Wednesday, January 12, 2011

:: Steamboat & bbq lagiii.. ::

Salam semuaa..
Haaa..sambungan cite sebelum ni eh.. :)
Kan semalam aku cite pasal kami ke chocolate fair kat midvalley? haaa..sume pun terbongkang tido pastu..kepenatan..cume aku je yg tak reti2 nak tido ptg, dan teruss mengemas barang2 yg kami beli tadi..dlm pkul 6, en.hubby bawak sara main2 kat padang mainan dekat ngan umah kami tu..adik aku, As sampai umah dekat nak maghrib..die keje ari sabtu tu..

lepas maghrib, kami siap2..dan terus menuju ke BBQ Land..haa..dulu aku penah cite kat entry ni kan..lokasinye kat Kuang, Sungai Buloh..silalah bukak link yg aku sediakan tu ye utk ketahui detailnye..actually aku ngan en.hubby dah rancang awal nak bawak As ke sini utk raikan birthday die, sekaligus atas ucapan terima kasih yg tak terhingga sbb die banyakkk tlg aku selama ni..bisnes aku berkembang pun atas pertolongan die jugak..mendapatkan order permulaan..bagus budak neh!huhuhu..

kami sampai around 8.30 gitu..tgk2 kereta penuhh..ramai sangat org..sume meja full, except a few meja kosong yang org dah book..tunggu kejap, tapi hati mcm dah meronta2 nak makan steamboat..geram tgk udang sotong kat situ..then en.hubby terus g jumpe brader pengurus kat situ, alhamdulillah..die kasik kami meja kosong, aku tak sure meja tu dah di book ke tak, lantaklah..bukannye kami pandai2 sendiri kan..hehehe..lepas pekerja kedai ni pasangkan api dapur ape sume, terus kami bedesup ambik seafood, ayam/daging perap utk bbq..fishball, crab stick..eh, mcm2 laahh..dan terus campak dlm tomyam tuh..mak aiii..sedap sungguh! korang layan je la gamba2 kami masa makan ni ye..hik hik..

muke2 excited nak pi makan..huhuhu..

love..love..love..

meja kami..

dapur kami..huhuhu..

yeay..kita bergambar duluu..si kecik ni berselera sungguh makan steamboat..huhuhu..

yang diraikan..tudung putih tu haa..As.. :)

oh, my loveee..

en.hubby ngan adik ipar die yg selalu kene sakat..yg ni Una, adik aku no 4..baru abis SPM.. :)

haaa..tu je lah cite kami di malam minggu lepas..seronok! sbb dapat santai ngan family..makan2..haa..ade satu lagi cite makan2 yg aku tak post lagi..hahha..kami mmg suke gather2 ngan family, then makan2..yelah, bukan senang nak kumpul sume kan..mmg susah betul nak cukupkan sume korum..huhuhu..

anyway, bbq land pasti akan kami jejaki lagi dilain hari..sape2 yg tak pernah dtg sini, cubelah..bukak blog bbq land utk info ye.. (punye la malas aku nak tepek alamat kat sini..hahaha..)

4 pengomen:

2H Garden January 12, 2011 at 11:18 AM  

sedapnya.... ;)

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. January 12, 2011 at 11:30 AM  

menarik la nnq land ni ainie.. dapur bole buat skali, stimbot and bbq kan.. nanti awak bawa sy pulak ye.. hehehe

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. January 12, 2011 at 4:26 PM  

2H garden : sedap..pegi la cube g situ.. :)

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. January 12, 2011 at 4:27 PM  

lin : yup, mmg manarik la lin..ha'ah, 2 in 1 gitu..hehehe..boleh, takde hall..meh la ke umah sy..hehehe