Wednesday, October 27, 2010

:: Buat penggemar steamboat & bbq.. ::

Weekend lepas kami ada tetamu istimewa bertandang ke rumah..2 malam mereka ni bermalam kat umah aku..nape aku ckp mereka ni istimewa?? sbbnye..disebabkan usaha mereka suami isterilah, aku bertemu jodoh dengan en.hubby..mereka ni jugak rakan kerja en.hubby, dan lepas tu jadi aku punye opismate pulak..dan hubungan kami berpanjangan hingga ke hari ini..alhamdulillah..hopefully kekal selamanye la kan? :)
ha..pasal bertemu jodoh ni, nnt aku ceritakan dengan lebih lanjut eh?? kisah kelakar tu..huhuhu..


ok..berbalik pada tajuk..hehehe..
ahad malam aritu kami ber 4..eh,ber 5 la termasuk si kecik tu pegi ke BBQ Land kat Kuang, Sungai Buloh.. actually ini bukanlah kali pertama kami pergi..1st time masa aku peknen kan sara..masa tu aku dok subang U5, so ikut jalan belakang kat Paya Jaras tu, 10 minit dah sampai..tapi dr umah skang ni jauh la sket kan..xkisahlah,sbb sebenanye aku pun dah lama tak pekene steamboat ngan bbq neh..syoknye bila makan reramai..bila kak zura suggest utk makan kat situ, aku pun haruslah ON je kan...

kak zura dan abg awie...pasangan yg sporting abiss..

tgklah si kecik tgh2 tu..sibuk je..ibu ngan ayah nak bergambar berdua pun xboleh..huhuhu..

ok, masa kami sampai, xramai org pun..maybe disebabkan hujan renyai kot kan..sampai2 je, pekerja bbq land ni terus pasangkan dapur utk kami masak dan renehkan sup..ye,kami masak sendiri tau! kalau steamboat tu biasalah kita masak sendiri kan..tapi ni,kita boleh wat bbq sekali..kiranye 2 in 1 lah ni..haaa..belasah ko...
tgklah meriahnye makanan kami..

pilihan lauk mentah yg ada..pilih jgn tak pilih...

lauk2 mentah nye banyak jugaklah, ade sotong, udang, ayam,daging, ade yg dah  berperam dengan bahan2 bbq, segala mala ball2..sayur2, mee, meggi pun ada..meehoon..macam2 lah..tapi takdelah semeriah kat johnys ke, ataupun kat Flamingo kan..lauk2 nye biasa2 aje laa..tapi, pada aku, yg penting nye, suasana die tu..ala2 kampung..dengan hujan rintik2..pekena pulak sup panas2..dengan bbq panas2 masuk mulut..heaven lahh!! even dara pun suke..korang tengoklah aksi die makan..sepanjang masa die dok makannnn je..bila dah kenyang, barulah sibuk2 nak turun, main ngan kucing..hikhik..
hohoho..ini budak kuat makan...tgklah..pakai garfu lagi tuh!bahaya anak oii..

ok..harganye RM 18 utk dewasa dan RM 8 utk kanak2..tapi bawah 5 tahun free aje.. lokasinye, kat Kuang, Sg. buloh..kalau dari pekan Sg buloh menghala ke Kuala Selangor, dlm 1 km selepas jumpe lampu isyarat Paya Jaras Hilir tu, ade singboard ke Kuang sebelah kanan..masuk kanan tu, depan sikit je, ade BBQ Land ni belah kiri korang.. utk details, korang boleh bukak blog BBQ Land tu sendiri ye..

trylah! :)

4 pengomen:

cik puan akish October 27, 2010 at 10:49 AM  

menarik....i leb steambot!!!

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 27, 2010 at 11:05 AM  

hehehe..
try lah! suasana die tu yg best.. :)

Mama Zharfan October 27, 2010 at 2:36 PM  

nampak sgt sedap..boleh try gak ni :)

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 28, 2010 at 9:26 AM  

sila2 kak suzie..nnt balik mesia cari tempat ni eh