Thursday, July 29, 2010

:: Agen untuk Bottle Weego ::

Kawan2! lama aku tak update blog..sangat sibuk ngan keje skang ni..ngan aku yg demam 5 harinye..adehh!xpe..dah sihat pun..so skang ni aku nak perkenalkan kat korang...

BOTOL WEEGO..

aha..pernah dengar tak ape mende nye botol weego neh? actually aku pun xpenah..sampai la aku terbaca kat blog kawan UTM aku..Yana aka BabyIbu..then skang ni dengan rasminya..aku telah pun menjadi agen utk penjualan botol2 weego neh..so..sesapa berminat,boleh contact aku ye,kawan2!


Ok..bagi kawan2 yg tak biasa ngan botol ni..meh aku cite kan serba sedikit pasal botol ni. Material bagi botol weego ni adalah kaca dan bpA free. Kompemlah selamat utk anak kita kan..dan jugak, even dia diperbuat drpd kaca, tapi tak mcm kaca yg kat rumah tu - berat. yg ni ringan dan sesuai dipegang oleh si kecil kita..dan lagi satu ciri2 keselamatan yg ada pada botol weego ni ada pada aksesorinya..getah yg berwarna warni tu..selain aksesori, ianya adalah utk memudahkan si kecik utk grip the bottle.Tak licin. dan jugak, ianya utk prevent drpd pecah dan jugak tercalar. yelah, kang ibu2 letak dlm beg yg ada mende2 tajam ke kan, so that getah tu yg akan cover..plus, warna die menarik sangat!

ok, sila baca statement mengenai weego ini ye..utk lebih details..

I was told by a friend to smell the Avent plastic bottles. I did and was rather taken aback by the smell. Apparently the smell is from the micro bacteria which are breeding in the scratches which we cant see in the bottle caused by brushing. Avent does recommend us to change the bottles every 6 months. I wonder why.
 Because of the recent concern over leaching chemicals in plastic baby bottles, many parents have been looking for an alternative. It is safer to use glass baby bottles as it is bisphenol A ( bpA) , phthalate, PVC and polycarbonate-free.


Weego comes in a new design and safety twist: the bottle is covered with a modern sleeve that will help protect the bottle from breakage and also prevent bumping into other articles in your diaper bag.Drop test has been done on these bottles to test its durability.


The sleeve is free of plastics and is 100% non-toxic. The bottle and the sleeve can be boiled or put in the dishwasher together. The silicone nipple should be hand-washed and is also latex-free and non-toxic. The plastic ring, plug and cap contain no polycarbonates and are food grade, FDA approved and recyclable. The cap and ring should be hand washed only. The sleeve provides a good gripping surface during feeding and also a great tactile experience for your baby.


The nipple is made by a French company. A standard sized nipple from Evenflo, Dr. Brown's or NUK will also work. This is one of the advantages as these nipples can be found easily and not as expensive as Avent.




Ok..weego didatangkan khas dlm 2 saiz dan kat sini aku senaraikan kaler2 yg available and price die sekali..

1) 4oz - rm 49 each
from left : ocean, sky, raspberry,pink,orange and yellow


2) 9oz - rm 69 each
from left : pink, raspberry, orange, yellow, sky and ocean


3) Starter pack - rm 269 each
alamak..kecik nau gambanye..


ahaa..so ape lagi kawan2..sesapa nk try weego or sesapa yg dah boring ngan botol avent..nk try 1 pakai Weego..silalah kontek aku ye..boleh comment kat sini or email at ain dot rusli @ gmail dot com..aku kasik special price! :) utk lebih details, kawan2 boleh jenguk kat Weegobottle

* aku pun beli yg raspberry utk bawak g jalan dan melaram utk si sara tu..huhuhu

11 pengomen:

bubblymummy July 30, 2010 at 10:41 AM  

aini,sy mmg plan nak beli botol baru..tp yg lg besar dr 9oz tadek ek.....botol mika skang 9oz,n ingat nak beli yg besar punyer..avent ada yg 330ml tu..weego tadek ke..bley sy try satu :)

.: Ain Rusli :. July 30, 2010 at 3:26 PM  

yes nuris..the biggest mmg 9oz sahaja..wow..banyaknye mika minum susu..patutla bulattt...hehehe..

so camne nuris..nk try ke?nnt bgtau sy kaler ape, tapi lupe nk bgtau yg harga tu tak termasuk postage cost ye..or..awak kalau awak kat kl nk amik sendiri pun boleh..bgtau sy eh? :)

bubblymummy July 30, 2010 at 4:56 PM  

hahah..bulat ke mika?dlm gamba bulat la..real life keding je wa..die xkuat mkn sgt..tp kuat susu..
nway,kalau 9oz tu..die bg teats utk umo bape?

.: Ain Rusli :. July 30, 2010 at 5:04 PM  

nampak cam bulatt yg chumil yg rambut krinting2 itew..heheeh..biasa la nuris..die nak membesar..kalau bulat2 sangat..tak macho la nnt..hikhik

ok..kalau yg 9oz,puting die bagi stage 2 punye..yg 6 bulan ke atas..tapi xpe, puting die ni senang nk replace..sama saiz ngan byk model botol..

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. August 1, 2010 at 1:01 AM  

ainie...menarik jugak...sekarang anak2 saya pakai botol MAM and Music...BPA Free jugak...ade jugak usha botol kaca kat kedai baby kat sini, tp takut anak2 baling , pecah, satu hal lain pulak..tp weego ni ada cover mcm ok je..nanti sy tanya papa diorg eh..sbb ni liability papa!hehehe :)

P/s : saya pun dok aim yg kaler rasberry for adini, and may be ocean/sky for didi...tp orange pun rugged kan...hehehe

.: Ain Rusli :. August 2, 2010 at 10:02 AM  

yezza..weego ni ade cover..getah die kuat..mmg cover seluruh bahagian kaca tu..so nnt nak order,bgtau sy eh lin..

ha'ah..ocean tu sgt cantik..nk belikan sara, mcm tak ayu je..tu yg pilih raspberry..tapi actually sume kaler pun menarik..yes,oren pun cantik! :)

IbuAAA March 9, 2011 at 3:04 PM  

Salam, jenguk2 blog u ni carik btol kaca. Kalo beli botol ni ada cap dia x? Sleeve dia senang nak tanggal x sbb kalo panaskan EBM dlm botol tu kena bukak kan sleeve dia? How abt the delivery charges? Pls inform ye, sgt berminat nak beli...

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. March 9, 2011 at 3:17 PM  

Salam..
utk botol ni mmg dah disediakan cap die..satu set lengkap 1 botol..die punye sarung tu senang sangat nak tanggalkan..kalau nak panaskan EBMm tu xyah tanggalkan pun xpe..rendam je sekali ngan sleeve die tu..no problem.. :)

syedalifilyasakbarakbah March 25, 2011 at 3:36 PM  

botl ni wide neck or normal neck?my dotter xnk puting lain.nk puting MAM jgk.bminat nk beli weego bottle dgn u.

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. March 25, 2011 at 3:53 PM  

botol ni normal neck..semua puting boleh masuk, kecuali brand avent..sbb avent wide neck kan..
kalau berminat, send email ke ain.rusli@gmail.com ye..bgtau kaler, and bape oz..thanks..

SHIMA July 26, 2013 at 9:50 AM  

assalammualaikum..hai, masih jual lg ke botol ni ye? sy berminat nk beli.. dh send email kat awak.. tq :)