Tuesday, January 11, 2011

:: Chocolate Fair di Mid Valley.. ::

Salam semuaa..cantik tarikh harini kan? 11/1/11..

ha, ni nak cite pasal aktiviti kami sekeluarga ke Mid valley untuk tgk2 pameran coklat kat sana..alhamdulillah, en.hubby pun bersemangat ke sana, sbb die pun sama2 minat mcm aku jugak..suke dengan coklat, proses pembuatan jugak design2 yg ada..

kami gerak ke midvalley pkul 10 pagi..sarapan kat kedai je pagi ni..then masa kami sampai, kebetulan, booth2 semua baru bukak..tujuan kami pegi awal tu bukannye sebab bersemangat sangat pun..tapi disebabkan ade aktiviti lain petang tu..so aktiviti2 tu semua harus di plan elok2, supaya semuanye berjalan lancar.. :)

pengunjung pagi tu agak ramai..tapi xde sesak mana..still membolehkan aku membelek2 sume coklat yg dipamerkan kat situ..banyak jugak yg menarik perhatian aku, means dari segi design laa..ade yg menarikss..actually, aku tercari2 jugak booth yg menjual mould coklat..kotla ade design yg best2..rupenye nan ado laaa..agak kecewa, tapi xpelah, selamat duit aku kan..hehehe..pusing2 tgk coklat kat situ pun dah penat kaki dah..korang layan laa gamba yg adik aku snap ni haa ye..



bergambar duluuu.. 

setiap booth kami singgah dan rasa..yummyyy..hehehe..oh, lollychocs mostly sama je mcm design yg aku ada, tapi rasanye yg diorg jual tu agak mahal laa..yelah, maybe sewa booth tu pun mahal kot kan..

rasa, jgn tak rasa..yang kalerfull tu mcm pallet makeup tu kan..sweet!

choc bar yang en.hubby aku dok tayang tu bakal jadi product baru aku..insyaAllah..

lepas jalan2, pusing2..kutip brochure/pamplet/flyers utk dijadikan sample, kami decide utk gerak ke shah alam..patutnye tengahari tu ada demo daripada chef kulinari lah, chef prof lah..mcm2 demo..tapi aku takut nnt terencat pulak kami punye next aktivity..so, decide utk balik ke shah alam..dan memulakan pencarian bahan2, gadjet2 utk kelas coklat aku nnt..haaa..utk pengetahuan, kami sekeluarga akan ke Bertam, umah adik ipar untuk handle kelas coklat kat sana..alhamdulillah, rezeki kan, takkan aku nak tolak..so sabtu tu aku penuhkan dengan aktiviti mencari bahan2, termasuk coklat, mould coklat, acuan tart utk kelas tart esoknye dan mcm2 lagi laaa peralatannye..kami ke Pandan, kedai bakery kat sec 7 shah alam...banyak yang murah kat sini kalau nak compare ngan kedai2 bakery yg ada kat shah alam..esp part coklat yg aku guna..owner die pulak sangat2 boleh dibawa berbincang..

setel kat Pandan, kami ke My Choice di sec 7 jugak, utk tujuan yg sama..pastu lepas makan kat Bob Corner (yg glemer ngan gulai kawah yg sangat sedap di sec 18, shah alam) kami ke Bagus, di sec 13, shah alam, juga utk beli barang2 buat coklat dan tart..setel semua, kami pulang ke pangkal jalan umah sbb rasenye dah nak tercabut labu betis..sampai umah, aku terus ke dapur kemas2 barang2 yang kami beli tadi..then mcm pelik, apesal senyapp je kat ruang tamu tu? aku kedepan, rupenye 2 beranak tu dah tergolek tidur..alahaiii.siann!! aku teruskan sesi mengemas dapur, sbb esoknye nak pakai utk kelas tart..haruslah dapur kemas sket kan..huhuhu..walaupun xde la kemas sangat, tapi at least sedapla mata memandang kan.. :)
malamnya..lepas maghrib kami siap2 utk ke destinasi seterusnya pulak..nnt lah next entry ye..penat nau menaip! hahahaaha..


4 pengomen:

Hezesuze January 11, 2011 at 12:24 PM  

adehh weols jugak tak sempat nak terjah event cekelet tu uwaaa!!

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. January 12, 2011 at 11:27 AM  

best nya.. sy pun dah tak sabar nak menuntut ilmu ngan awak ni.. hahaha ajar smua tau.. sy x nak gi klas lain dah.. and sy tak saba nak jumpa awak la ainie! dah 8 tahun x jumpa!!!! hahaha

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. January 12, 2011 at 4:33 PM  

kak heze : yelaa..akak bz manjang skang ni kan..ain kol pun tak berangkat! hahaha..xpe..xpe..moga sukses selalu eh kak.. :)

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. January 12, 2011 at 4:34 PM  

lin : haa..tunggu sabtu ni eh lin..haruslah ajar semua..pasni awak boleh tambah lagi satu product kat biz awak tu kan..hehehe..samalah ngan saya! bestnyee..dah lama sangat kite tak jumpe!! :)