Friday, January 14, 2011

:: Korang suke karok tak? ::

Salam semua..
hahaha.. ape lah, di pagi hari yg mulia ni cite pasal karok pulak..eh, korang tau ape itu karok? hahaha..actually tu istilah kami, aku ngan member2 masa kat UTM dulu..karok tu bermaksud aktiviti karaoke..saje suke2 ngan kawan2.. :D dulu kami mmg hantu karok..esp geng aku laa..azza, reen ngan lela..asal cuti je, kami plan utk g karok..destinasi yg selalu kami terjah adalah kat songbird, kat Summit, USJ nun..mmg suka sangat lah! lagu yg kami suke nyanyi ber 4 ialah I Will Survive ngan Cinta Diakhir Garisan..mmg sweet lah time tuh!!

haa..cite pasal karok ni kan..sebenarnye kan..aku dah lama meninggalkan aktiviti2 tu..termasuk jugak kawan2 aku ni semua..lepas kawen, ade yg dah ade anak..so aktiviti kami bersama2 agak terbatas la skang ni..aku, lepas kawen, masa peknen, still layan karok ngan en.hubby..kalau tak kat pusat karok, kat umah pun boleh..mmg syok! lagi laaaa en.hubby ni satu kepala ngan aku..hehehe..walaupun kami sore tak sedap, bedal aje lah.. :D insyaAllah nnt nak plan la ngan budak2 ni, nak bawak family ke tempat yg santaiii..then boleh karok ramai2 ngan anak2 sekali..hehehe..syok!

actually kan, aritu seminggu selepas aku g penang aritu, minggu depannye aku naik ke utara lagi..kalini ke Sitiawan pulak..sbb nak attend majlis kawen sepupu aku, along yana..yana ni anak ateh, adik mama yg ke 4..cantik die di hari kenduri tuh..haa..kalini best,sbb sume adik beradik dan sedara mara ada..diorg sume stay kat homestay yg ateh aku sediakan, tapi kami ber 3 stay kat umah MIL kat teluk intan..so pagi2 nye barulah pecut ke manjung..

majlis went well..alhamdulillah..walaupun cuaca mendung aje, tapi meriah..kat majlis tu ada disediakan dj, ade karok bagai laa..aku tak heran pun mende alah tu..sibuk melayan sara yg lari ke sana sini ngan sepupu2 die..tetibe tu,pakcik aku..pakde datang, suruh aku nyanyi..aku lek lek dulu..tetibe, datang pulak along baizura, sepupu aku anak paklong suruh aku nyanyi..adehh..sampai dah tarik2 tangan pulak ni..tetibe syikin adik along yana yg kawen ni, pun turut sama paksa2 aku nyanyi..heheh..bukan taknak..tapi tak tau dah suara aku cemana lepas ade anak nih..takut ke laut je nnt..hahaha..buat malu je kene gelak ngan sedara mara kang..so..utk tidak menghampakan..lepas dapat greenlite dari en.hubby,pegilah yours truly ni ke meja dj, utk pilih lagu..mula nak cari lagu rancak sket mcm ya maulai ke..rupenye pilihan lagu siti nurhaliza tak banyak daahh..yg lain2 tu aku takut tak sampai je kang..tetibe ternampak bunga-bunga cinta, lagu misha omar tu..so..layan je lahhhh..

hahaha..kompiden ajek.. 

:p

boleh pulak lupe lagu ni cemana..hahaha..seb baik abg dj yg muka ala2 khai tu membantu..

bergambar bersama pengantin..yg kiri sekali tu my dear sis, along ngan BIL, yg tgh2 tu haruslah mama ku tersayang..huhuhu..

along yana..semoga bahagia hingga akhir hayat ye.. :)

hahaha..kelakar masa part 1..sbbnye, bila dengar muzik starting..aku mcm dah lupe cemana nak nyanyi lagu tu..siap suruh abg dj tu stopkan dulu..then, try2 nyanyi ngan abg dj tu, baru boleh tangkap note die..hahaha.boleh pulak lupe..punyelaa lama aku tak melayan karok ni haa..lagu2 pun aku dah tak ingat dah cemana nak nanyikan..aiseh..so, lepas dah sure lagu tu cemana bunyiknye..alhamdulillah..dapat la aku bawak sampai ke abis..pakcik2 n makcik2 aku sume menunggu depan aku, nak nengok anak sedara die ni ha nyanyi.haahah..kelakar kan?padahal bukan nye sedap mana punnn.. :p

haa..tu lah cerita2 karok aku yg terbaru..actually taun lepas ade jugak aku masuk pertandingan..haaha..anjuran company aku..dapat 1st place lagi uuu..tapi malulah i nak tepek kat sini.. :p satu lagi taun lepas jugak masa family day xyb ngan egag kat tekam resort..yg ni pun aku dapat 1st place uuu..hahahaha..saja suke2.. :D

out of topic : lepas aku nyanyi, aku p amik satu pinggan nasik utk aku suapkan kat qaisara..nasik nye seciput je la kan..makcik2 yg tukang cedok lauk tu tegur aku :

makcik : sikit nye adik ni makan..cukup ke tu?
aku : saya dah makan makcik..ni utk anak..nak suapkan die..
makcik : eh, laaaaa...aku ingatkan ko ni anak dara lagii..rupenye dah kawenn..dah ade anakkk..(sambil disambut oleh makcik2 yg lain..)
aku : *tersipu2..* hahaha..ade gaya anak dara kah?kembang kejap! :p

 btw...korang suke karok tak?? tak kira laa..dlm bilik air ke..dalam kereta ke..share lah ye! :)

8 pengomen:

cik puan akish January 14, 2011 at 11:48 AM  

wahhh....ade bakat!!!

kite udah lame killer tak karok seh....rindu amat....

Fieza79 January 14, 2011 at 2:07 PM  

suka karok walau sore tak sedap mana pun...tp tmpt tertutup la..segan pulak nak karok dpn2 org..hehe

LaLaLOLa January 14, 2011 at 2:16 PM  

dah lame x karok...
lain kali ajak!
hahaha tetibe request.
salam ziarah ye!

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. January 14, 2011 at 2:20 PM  

cik puan akish : hahaha..adela sikit2.. :p oh,yeke? dah ade anak ni..susah la sket kan?

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. January 14, 2011 at 2:54 PM  

kak fieza : ain pun segan kak! open2 bila ada permintaan ajek..hehehe..selalu mmg pegi tempat tertutup gak la..tak pun kat umah.. :D

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. January 14, 2011 at 2:55 PM  

lalalola : hahaha..jom! :D
thanks datang sini eh.. :D

awein January 15, 2011 at 7:06 AM  

berbakat sungguh...org seni ni...last akak p karok masa keja kat ukm masa tu teman kwn n geng dia kat ampang...diaorg layan lagu hindustan n lagu 60 an akak sampai tertido keboringan hahahhaa...ppssttt...geng kwn akak tu semuanya dh pangkat datuk2 dah .....ngeri...hahhahaha

kakyong January 16, 2011 at 12:18 AM  

kembang kempis kena puji anak dara... ;)

kakyong tak reti bab nyanyi2 ni... hhahaha.a.. tp suka jugak tgk org nyanyi...