Wednesday, November 10, 2010

:: Cookies for you..... ::

#  Entry ini adalah entry melekat utk beberapa ketika ye..utk new updates, sila scroll ke bawah..

Kawan-kawan...
haaa..ingat tak pasal entry aku nak jual chocolate chip cookies aritu? haa..skang ni bukan plan lagi dah..aku nak jual betul2 ni..hehehe..based on response drpd kawan2..makanye plan aku tu dah jadi nyata dah pun..

Untuk permulaan ni, aku nak jual choc chip cookies ni dalam balang kecik seperti yg dibulatkan tu..dengan harga RM 15 satu balang kecik tu..total berapa keping, kira2 dlm 60-70 keping jugak, sbb saiznye agak comel2..dan agak tak sekata..biasalah..amatur buat keje..hehehe..utk pengetahuan, ingredients yg ada dlm cookies tu adalah special, sbb ada oat, coklat cincang, dan jugak chip coklat..heaven dengan coklat!huhuhu...

tetapi....
utk my blog reader..aku nak bagi special discount utk korang kalau beli more than 1 bottle..harga discount nye seperti di bawah..
1 balang = RM 15
2 balang = RM 28
3 balang = RM 40
 kalau beli lebih dprd 3 balang, balang yg 4 dan seterusnya tu aku kira RM 13 je utk setiap satu..

penghantaran tu utk area kota damansara dan shah alam sahajalah ye..boleh ambik sendiri kat umah,no problem..hehehe..kalau jauh2, boleh pos..tapi nnt kos pos, pembeli tanggung lah ye?
ok, cookies ni anytime korang boleh order..no hal punye..bukan time raya pun boleh..xkisah..nak order skangni pun boleh.. :)

ok..yg ni utk raya haji pulak.. (ade ke org nak order biskut utk raya haji?hmm..belasah lah labuu...)

utk raya haji ni aku plan nak jual biskut jugak..tapi 3 jenis je lah, termasuk choc chip cookies tadi tu..yang lagi 2 adalah..

1. Snow Almond

Biskut lembut berperisa original coklat/kopi/mocha yang diselaputi dengan badam hancur & breadcrumbs..

biskut ni antara biskut yg cepat abis masa raya aritu..even abah aku pun dok ngadap balang dok depan tv..huhuuhu..ok, utk biskut ni, aku xde la letak dlm balang mcm choc chip cookies kat atas nun..aku letak dlm bekas biskut tu laa..harga die.. RM 20 satu bekas tu..

2. Almond London


yg ni tak yah perkenalkan lah..konfem korang dah tau dah ape isi kandungan die..yg pasti, almond nye sebijik aku sumbat masuk dlm biskut ni tau..bukan setengah je tau! sama mcm kat atas tadi, almond london ni aku jual RM 20 sahaja satu bekas...

so...mehla order ngan aku..insyaAllah..dijamin sedap..ngeh ngeh ngeh..
u olls boleh order kat sini ataupun email aku kat ain.rusli@gmail.com ye..

14 pengomen:

Jieda October 27, 2010 at 3:46 PM  

Waahhh.. dah start bisnes ye.Boleh oder ni.Nanti bila ain dapat harga pos bagitau ye sebab akak duk johor.Snow almond tu membuka selera betul la he3

Fieza79 October 27, 2010 at 3:58 PM  

nmpk cam best2 dn sedap2...

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 27, 2010 at 4:05 PM  

kak jieda : harga pos, RM 6..tapi bagi setiap tambahan item, ain kenekan RM 1 je..
yes kak..snow almond tu mmg best..lagi2 penggemar coklat! :)

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 27, 2010 at 4:05 PM  

kak fieza : haa..ape lagi kak fieza..silalah order ngan ain! hehehe..

kakyong October 27, 2010 at 10:24 PM  

tahniah.. semoga mendapat sambutan..

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 28, 2010 at 9:28 AM  

thanks kak yong.. :)

fyh October 28, 2010 at 11:11 AM  

babe,

nk choc chip cookies 1, snow almond 1.

tp cmne nk amek? ko anta umah aku ek?ko pun x penah smpai umah aku :(

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 28, 2010 at 11:41 AM  

fyh,
ok, thanks ye..ko nak bila neh?
cess..nak kene anto sampai ke bb bangi lak tuh..jauhhh..tapi xpelaa..nnt aku ajak abg din g sana,tapi ko masak sedap2 eh?heheh..

zurazari October 28, 2010 at 2:47 PM  

semoga usaha ain berjaya....
zura mmg hantu coklat...

tp skrg tgh pantang sekejap coz berat badan naik mendadak..
lalalalalalala....

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 28, 2010 at 2:50 PM  

thanks zura..
hopefully la kan..saje nak mencuba2..heehe..

yeke badan naik? tak nampak pun tu? hehehee..

fyh October 28, 2010 at 5:53 PM  

aku nk bwk balek bg tokwe raya haji ni..dh ready,bgtau aku.pymt cmne?

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. October 28, 2010 at 11:21 PM  

wah ainie.. berbisnes la plak kwn sy ni..heheh bagus2! sy teringin jugak nak rasa, saya nak gi KL 4hb ni, anta mak saya gi haji.. kalau sy order, boleh ke awak hanta kat kelana jaya..? jauh tak ngan rumah awak..? :)

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 29, 2010 at 10:57 AM  

fyh : ok..payment just bank in dlm acc aku je la..nnt dah ready aku kasik no akaun eh..

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 29, 2010 at 10:58 AM  

lin : boleh..boleh..opis saya xjauh pun dengan kelana jaya tu..tapi sy dapat anta around 12 lebih lah..lunch hour time tu..eee..syoknye dpt jumpe awak!
eh, awak nak cookies yg mana lin?