Tuesday, September 21, 2010

:: Kalau aku jual ni..ade orang nak beli tak? ::

Kawan-kawan! aku tetibe mcm terasa nak berbisnes laaa..bisnes kecik2 je laa..actually ni adalah kesinambungan drpd kisah buat biskut raya aritu la ni..biskut Choc Chip Cookies tu..aku mmg bawak balik kampung..then yg aku tak sangka, dapat reaksi positif drpd akak2 ipar ngan tetamu yg dtg ke umah mak..kejap je dah licin biskut tu..sama mcm kampung aku jugak..belum apa2, biskut tu yg abis dulu..adik2 aku laa..siap order suruh buat lagi..ade sorg uncle aku tanye.."why not u start bukak bisnes buat cookies? kalau u bukak, i org pertama beli.."

wahahaha..pada aku, cookies tu mmg ok la rase die..sedap la kan..mmg resepi die pun guna oats, ade coklat parut, coklat chips lagi..ade almond nibs lagi..tu yg buat best tu..rangup pulak tu..yg bestnye lagi..cookies mcm ni tidak terhad utk ape2 perayaan je, bebila pun boleh..utk buat makan2 kat opis, dlm kereta, dlm lrt, utk gift, makan2 sambil tgk tv..pendek kata..dimana2 sahaja, kan? so lepas pikir2...why not aku cuba? tapi...ade ke org nak beli?hahahaa..

choc chip cookies dlm bulatan tu..

korang rase cemana? sesapa yg ade experience dlm bisnes kecik2 cmni kasi la tunjuk ajar..saya budak baru belajar..ngeh ngeh..kalau ade sesapa pembaca blog aku ni nak try rasa..bolehla order kat aku ye? utk permulaan, aku just guna balang kecik ni je..utk cobaan kan..tapi, still..harga nye aku xtau nak letak bape..hahaha..nak kata mahal, takdelah..bekas kecik je pun kan..tapi kalau nak letak murah sangat pun xleh jugak..bahan2 yg aku pakai pun dah mahal..butter, oat, coklat2 bagai..xpe, utk harga, i bgtau kemudian..yg penting skang ni, nak tanye pendapat u all..ok ke kalau aku bisnes cookies neh?

12 pengomen:

Jieda September 21, 2010 at 3:39 PM  

salam..cuba la.rasanya okay kot.buat kecil2 dulu.kalau dah confirm harga bgtau ye.boleh saya order he3

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 21, 2010 at 3:59 PM  

haa..tu la kan?buat kecik2 je dulu..eh,betul ke ni Jieda nak order?hehehe..nnt sy bgtau kemudian harganye eh?

littlehumblelynn September 21, 2010 at 4:05 PM  

my fav cookies..u should try..mana tau rezeki di situ..berapa?i nak order jugak..

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 21, 2010 at 4:17 PM  

hmm..betul tu kak lin..mana tau kan? oklah..nnt dah ade harga ain inform kak lin..jgn tak beli pulak tau! hehehe..

lynnlyana September 21, 2010 at 5:01 PM  

ain..ko buat je dulu dlm 1 adunan..then ko publish kn kt blog..org nak beli ke tk beli ke tuh nombor dua..yg penting ko try dulu...belum cuba belum tau bebeh..hehehe..
good luck! :D

klu tk de org nk beli pun..ramai "askar-askar" kt kampung ko tuh tgh menunggu..

tp tkkan le tk de org beli kotttttttttt..mustahil laaaa!!
chayok!chayok!

Anonymous September 21, 2010 at 5:14 PM  

ok! ok! ok!
try la dlu kak ain... im sure, ada punyalah org nak beli. kalau takde org nk beli... kite beli! hihi





~coffeeaddicts~

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 21, 2010 at 5:16 PM  

Lin MPM : hahaha..tenkiu lin, tenkiu.. aku try aa..yg sedia ada ni dah nak abis sbb jamu kat kawan2 bertandang time raya..nntlah,esok aku buat, then aku budget harga..then aku publish kat sini..aku nak tanding ko punye bisnes cendawan neh..hahaha..

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 21, 2010 at 5:17 PM  

eyda : haaa..ok..akak buat,tapi nnt kalau xde org nak beli eyda borong semuanye eh?hehehe..

haszuraidah ishak September 21, 2010 at 8:36 PM  

ok sesangat ain..mmg biskut chips ni ramai yg suker..klu sedap & harga berpatutan, kompom laku..

lydzar September 22, 2010 at 11:30 AM  

meh bagi aku tester dia barang sebalang gitu..pastu aku order hahahah!

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 22, 2010 at 11:49 AM  

has : wohoho..neh yg lagi bersemangat neh..thanks has! i'll try!

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 22, 2010 at 11:50 AM  

lydzar : sebalang?muahahaha..bolehla nnt aku kasik tester kat ko..tapi xde la sebalang!melampau betul ko kan..hahaha..