Monday, October 11, 2010

:: Aktiviti basah di hari Ahad ::

Hahahaha...aktiviti basah pulak..actually semalam adalah aktiviti berendam dlm kolam..siapa lagi kalo bukan si kecik Qaisara tuh..ari sabtu kami jalan2 cari barang kat Giant, tetibe en.hubby laaa..sibuk2 nak cari kolam utk sara..last2 jumpe..amik yg kecik je..harga pun murah..rm14.90 je..kolam nye comel je,alah..utk qaisara sorg je pun kan..bukannye ibu ngan ayah die nak terjun sekali pun..huhuhu...

depan umah aje..

makanye, pagi ahad, lepas sarapan sume, bermulalah aktiviti berendam..amboiiii..suke lah sangat kan..sampai kecut2 jari tu! berendam nye depan umah je..xde ape nak malu sbb umah kami adalah end lot yg mana sebelah umah ni adalah bukit bukau..dan xde sape2 nak intai..(ade ke org berminat nak intai qaisara?hahaha..)

tgk,muke excited die!

bermain bersama itik2..

siap ade bunyi..kuek..kuek..lawak..lawak..

ade sesapa kawan2 sara nak join sara? meh la dtg umah.. :)

time to explore!!

oh..indahnya bersantai begini di pagi ahad yg dingin ni....

gaya bebas kah?
oklah ibu....i'm done! sejuk gigil2...

bermacam2 aksi yg kuar..die punye excited..mak aiihhh..suke sangat main air! kuak lentang nye, gerakan bebas nye..sume keluar! pastu ayah die pulak dok cari mainan itik masa die kecik2 dulu..ala..itik yg bunyi2 tu kan..haaa..lagila suke..ade kawan dlm kolam! pada aku laa kan, main air kat umah ni ok lagi kot kalau nak compare ngan mandi kat swimming pool..sbbnye, faktor air laa..ade budak yg tak tahan, boleh menyebabkan gatal2 badan..dan jugak kalau terminum, ade yg menyebabkan paru2 dimasuki kuman ( dah ade kes member aku..anak die tertelan air, terpaksa bawak p hospital sbb air klorin tu kotor,masuk dlm paru2 menyebabkan anak die lelah..)

makanye kawan2, beli kolam cmni dah memadai lah kan..bagi sara laa..nak bawak die ke swimming pool,nnt lah dah besar sket..skang ni mandi kat umah pun ok lah..puas ati ape...ibu or ayah boleh monitor all the time.. :)

7 pengomen:

Fieza79 October 11, 2010 at 11:15 AM  

hohoo syok Qaisara berendam...! mesti mama nk pangil kuar dari kolam tu tu kemain ssh kan..?? hehee

eiNa October 11, 2010 at 11:39 AM  

kekee..cam aira, pantang berendam dlm kolam..memacam gaya dia buat

lydzar October 11, 2010 at 11:41 AM  

hadif pon boleh sgt la geng..tp kesian hadif, tak berpeluang berkolam depan rumah mcm ni..umah nun tinggi di atas la katakan

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 11, 2010 at 11:54 AM  

fieza79 : mmg betul kak..everytime nak angkat die kuar,nnt die lembikkan badan.."nannnakkk.." katanye..adehhh..terpaksa la tunggu sampai die puas..

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 11, 2010 at 11:54 AM  

kak eina : tu laa..syok kan tgk gelagat diorg ni kak eina..kelakar..kadang buat sengih sorg2..

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 11, 2010 at 11:56 AM  

lydzar : boleh geng eh?tu lah.budak2 ni mmg suke sangat main air..xpela..nnt2 mama bawakla hadif p umah qaisara..boleh kite main air sama2..hehehe

Tihara October 13, 2010 at 9:34 PM  

best nye dia dpt mandi lam kolam.. :)