Saturday, October 09, 2010

:: Gembira dalam kecewa... ::

Hehe..ntah ape la tajuk aku tu kan..actually tgh kecewa ni..sbb 2 BE aku dah bertukar jadik metered..adakah sbb aku x blogging 2-3 hari ni? ke...mmg diorg punye kempen dah abis aaa?cemana nak tau eh? kiciwa betull laaaaa...

2 kempen yg dah abis nyawa tu adalah :
- Nokia Messaging E5
- Digi Postpaid YP iPhone Contest

aku kecewa sket pada Nokia tu sbb dah jadik metered sbb so far die yg palingg rajin kuar menari2 kat atas nun compared to others..dan die jugaklah yg bagi paling byk earnings so far..hmmm..tapi xpelah..kasik chance yg lain la pulak kuar kat atas nun kan..yg Digi tu, jarang nau kuar nye..earning nye pun adalah sangat ciput iaitu RM0.90 sahaja..hehehe..okla tu kan..alhamdulillah...

ohh..kecewa betul dengan kualiti gambo ni..jgn salahkan blogspot ye..ini adalah disebabkan network kat umah ni yg mcm siput...so aku upload pakai imageshack..tapi buruk nau lahai..geram betul!

tapikan...dlm kecewa2 tu..ade la jugak gembiranye..hehehee...sbb apa? ade BE baru menepek kat situ lah! makanye..ianya adalah BE yg ke 8!!! huhuhu...sukeerrrrr....Nokia Mobile Computing N8...thanks ye sbb pilih blog i salah satu drpd blog yg promo kan product u all.. toche..toche..hmm..tapi kalo korg tgk..yg terbaru ni pun sama laa..nak menempek jugak kat LB nun..adehhh..cemana la earning nak naik tinggi kalo sume berebut2 nak dok kat LB kan..hmmm..xpelah..ape2 pun..bersyukurrrr....alhamdulillah...

aku tau mesti  ramai yg gumbira sbb dapat BE baru kan? tahniah ye kawan2..mehla kita gunakan peluang yg ada ni dengan sebaiknye..blogging utk mende2 yg berfaedah..bukan nak duit je semata2..jadikan blog ni satu wadah utk kita sampaikan ilmu, peringatan, tips atau ape sahaja yg berguna utk rujukan kita dan jugak kawan2 kitaa..wahhh...nasihat di petang hari sabtu nehhh...

bagi kawan2 yg still menunggu2 BE tak kunjung tiba kat blog korang..bersabar lah..bak kata nuffnang, pasti turn anda akan tiba juaa..ikut turn la ni..mana tau skang ni aku punye lebat dengan BE, tetibe nnt satu ketika, turn org lain pulak, aku pulak yg tertunggu2 nak dapatkan BE ni..apepun, sabar dan teruskan blogging ye kawan2..

oklah kawan2..ade open house nak kene jengah ni..tgklah..malam nnt aku bw kalau sempat eh..

selamat berhujung mingguuu...daaaa~

10 pengomen:

tiefazatie October 9, 2010 at 5:38 PM  

tahniah kak!mmg mantap ah blog akak nie..jeles ifa tau..haha..pasti byk trafik nie kak..hihi

mama zharfan October 9, 2010 at 5:59 PM  

byk tu BE :) me baru dpt satu BE baru ari ni..better than nothing :) Alhamdulillah

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 9, 2010 at 8:19 PM  

ifa : thanks..eh,taklah dik non..sikit je la UV akak hari2..dalam 100+ je..kalo weekend lagi laa..xsampai pun 100..

kak suzie : alhamdulillah..okla tu kak suzie..nnt esok2 tgklaa..berduyunnn tibaa..hehehe..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ October 10, 2010 at 9:58 AM  

wow, banyaknye BE..
kena share petua ni...
hihihiihi
btw, tahniah!!!

kakyong October 10, 2010 at 12:46 PM  

byk BE tu.. bersusun elok jer..
kakyong ade 2 be tgk on.. belum ade nampak harapan utk be baru...

tp kalo 2 BE jd ME.. terus cash out... hehehe.. malas nak tunggu lama2 dah.. cukup jer quota terus cash out...

Amy Syaquena October 10, 2010 at 5:24 PM  

salam...

boleh amy tahu kalau BE dah bertukar kepada ME,apa akan jadi pada ME tue ye..amy kurang faham sebenarnya...

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 11, 2010 at 8:21 AM  

Leily Ummi Alya Husna : hehhee..time kasih..tapi xde petua khas lah..yg ain prakktikkan cume blogging selalu, try to up kan unique visitor (uv) dan of koslah blogging mende2 yg menarik utk tarik UV dtg ke blog..insyaAllah..turn ummi pun akan tiba jugak satu hari nnt.. :)

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 11, 2010 at 8:22 AM  

kakyong : mana ade banyak tu kakyong..ramai lagi yg lagii byk dr ain..huhuhu..tapi even byk pun,sume dok share kat tmpat yg sama..xbest jugak..tapi xpelah kan..syukur..haa..at least kakyong dah boleh cashout..ain belum ni..baru nak aktif.. :)

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 11, 2010 at 8:24 AM  

amy syaquena : salam amy..BE yg dah jadi ME, kempen die takkan kuar dah kat blog kita..samada kempen tu dah abis,ataupun blog kita xmenepati apa yg advertiser nak..contoh,blog lama bersawang ke..so bila dah jadi ME, itulah kita punye pendapatan.kalau masih BE,kempen still running,income still masuk..

Tihara October 11, 2010 at 9:30 PM  

sayang kan jadi me,,tp terima je laa..yg penting rajin2 blogwalking ;)