Wednesday, September 01, 2010

:: One..two..three..errr..10 steps!! ::

Alhamdulillah...puas ibu tunggu saat2 ni tau nak oiiii....

video
location : playground dlm Giant Kota Damansara

Syukur yg tak terhingga..sara dah pandai berjalan! kawan2 sebaya die dah ramai yg dah boleh jalan,yang dah dapat lesen penuh pun ada..tapi sara ni bolehla dikategorikan sebagai lesen L lagi ni haa..still takut2 nak melangkah..kalau sebelum2 ni..takat 2-3 langkah,tersembam..tapi this time dah banyak dah langkah die..alhamdulillah...kat umah pun asyikla nak berjalan je kejenye..abis satu umah die tawaf..excited,baru dapat kaki gamaknye..

kalau g mall lagilah!penat laa nak melayannye..die takmo dukung dah skang ni..apatah lagi la dok dlm stroller..asyikla nak berjalan sendiri,sambil kita pegang sebelah tangan die..nak berpimpin..ngade betul budak kecik ni..huhuhu..but it's ok la sayang..ibu tak kisah..janji sara dah pandai jalan! raya ni bolehla melaram ngan baju kurung! (actually dah beli pun..hehehe..) iskk..excited ibu ni tau...yelah..1 tahun 3 bulan ibu tunggu,baru pandai jalan..okla kan..ayahnye pandai jalan pun masa umur 1 tahun 4 bulan..ibu je terer sket..pandai jalan masa 9 bulan!
tgk tu..sempat senyum lagi pandang kamera!

Tahniah,sayang!Ibu n ayah luv u sooo much...muahhss!!

 

8 pengomen:

cik puan akish September 1, 2010 at 12:12 PM  

yey...dak ticik dadif gak yg lom bran lagi....:0

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. September 1, 2010 at 12:26 PM  

yeay..ok sgt dah tu sara..tgk gamba dia tu, comel bangat@ nak jejak kaki kat lantai, lurus lutut nya..hahaha ni kes baru nak stabil la nie..hahaha comel la sayang..
anak dara sy jalan seathun 4 bln..cuak sgt saya..sbb didi 9 bulan dah lari2 anak...hehehe

Aizura September 1, 2010 at 12:45 PM  

bravo sara... nanti jgn lupa melaram dgn gown yg aunty kasi tu tau!! kalo ibu x kasi, cubit pipi ibu kasi merah2.. hihihi.. lg 1, jgn lupa suruh ibu ambik gmbr eh.. luv u sara.. muahhhss..

Nigina September 1, 2010 at 12:56 PM  

wahh bestlah mesti best tgk dia berjalan... adam pun dah berjalan.. satu rumah dia tawaf

Nigina September 1, 2010 at 12:56 PM  

wahh bestlah mesti best tgk dia berjalan... adam pun dah berjalan.. satu rumah dia tawaf

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 1, 2010 at 1:42 PM  

cik puan akish : yeay!hehhee..xpe la bonda dadif..si dadif nye pun baru nak masuk setahun kan?okla tu..hopefully die bole jln dlm masa terdekat ni..chaiyookk dadif..chaiiyookk..hehehe

lin : kelakar kan?puas die nak stabilkan kaki die tu..oh,dini pun lambat gak eh?cuak kan?tapi xpe..development setiap kanak2 tu lain..alhamdulillah..lega dah saya.. :)

kak zura : yezzaa..baiklah aunty!tapi gown tu still labuh la aunty..tapi xpe,nnt ibu pakaikan,then ibu amik gamba post kat sini eh? :)

Nigina : itulah..seronok sgt rasa..tapi tak larat la nak kejar..

haszuraidah ishak September 1, 2010 at 5:17 PM  

tahniah sara..mesti ibu ngan ayah sara yg lagi xcited nih..hihihi..tp kan, bila dah pandai jalan, x larat nak kejar plak..time dulu2 x sabar nak cpt jln sbb x larat nak dukung..

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 2, 2010 at 12:31 PM  

haszuraidah : yes!betul tu..mmg ibu ngan ayh yg terlebih excited..heehhe..tulah,mmg xlarat nak kejar..asyik nak turun bawah,berjalan ikut suke die je..huhuhu..