Wednesday, September 01, 2010

:: Nak cari baju anak murah2? Jom pegi Camy Babyland ::

Tadi waktu lunch aku gi Sunway Giza kat Kota Damansara..hajatnye nak g farmasi..nak beli 'ubat'..hehehe..ubat Yasmin laaa..  :) sekali tu kan..kat sebelah farmasi tu mmg ada kedai brg2 baby..Camy Babyland nama die..korang penah pegi x?aku xsure kat mana lagi cawangan die..yg aku tau, kat kota damansara ni ada 2..dan salah satunye kat Sunway Giza ni lah..

actually ni dah kali ke 10 kot aku dtg sini..(ye ke 10?ntah2 lebih!)mmg rajin benar dtg sini sbb nak cari barang2 sara..serius murah!mcm diapers sara pakai Huggies Dry yg biru tu kan..kalau kat Giant/Tesco, harga die rm44.90 rasenye..tapi kalau kat sini, rm30.95..percaya x?huhuhu..percayalah korang..sbb aku lah pelanggan setia kedai ni..lagi satu..sara minum susu Enfagrow A+, kat sini murah jugaklaa..rm68 utk satu kotak (2 paket 650g) yg ni kira murah gak laa..tapi kalau nak cari susu aku prefer g Econsave Kg melayu subang..murah! satu kotak yg ada 3 peket, rm85..

bukan brg yg aku sebut je murah2..byk lagi sebenanye..stroller, walker,baby cot..breast pump..mainan,baju2..botol,puting..senang cite sume kelengkapan baby lah..yg sangat best sbb murah..korang try la usha..

sambung balik cite aku tadi..haa..aku terrrr singgah kat sini sbb diorg siap bukak booth kat luar kedai die..byk baju baby/todd yg cantik2..isk,tak pasal2..melayang gak duit aku..sbb dok tarik selai gown yg cantik,sepasang suit t-shirt ngan slack..pastu satu diaper huggies..aiyaaa..tapi xpe,yg ni boleh claim kat ayah sara...hik! banyak gak percent discountnye..sampai 50% pun ada..yg bestnye,kata akak salesgirl tu,die kata siap ade sorang minah ni..borong gile2 punye baju baby,mostly baby suit/jumper/romper brand carter tu..then die jual balik kat internet!tapi kalau pikir2 balik..aku tgk harga die,mmg boleh jual pun..yelah.korang bayangkan ye..romper baby tu siap ade suit ngan seluar panjang yg comel2..then ade jugak yg siap dengan hairband..brand carter, jual kat situ rm25, then ada less 20%..jadila harga die 20hengget je..kalau jual balik?jual 30 ke..35 ke..kan dah byk untung tu?huhuu..best..best..satu lagi kan, suit baju tidur budak..xde brand, tapi corak2 die comel sangat..kain pun lembut je..boleh die jual rm10 je sepasang? tapi sorry laa..yg aku sebut2 ni sume xde gamba laa..yg ni sume kat dlm kedai..aku tadi just cari baju sara kat luar kedai tu..tu yg xamik gamba..



ok,kat sini skang ni tgh buat sales la..sampai 5 Sept..tapi yg aku tgk skang ni saiz dah tak byk..tadi byk baju yg aku kenan dah takde saiz sara..tapi katanye ade stok nak sampai lagi..isk..ni yg gigil je lutut nak dtg lagi nih..hahahhaa...

7 pengomen:

kakyong September 1, 2010 at 6:49 PM  

kat ipoh xde jumpa lagi pasaraya ni..
kalo ade menarik gak buat2 cuci mata

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 2, 2010 at 12:30 PM  

hmm..ain pun xsure kat negeri lain ade ke tak..so far tau kat area kota damansara ni je

bubblymummy September 2, 2010 at 12:58 PM  

waaa...pampers n susu murahh !! tp kat mana lak sunway giza ni.. (maklumlaa..org baru pindah kl..hahaha) sy mmg pakai huggies n enfagrow utk mika.. pampers tu, tau jer la..kalau giant, mau sampai 40 ++ , enfagrow plak kalau yg 3peket tu slalu 90lebih tau.. pampers n susu mmg forever murah kat situ ek aiwa? tak termasuk dlm sale sempena raya kan? kang pas raya saya g sana..dah naik harga, haruuu..

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 2, 2010 at 1:16 PM  

yes..huggies die sangat murah kan?tu la..kadang sy borong beli sampai 3-4 paket sekali beli..kalau mcm susu tu,murah jugak,tapi actually ade lagi tempat lain yg boleh dpt harga ni or lagi murah..

sunway giza ni bgunan baru kat dataran sunway..alah,kat tepi jalan besar kat kota damansara ni je..awak smapai kota dmansara,mesti nampak bangunan ni..

kat sini xde susu yg 3 peket tu..ade 2 paket je..rm 68..kalau tempat lain,mcm sy ckp tu..kat econsave,penah dpaat rm89..kat carefour pun penah harga murah,3 paket rm80 je..tapi masa tu nak abiskan stok lama..

btw nuris, awak mmg dah permenantly pindah sini ke?

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. September 3, 2010 at 12:05 AM  

wah best nya..memang duit terbayang melayang tgk sale baju budak kan...asik beli utk diorg jela..mama jugak yg tak beli2 lagi! heheheh abg nik ckp kat mak saya, "anak mak ni, sampai malam raya tu pun, ade je benda tak cukup lagi"..hahaha nak wat camne kan.. :P:P:P

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 3, 2010 at 9:14 AM  

betul la lin..sy ni pun xde baju raya pun lagi..sara punye ntah bape pasang dah..huhuhu..

biasala kite kan lin..mesti la nak make sure sume mende complete..baju suami,anak2, persiapan umah..sume kite yg buat.makanye, ade je la yg ter miss itu ini.. :)

Arieon Maison April 29, 2014 at 2:03 PM  

Macam-macam ada. Memang senang hati nak berbelanja kalau benda tu murah.