Monday, September 26, 2011

:: Qaisara kecewa! ::

Nape laa si qaisara kecewa ni..kecik2 dah pandai kecewa..xbaik tau..hehehe..
xdelah, actually entry ni adalah kesinambungan dari entry Beraya di Cameron Highlands aritu..disebabkan kami xplan pun nak balik teluk intan lalu cameron, so that kami bertolak dah lewat, and sampai atas sana pun dah agak lewat..pegi jalan2 tgk kaktus dulu, cari bunga2 dulu..then naik atas lagi, baru la plan nak pegi petik buah strawberry..si sara dah excited dah..selalu je mulut die bising "bu, jom kita ambik buah.." alahai..so kami singgah kat satu strawberry farm ni..tapinye kan, hampa betul laaa..tempat tu dah pun ditutup! sbb nye masa kami sampai tu dah almost 5pm..kecewa nye lahai..sara asyik ajak ibu nye masuk ke dalam farm tu, sbb dari luar dah nampak dah buah strawberry bergayut2..haihhh..ibunya pun kecewa ni yang oiii..huhuhu..yelah, kami dah lama sangat tak gi cameron, sekali sampai xdapat rasa petik buah strawberry..yelah, nak buat cemana kan..last minute punye plan..nasib laaa..

tgk la die punye aksi masa 1st time sampai tu..asyik nak usha buah strawberry ajek..

"bu..jom amik buah tu, jom?" alahaiii..sian betul la si qaisara ni haa..

tgk tu, org dah nak balik pun die takmau berganjak..haih..next time kita datang lagi "amik buah" ye sayang.. :)
eh, ni gambar masa kat butterfly farm.. :)

yours truly yg dah gemox~  :(

3 tempat kami pergi..tapi semua dah tutupp..waaaaa~
tapi xpe, ayah janji nak bawak next time, kan sara? time tu nnt kita check in hotel..sng nak petik buah strawberry pagi2..huhuhu..

destinasi seterusnya, kami ke Kea Farm, tujuan nye haruslah nak cari sayur2 segar kat sana..mulanye nak g pasar brinchang, tapi mcm ramaiii gila manusia kan, nak park pun mcm takde tempat jek, so kami ke Kea Farm ajelah,,tu pun mcm dah rambang mata nak pilih sayur apa..huhuhu..banyak gila..belikan sekali utk mak mertua ku..utk kami pulak, last week baru habis makan semua sayur2 tuh..hahhaa..yelah, masak sayur campur utk kami bertiga, bukannye luak banyak mana pun kan.. :)

then lepas tu barulah jalan2 gi tgk kebun sayur..tapi time neh dah xde gambar lah..bateri kamera ngan handphone dah kong!hahaha..sabo je lah kan..tapi time ni pun dah lewat, malas la nak turun dr cameron malam kan..dah ler jalan bengkak bengkok..on the way balik, kami lalu ikut simpang pulai..sbb en.hubby kata kalau lalu ikut tapah lagi laa pening..alhamdulillah, dh pkul 9 baru sampai teluk intan lepas berenti sana sini..alhamdulillah.. :)

4 pengomen:

Ya ALya September 26, 2011 at 7:01 PM  

ya dg n suami pernah gak terjah cameron balik hari,asal plan nak g zoo taiping,last minit cancel,terus ke cameron,g ikut simpang pulai,tapi balik lalu tapah,dah la time tu dah lewat malam,tapi sebab banyak gak keta yg lalu,teruskan je,rasa cam tobat je nak lalu tapah.....

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. September 26, 2011 at 9:19 PM  

ha, tu la pasal ya..husband ain awal2 lagi dh surrender nak lalu tapah..dah la sara pening jalan pusing2 tu..so that turun ikut simpang pulai walaupun terpaksa patah balik ke belakang nak balik teluk intan

umialya September 26, 2011 at 9:55 PM  

lamanya akak tak singgah sini, rupanya besar daa Qaisara, makin comel!!!

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. September 26, 2011 at 10:18 PM  

hehehe..tu la kak..ain pun dah lama dah tak jengah blog akak..masa terbatas sket nak blogwalking skang ni..betul2, dah besar dah die..makin comel? alhamdulillahh...hehehe