Tuesday, September 27, 2011

:: Beraya bersama SimplySiti.. ::

Lagi entry pasal raya..selagi ada syawal, selagi tu laa nak cite pasal raya kan? hehehe..
Aritu tercari2 lipstick yg sesuai utk dipakai raya..mengada x? ahaaha..lipstick pun nak matching ngan baju ko! jgn memain..baju kaler ijau, so mcm nak lipstick kaler coklat2 sket..kebetulan pulak, compact powder 2 way cake pun habis..aisehh..pegi ke guardian, cari kaler2 lipstick n bedak yg best...jalan punye jalan..sekali nampak ni daa..

lipstick die best..sebelah lipstick, sebelah lagi lip gloss..i likeee!!

simplysiti pujaan hatiku.. :)

bedak Simply Perfect 2 Way Cake neh mmg perrrfeeccttt lah! menutup abis bekas2 jerawat, bintik2 kat muka tu..haa..so kalau nak terasa muka licin, boleh la try..hehehe..


hahaha..mulalah terjebak semula membeli alat2 mekap ni..dulu mcm dah malas2 dah..sbb i jarang kuar umah..dulu kadang tu just pakai bedak 2 way cake cosway yang kaler biru tu kan.. tapi bedak tu best jugak tuh..murah pun murah..then ade jugak pakai bedak silkygirl walaupun dah bukan kategori girl lagi kan..hehehe..tapi bila tgk product simplysiti ni, mcm jatuh hati la pulakk..keh keh keh..tu pun dok tahannn je tgk die punye eyeliner, mascara, eye shadow die mak aii..cantiks nye kalerss..then, die punye blusher..uisk, mmg berkenan gila lah! takyah pakai berus2 bagai..just tempek2 kat muka jek..kalau korang nak tgk..pegi la kat page simplysiti ni haa..

cantik2 kan kaler die? aisehh..tapi xpe, time tu bajet2 sket laa..nak raya kan..so that beli lipstick ngan bedak je dulu..nnt2 nak rembat blusher ngan eyeliner die pulak..hehehe..
dan, dihari raya aritu, sy pakai product2 simplysiti, xyah tempek foundation dah, just pakai je bedak tu sbb bedak 2 way cake tu kan dah bertindak sebagai foundation kan..then, calit sket eye shadow, blusher sket, then lipstick + gloss siti punye ni haa.. i lovee die punye colour sbb coklat die lite2 gitu..tak suke yang terang2..soo..inilah hasilnyaa... 


muahahaaa..xdela cantik mana sbb model tak berapa nak cantik kan..hajatnye nak cantik mcm dato' siti nurhaliza..tapi nak buat cemana kan..hahahaa..tapi bedak tu mmg terbaiklah, tahan sampai ke petang, tak berminyak2 or bertampuk2 pun even dah sepanjang hari berpanas..
hmm..lepas ni, haruslah bertukar kepada product simplysiti!

2 pengomen:

naniklang September 28, 2011 at 9:11 AM  

akupun suke gak simplysiti ni dulu,blusher n bedak dia warnanye bes..
tp naik jerawat la pulak bila pakai..so aku stop pakai..

tp kes produk simplysiti yg katenye ade DNA babi tu ape cer ek beb? betul ke?..

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. September 29, 2011 at 10:16 AM  

kan nani kan?
ohh..yeke..aku xdela pulak naik jerawat ke apa..okla so far..

dah setel dah kes tu kan..ntah, aku xingat apa end up die..tapi yg pastinya dah confirm halal dah.. :)