Thursday, September 29, 2011

:: Gold Coast..here we come!! ::

Wah! kami nak pegi bercutiii..hati berbunga2 neh bila en.hubby tetibe ajak pergi bercuti this weekend pagi2 tadi masa bersiap nak g ke opis..aritu mmg die ada ckp nak bawak qaisara picnic..sbb dah lama sangat kami tak pegi picnic mana2..then, die suruh sy surf internet, cari tempat yg best utk pergi..dah alang2 nak g picnic, haruslah sy cari jauh2 sket kan..xkan nak picnic kat tasik titiwangsa or tasik shah alam je kan? tu dah jadik halaman rumah dah tu..selalu sangat pergi..hehehe..yg paling penting, haruslah ada swimming pool..dah lama tak praktikkan skill berenang neh..heheh..

so pagi2 ni terus bukak google, cari pakej yg best utk stay..ala..2 hari satu malam je pun..cari punya cari..hati saya mmg dah tertawan kat sini...

Sepang Goldcoast..mmg cantik gilos lah tempat neh..die punye villa/chalet die pun sume cantik2..interior die mabeles lah! ceh..mcmla dah penah pegi kan..info from testimoni actually..hehehe..

pandangan sepang goldcoast dari atas..tgh2 tu ada swimming pool..syok!

mmg cantik lah tempat die..villa die..sume nye atas laut..membentuk pokok palma kalau kita tgk dari atas..mmg cun ah..dah la dekat ngan Bagan Lalang..tempat yg wajib pegi utk cari seafood kalau dah sampai sini..haaaa...seronokss..TAPI kan..sy try ler call bahagian reservation..nak tanye price range kan..sekali die kata.."price range starting from RM812 - RM35xx...perghh..terkedu kejap..mak aii..giloss mahall..hahahaa..terus cancel plan nak kesini..hahahaa..tulaa, berangan je lebihh..hahaha.. pada sy, kalau harga tu baik pegi makan2 ke, isi minyak kete then pegi ke tempat lagi jauhhh ke..ataupun pegi pulau2 ke kan..banyak lagi mende/tempat yang best utk kita pegi kan? huhuhu..

then, search lagi..jumpa ni pulak..
ini adalah Avillion, Port Dickson..sangat chantek chalet/resort kat sini..

see? dok lepak2 kat balcony mengadap laut sambil minum kopi panas..wahahah..heaven!

mcm terberkenan jugak kat ini..takmo berangan lebih2..call dulu tanya rege..kat sini banyak jenis room..yang paling murah adalah rm200 ++ so ok la kan..worth it la kalau nak g sini..tapi yang murah ni haruslah bukan atas laut..tapi it's ok la kan..check in kat chalet memana, then pegi la villa atas laut tu amik gambar bebanyak, verangan konon2 stay kat situ kan..hahaha..

hmm..tu lah dia, saya ni kalau mencari tempat2 utk bercuti ni, kalau berkesempatan, mesti nak call, tgk apa yang ada dalam bilik tu..yelah, dah bayar mahal2..mesti la nak yg the best ikut budget kita kan..tapi selalu jugak la pergi bercuti style gamble..plan malam ni, esok pagi2 pegi..then check in je la hotel memana janji pergi bercuti!hehehe..tak kisah..qaisara pun tak kesah! :p

korang ada tempat yang best utk disuggestkan x? kot la ada tempat yang murah (murah = bawah rm200 utk satu malam..hehehe) dan best (food, environment, ada kolam renang - perghh..nak rm200 kebawah, tapi nak kolam renang..hahaha.., then sesuai utk kanak2 kecik bermain..) sekitar selangor/n9/melaka..dekat2 sini je dik non..nak pegi nye pun sabtu je..ahad dah balik dah..hehehe..kalau ada yg nak kasik cadangan..silalah komen ye..cadangan dibuka! hehehe..

* tajuk diatas adalah gempak semata2.. :p
** org yg mengajak bercuti ni actually baru dapat increment..status nye pun dah bertukar jadi 'Senior' Consultant dh skang nih..alhamdulillah.. :)

5 pengomen:

naniklang September 29, 2011 at 10:24 AM  

ade org kata sepang goldcoast tu ade hantu, haha

tp aku x pasti kebenarannya la..

nak penginapan below 200 ek..
Hotel sri malaysia kat PD tu beb, ade pool gak xsilap aku

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. September 29, 2011 at 10:30 AM  

hantu?? biar betul nani.hahaha..xnak lah aku stay situ..takutt..lagipun mahal nak mamp*s..huhuhu..

takdela skema bawah 200..lebih2 sket boleh la lagi kan..hehehe..aku xpenah nampak pulak hotel sri malaysia..ok kah tempatnya? xpe, akan ku survey lagi..hehehe

naniklang September 29, 2011 at 2:18 PM  

hotel sri malaysia tu btol2 depan pantai teluk kemang..sesuai la utk family lepak2..
tp kena seberang jalan baru smpai pantai dia la..
aku rasa ok la tpt dia, kalau weekend dekat ngn pasar malam, hehe

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. September 29, 2011 at 2:42 PM  

ooo..mcm tau ajek!hmm..ok2..boleh la nnt aku cadangkan kat boss nnt..huhuu..thanks nani! :)

Ummi Danish September 30, 2011 at 5:12 PM  

try gi kt the legend water chalet.. klu hari weekdays, satu bilik boleh dpt RM 200++ je. bilik dia atas air mcm avillion tu.. dlm bilik pulak ada bath tub besar, shower mmg cantik sgt la designnya. klu rajin nnti saya tlg buat entry kt blog sy
http://danish-full-of-luck.blogspot.com
kemudahan dia pulak, ada swinngin pool, gym, sauna, breakfast, wi-fi kt every bilik, erm ada buggy service utk bwk kite ke bilik..

p/s: klu nk murah, rasenya ibu imaan ada buat lagi kot pakej nya