Friday, September 23, 2011

:: Rezeki Ramadhan & Syawal.. ::

Selamat hari Jumaat kawan2...
Masa bulan puasa aritu banyak jemputan berbuka yg terpaksa ditolak..yelah, dapat jemputan dah last2 puasa, nak dekat raya..pastu nak buke puasa kat dataran shah alam spertimana yg kami selalu buat last year, taun ni sekaliii ajek, tu pun dalam keadaan tergesa2..sbb terlambat nak buka pose, sebelum tu gi mencari baju raya kat alam sentral & pkns..cari juadah kat pasar ramadhan tu, then terus ke padang..makan pun cepat2 je, pastu terus balik sbb nak kejarkan maghrib pulak...hmmmm..

sebab apa?

sebab ini lah...




Alhamdulillah..syukur atas nikmat yg Allah berikan..order yang tak putus2 sepanjang bulan puasa aritu, membawa ke arini..alhamdulillahh... :)

yg paling banyak sy dapat order adalah dari wp Labuan..ade agen kat saya, order dari die adalah yg paling banyak..xtau bape batch penghantaran dibuat sbb poslaju pun ada limit besar kotak tu..courier pun sama..agen sy ada merata2..ade di uitm shah alam, di klang, di putrajaya, di kuching dan jugak labuan..choc cluster & choc chip cookies paling mendapat perhatian sampaikan raya baru ni 300 botol abis ditempah..coklat raya pun sama..dengan order doorgift utk majlis seminggu lepas raya lagi..coklat utk hantaran tunang/kawen lepas raya..mmg tak menang tangan lah! tu yg sy terpaksa tidak menghadirkan diri ke mana2 majlis berbuka puasa, kecuali yg dekat2 sahaja..yg lagi sadis, biskut raya sy tak sempat nak buat..adalah beberapa rakan yg order biskut raya, terpaksa saya tolak..yg dah order pun, tak tersempat sy nak membuatnya..mintak maaf ye u olls..huhuhu..

memula plan nak bukak booth, tapi pikir2..mcm takut xde sambutan ajek..tu yg tukar plan, operate from home aje..tapi banyak la jugak yg sy hantar ke kedai2 bakery, mcm kat carrefour shah alam..sambutan kat sana pun boleh tahan jugak..yang tak tahan, apam polkadot pun tinggi permintaan nye dibulan puasa! awal2 puasa org tak ghairah lagi nk membeli persiapan utk raya kan..dah pertengahan puasa, mak ai! tak terhandle lah..memula sy xnak pakai pembantu, sbb takut nnt tak terbayar pulak pembantu, sekali tu, dah banyak dpt order, xjumpe pulak dah sape yg boleh jadi pembantu..nak tak nak, mmg en.hubby la menjadi pembantu yg setia..hmm..die pun dah terror dah buat coklat skang neh..hehehe..

apa2 pun..syukur atas nikmat yang tuhan berikan..Alhamdulillah..dan jgn lupe berzakat ye! :)

*sekadar utk catitan buat kenangan dimasa hadapan.. :)
* kalau ada kawan2 yang nak belajar buat homemade chocolate, boleh contact sy Ain - 019 2992844 atau emailkan ke ain.rusli@gmail.com . Detail kelas boleh tgk di blog My Chocs For You ..ada di sidebar belah kanan..jgn risau, sekiranya anda xpernah ada experience bermain dengan coklat, sy akan ajar kan anda, dan anda boleh terus start bisnes keesokan harinya!! haaa..jom, join sekarang! :)

4 pengomen:

Ya ALya September 23, 2011 at 10:54 AM  

alhamdulillah....rezeki.....

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. September 23, 2011 at 12:11 PM  

alhamdulillah.. :)

lydzar September 26, 2011 at 12:56 PM  

alhamdulillah syukur dgn rezeki allah. hasben pon dh terjebak sama. kang lama2 si sara pon pandai buat coklat..hehehe

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. September 26, 2011 at 9:16 PM  

syukur, liza..ha'ah..en.din dh lama terjebak..kalau sebelum ni tugas die basuh acuan aje, skang ni die pun dah buat coklat dah..sara tukang susun paper cups..hehehe..