Monday, April 11, 2011

:: 1st time bawak Sara pi tgk wayang - Rio ::

Sabtu lepas, ade kelas coklat kat umah aku..abis pkul 6 lebih..then, en.hubby dok kemas2 dlm kereta, sambil aku layan si qaisara main kat depan umah..ingat nak pegi umah kak melly, ade bday celebration anak die..tapi disebabkan dah lewat, mcm segan la pulak nak gi..huhuhu..tetibe en.hubby kasik idea, nak bawak sara g tgk movie..hmm..lewat bebenor dah inform nye kan..dah la malam minggu, kompem la tiket dah sold out...tapi aku sempat jugak la riki2 kat website gsc kan, tgk kot2 ade lagi seat yang kosong..hmm..kebanyakannye dah sold out, sbb fast sale kan..so that, kami pun gamble ajelah pegi one utama, then terusss menuju ke GSC..

check ticket, ade lagi, tapi fast sale..yang paling hampir time tu adalah pkul 9.15pm..hmm..gasaklah kan, beratur je lah beli tiket..ni bebetul gamble ni..sebab ini adalah 1st time qaisara tgk wayang tau..tak penah aku bawak die masuk panggung, sbb takut die buat hal pulak dlm panggung tu kan..kang rugi aje beli tiket..tapi disebabkan cite ni adalah berkisar ttg burung, aku mcm ade sedikit keyakinan yang qaisara mesti suke dan takkan buat perangai dalam panggung nnt..

kami tgk cerita Rio 3D..wah, 3D lagi kan..sebab yang biasa punye, movie start pkul 10.15..lewat sangat la pulak kan..lagipun aku ade free ticket yang aku dapat masa appreciation day kat opis aritu, so that haruslah digunakan..dah la due die 30 april..so that, ticket yang berharga rm18 tu aku cume bayar rm5 aje utk 3D punye caj..sara foc..hehehe..sempat beli popcorn sat..then masuk cinema, sara dah tercengang2 dah..seat kami agak depan, tapi xdelah sampai nak kene mendongak kan..biasalaa..last minute..huhuhu..

mmg betul, qaisara tak mengamuk or buat perangai pun dlm cinema..bagus betul, dok diam sambil makan popcorn..hehehe..then, terjerit2 die bila nampak burung tu menari2..bukan sara aje yg terjerit2..ramai lagi kanak2 riang yg dok belakang2 sana terjerit2 gembira bila nampak burung yg kiut tu menari2..memula mmg lah excited, tapi bila jam dah pkul 11 tu, die dah mula dah menggeliat sana sini, pastu die nak baring..aku pangku kejap, terus tertido! alahai..sian sangat anak ibu ni..hehehe..yelah, waktu off die dah sampai kan..movie abis agak lewat, sbb startnye pun agak lewat..

pasal cite ni, aku kasik review sket..pasal seekor burung pet yang bernama Blu, yang diculik sewaktu kecik, dan dijaga oleh seorang pompuan bernama linda..disebabkan die dah jadi pet, so that die tak pandai terbang! sampailah masa ketika mereka bercuti ke Rio, blu telah diculik utk dijual, dan bermulalah pengembaraan Blu bersama kawan2 die, yang penuh adventure pada die, sbb die tak pandai terbang!hehehe..tapi overall cite mmg best, sampai aku ngan en.hubby pun terhibur sama..hehehe.. mmg recommended for kids laaa...syok, burung kalerful..banyak lagu2..mmg best..boleh la bawak anak2 korang tgk movie ni..mesti diorg suke!

disebabkan qaisara behave masa tgk movie, so ayah janji nak pegi tgk movie lagi nnt..yeay!

4 pengomen:

oranglidi April 11, 2011 at 2:02 PM  

semalam nak tengok rio 3d jugak, tapi member lain semua tak nak....al-maklumlah, diaorang mana layan cerita budak2 macam tu...huhuuhu



New Entry: LIST OF KOREAN/JAPAN DRAMA/MOVIE

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. April 11, 2011 at 2:24 PM  

ala...siannye org lidi..yakinkan kawan2, yg cite die mmg best! die punye grafic, superb..terhibur punyelah..hehehe..

ummi mien April 12, 2011 at 8:22 AM  

wah...saje je ayah nya bagi alasan nak tgk lagi sbb sara behave. muahahaha...

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. April 12, 2011 at 9:30 AM  

hahhaa..tu la pasal mien..saje je kan? sbb dah lama sangat tak tgk movie sejak ada qaisara ni haaa..ni la 1st time..dulu masa berdua selalu laa..kira nak balas dendam la ni..hehehe