Thursday, March 17, 2011

:: My Chocs For You @ Huiyo Bazaar ::

Salam semua... :)
Lama dah tangan ni gatal nak menaip dalam blog ni, tapi tu  lah, kesuntukan masa beb! haishh..mcm2 mende nak kene setelkan sepanjang minggu ni..especially order laaa..400 pcs lolly utk dihantar esok..hmm..

 
 nak cite ni..weekend yg lepas..kan aku berjualan kat Huiyo Bazaar, Plaza Alam Sentral.. alhamdulillahhhhh..suke sangat dengan sambutan kat sana..dapat ramai kawan (vendor & customer)..dapat experience baru..mmg seronok..2 hari kat sana, banyak pengajaran yg aku dapat..yelah, selama ni xpenah bukak booth cmtu kan..ni 1st experience laaa..banyak la mende yang aku boleh belajar dr sini, esp do and don't dalam bisnes coklat ni.. :)

alhamdulillah..customer 2 hari tu so-so aje, tapi kira boleh laa..aku pun xdelah buat banyak sangat pun coklat..aku lebih pada promotion actually..then, banyak jugak order yang aku dapat, hasil daripada booth ni..sbb most of the customer yang datang, tgh nak survey apa yang boleh dijadikan hantaran/doorgift utk majlis masing2..so ni peluang terbaik la utk aku kan..ttg jualan pulak, boleh dikatakan 80% product aku habis terjual..yang balance tu aku mintak adik angkat aku, baby utk bawak ke tempat keje die..dan tadi die sms bgtau yg semua coklat tu dah habis terjual..alhamdulillah.. jomlah layan gambar2 ni ye.. :)

aku dan product2 aku.. :)

alhamdulillah, kami dapat booth yang pertama, depannn sekali.. :)

antara product yang ada..

gubahan bunga rose pink tu dibuat daripada coklat ye..then, aku punye cupcake ramai yang request utk buat kelas! aiseh..insyaAllah, pasni kene bukak kelas cuppies la pulak..huhuhu..

coklat2..nyum nyum..

nnt pasni ade event2 lagi cmni boleh la join..memula ni bukak booth yg kecik2 aje dulu..kendian2 baru pikir nak join yg besar2..insyaAllah.. :)

p/s : tadi ade staff drpd event company call..nak invite utk participate event yg berkaitan coklat kat mid valley bulan 5 ni..tapi kan..boothnye mahallll bangat..cam tak mampu aje..huhuhu..nnt lah dipikir kan ye.. :)

8 pengomen:

Aizura March 17, 2011 at 9:34 PM  

kagum nyaa.. cantik dan kemas la decoration kat meja yg ain buat.. cantik sangat.. memang bagus, sebab tu la ramai tertarik tu.. Alhamdulillah.. teruskan berjuang ain..

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. March 18, 2011 at 9:38 AM  

:)
thanks kak! :) insyaAllah..satu hari nnt akak pun boleh bukak booth jugak! :)

Mazatul Azura Muhamad March 22, 2011 at 8:51 AM  

Dah lama tak menjenguk.. Bestnyer Ain.. Nanti boleh la ajar akak plak buat coklat... :)

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. March 22, 2011 at 9:03 AM  

kak mai! ha'ah..ain pun dah lama tak jenguk blog akak..haih, blog sendiri pun dah lama tak berupdate kak oii..hehehe..

ok..boleh2..nnt ain contact akak..no hal la kalau akak nak belajar.. :)

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. March 22, 2011 at 8:10 PM  

ainie.. best nya.. cantek2 choc awak.. suka sgt! klas cuppies plak ye lps nie.. hehe sy akan slalu doakan awak ainie.. dh lama x kol awak.. takut kacau je~ huhu take care ok.. kiss utk sara.. :)

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. March 23, 2011 at 12:22 PM  

hehehe..thanks ye lin..tu laa..ade org request ni..tapi sy ni pun beginner jugak..tapi xpe,bolehla kalau yg basic2 kan.. :)
isk, ape pulak kacau nye..sy no hal aje..kol je la bebila..okeh! take care ye lin..muah! :)

me220784 March 24, 2011 at 11:24 AM  

wah mkin majulah. all the best!! :)

Diyana March 25, 2011 at 11:05 AM  

ain jom join GA aku

http://siahsekeluarga.blogspot.com/2011/03/telekung-jersey-ga.html