Tuesday, March 01, 2011

:: Alkisah Saman... ::

Korang dah setelkan saman yang tertunggak? semalam last day kan? haaaa..kalau korang nak tau kan..saman aku still BELUM aku jelaskan..terukkan? punyelaaa aku bz..leka..tak sedar..tup tup jumaat lepas baru aku tersedar yang tarikh akhir pembayaran saman dah nak dekat..aku pun xtau la cemana aku boleh jadi 'tak cakne' kata org timur..means aku tak ambik berat dan tidak mengambil tahu! then, dalam berita ade ade diorg bgtau yg pejabat pos akan dibuka weekend utk memberi peluang kepada org ramai membayar saman disaat2 akhir..masalahnye, berita ni pun aku tak tau! hahahaha..poor me..actually, perkataan yg paling sesuai adalah PADAN MUKE! hahaha.. skang ni berita2, cerita2 aku dah tak boleh tgk dah, sbb si kecik tu konker itu tv..asyik2 nak tgk upin ipin, asyik2 nak tgk barney..sekajap2 nak tgk vcd nursery rythm tu..bila masa ibu ngan ayah nak  tgk tv? haa, tgk tu, salahkan anak pulak..heehehee..

actually aku ngan en.hubby yang cuai actually..xtau pun weekend pos office bukak..kalau tau, haruslah kami antara orang paling awal beratur kat pos office giant shah alam tu haa..try2 jugak bukak myeg..tapi hampeh laa..xleh nak bukak pun sistem tu sepanjang weekend..makanye, semalam (isnin) en hubby lari jap daripada ofc, dan pegi beratur utk bayar..kesian die, dr pkul 10 lebih sampai dekat pkul 2, beratur tak gerak2..rupenye semalam sistem utk bayar saman tu down..abg pos ofc tu ckp, satu mesia down, so that kalau g memana pun still xleh bayar..aku try lagi bukak myeg, tapi sama jugak, under maintenance katanye..so cemana tu eh?

makanye.....saman kami masih tak berbayar..total rm330 aje pun..actually ade 3 saman..speed trap masa aku balik bertunang taun 2007 aritu (300) + speed trap masa balik raya 2 taun lepas (300) yang ni en.hubby bawak..dan satu lagi saman aku parking kat tempat yang tak dibenarkan kat putrajaya nun..hah, dah la parking susah, pastu kene saman pulak..seb baik rm30..yg saman kat putrajaya ni xde discount..cume ade utk speed trap sahaja..lepas discount, so jadi laa rm330 aje..tapi still xterbayar jugakk..hmmmm...

so cemana pasni eh? sape yg bayar lambat akan di blacklist namanye eh?betul ke? diorg tak extend ke masa membayar ke hari lain sbb system down eh? (saje mencuba nasib...) isk isk iskkk..skang ni, padan muka kami..haahah..xpelah, nnt next time kami bayar lah..tapi aku rasa pasni dah takde laa diskaun 50% tu..dan adakah kami akan kene bayar rm630? gulp!

suke2 je bang pulis ni nak tembak kereta org..cis.. :p

2 pengomen:

Aizura March 3, 2011 at 9:15 AM  

jgn lupa g bayar yer.. 2nd chance smpi 10 mac ni.. :)

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. March 3, 2011 at 11:58 AM  

yoo..harusss...esok p bayar! hehehe