Thursday, February 24, 2011

:: Karnival Surau @Puncak Alam F2 ::

Salam semua..
* oh, banyaknye entry tertangguh dalam draft..aiseh, ade yg dah basi dah pun..hmmm.. :(

dah bape hari aku tak update blog ni haa..isk, tak suke tau! tapi nak wat cemana..ade tanggungjawab yang haruss disetelkan..takpelah, walaupun aku dah jarang2 update, tapi stillll akan diupdate seminggu at least 2-3 kali..aci tak? ngeeee..ok,lah, nak cite sket pasal aktiviti kami minggu lepas..buat pertama kalinya aku join karnival surau, anjuran puncak alam fasa 2, sempena maulidur rasul yang lepas..banyak aktiviti kat surau tu..siap ade berjualan bagai..

actually aku xdela bukak gerai, just share tapak ngan akak2 yang belajar coklat ngan tart aku aritu..kak syida, student kelas coklat & tartlets, dan jugak kak ita, student kelas coklat..kami share tapak..disebabkan aku still xde barang2 mcm payung, meja ape sume tu..makanye kami pakat2 nak share aje..lagipun xbanyak pun barang nak jual ni..saje nak mencuba pengalaman baru.. :) tapak nye tak mahal, just rm35 aje..

actually sepanjang minggu lepas aku tak menang tangan siapkan order coklat..banyakkk sangat..dah la keje opis pun banyak jugak skang ni..nak curi2 masa wat coklat pun dah susah..so memula aku mcm tak nak la join karnival ni..takut tak terbuat aje kan..tapi keinginan nak try menjual di tempat terbuka ni membuatkan aku menggagahkan diri la jugak..tapi bukan jual coklat..sbb kak ita plan nak jual chocs, dan kak syida pulak jual cheese tart, makanye..aku pun buat mende lain, iaitu brownies, kek batik, cupcake + buttercream icing, muffin, dadih dan jugak buah potong..ade jugak la buat coklat, tapi dalam 15 batang aje..lolly+edible..disebab kan cuaca yang panas, ade coklat yang rosak sbb dah mencair..hmm..seb baik jugak la abis licin sume coklat2 aku tu haa, even ade yang cacat sana sini..aku gunakan edible mickey, barbie ngan upin&ipin..mesti la budak2 pun suke kan..even cair pun, diorg nak jugak..budak2.. :)

brownies topping with ganache..meleleh! hehehe..
 
kek batik..paling awal abis.. :)

so end of the day...licin! kek2 aku habis sume..yang tinggal cuma dadih je beberapa bekas, dan jugak buah potong..wah, tekejut la jugak kan..tak sangka boleh licin..heheeh..alhamdulillah, syukur..seronok sangat rasanya masa tu..yelah, dah la 1st time kan..tak sangka! makanya..jualan secara terbuka ni akan diteruskan lagi, di Plaza Alam Sentral, Shah Alam! bila? haaa..nnt aku bgtau..tgh bz menyiapkan persiapan utk karnival tu nnt..hope semua berjalan lancar..nnt aku dah bgtau tarikh nye, korang datang support aku eh?  :)

* gambar semasa karnival di puncak alam xde ye kawan2..sedih, en.hubby melayan qaisara sampai lupe nak snap gambar even sekeping pun! jugak gamba2 cuppies yg comel2 tu semua nan adooo..sedih, xdapat nak abadikan kat sini sebagai kenangan..hm,xpelah..len kali je lah ye..

3 pengomen:

Hezesuze February 24, 2011 at 6:33 PM  

wah karnival ape yg akan diadakan kt plaza alam sentral tu uols?? mane tau leh nyelit gak hehehe

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. February 24, 2011 at 7:33 PM  

kak, huiyo bazaar nama die..setiap hujung minggu pada setiap bulan..sewa xmahal..satu hari rm65, 2 hari rm120..cube akak usha :

http://huiyobazaar.blogspot.com

awein February 28, 2011 at 1:41 PM  

ain joint ker bazar tu?