Thursday, February 17, 2011

:: Hobby baru! ::

Mcm yg korang tau kan, aku mmg skang ni minat betul dengan coklat..isk, mmg the very into chocolate la skang ni..ape2 sahaja yang berkaitan dengan coklat, aku mesti terasa nak buat..ape sahaja yg berkaitan..

tapi kan, skang ni..sejak aku dah start baking, buat muffin, tartlets, dan yg terbaru ni cuppies topping with buttercream + fondant, aku mcm suke pulak ngan pembuatan cupcake! hahaha..gila kuasa betul la namanye ni kan..suka lah nak mencuba sesuatu yang baru ni..mcm syok aje! tapi mcm aku ni, kalau main2 ngan fondant ni, tak reti la aku nak buat figurine sume tu kan..kalau takat wat bunga2 tu, aku reti laaa..nantilah, sampai satu masa nnt, aku nak join kelas deco cuppies lah, tapi nak yg advance punye, buat figurine tu..bole?

suke sangat dengan blog ni.. icip2didapur
 isk..mcm susah aje tu.. :p

disebabkan aku suke sangat ngan design2 cuppies ni, aku selalu melawat flickr Ratukek ni haa..mmg kalau korang tgk, mmg meletop la die punye design..actually, pada aku ada yg aku tgk simple je design die, tapi mcm rumit aje nak buat..tapi orang kata nak seribu daya kan, haaa..ape lagi..balik ni beli ready made fondant aje lah..main deko2..kih kih kih..korang tgk gamba2 ni..lawa kan?


mcm2 ada..bukak flicker yg aku tepek tadi tu..tgk sendiri

Makanye kan..bila aku jalan2 tak kisah la jalan2 ke kedai ke...jalan2 surfing ke blog2 org ke, aku suke la tgk design2 cupcake..dan jugak, akhirnya..aku jugak telah terjebak dengan buku Kek Cawan tulisan kak Lynn Hassan ni haa..aku beli online, rm28 sekali ngan poslaju..buku dah on the way dah..hopefully esok sampai.. :) isk, tak sabar nak nengok isi kandungannye..hopefully worth it la kan..takpe, aku boleh buat as collection aku nnt..nnt aku sharekan ttg buku ni eh? isk, tak sabarnye! :)


4 pengomen:

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. February 18, 2011 at 1:23 AM  

adeh! jeles nye dgn penambahan kepakaran awak ainie! hehehe saya syor awak gi klas deco cuppies la.. sbb hands on lagi faham.. dapat basic pun x pe.. sy pun ada few books pasal deco cuppies, esp fondant.. ok la buat carik2 idea.. :)

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. February 18, 2011 at 9:10 AM  

eleh, ye lah tu lin..mana ade pakar lagi wehh..hahaha..belajar sendiri2 aje..ha'ah, tu lah..plan cmtu laa..tapi sy takmo belajar deko pakai buttercream..sy mau lompat, belajar buat deko pakai fondant/gumpaste..boleh? :D

Pensil Magik February 22, 2011 at 10:38 AM  

cantik cuppies tu.. rasa sayang nak makan.. nnt bebila nak order .. :)

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. February 22, 2011 at 1:42 PM  

pensil magik : kan? tu laahh..cantik sangat cuppies nye tu..haaa..kalau nak order yang cantik2 cmtu, kene order ngan tuannye tu laa..kalau simple design, bole la saya buatkan..hehehe..