Thursday, February 17, 2011

:: Mengidam? ::

Salam semua...
Kelmarin cuti maulidur rasul tu, kami bertiga jalan2 cari stok coklat aku..masa lalu tepi jalan menghala shah alam ni, ternampak satu gerai durian..banyakkk  gila durian..wah! mcm tak berkedip pulak mata aku ni..en.hubby kata "huh, petang ni harus jugak kene cari durian nihhh.." dalam hati dah berbunga2 setaman dah..

balik dari mencari barang, tgk gerai tu dah ditutup! aiseh..awat cepat sangat tutupnye? kene rush ngan mbsa kah?huhuhu..mcm agak kiciwaaaa...tapi xpe, en.hubby janji nak beli malam nnt..selalu malam ade je gerai kat tepi jalan tu..

malam tu lalu situ, hampa jugak! tutup semuanya..makanye, en.hubby terus melencong ke kg melayu subang, nak cari jugak durian...ade jumpe satu gerai, tapi buahnye tak banyak..en.hubby terus lagi lalu jalan sg buloh..masuk ke kota damansara..hahha, durian punye pasal..sanggup tu jalan jauh2..ohhh..lupe pulak kat kota damansara tu selasa malam ade pasar..yessss! akhirnya jumpe jugakk..nampak dah gerai org jual durian yang sangatttt banyak! best2..mahal sket laaa tapinye..kami just amik 3 bijik aje, tapi besar2 la buahnye..total rm60..haa..amik ko..gasak!

uiskk..raja buah ni mmg buat orang gila lah!

 time2 tu jugak bukak sket nak nengok isi..ok, cantikkk..sbb perut dah berkeroncong, kami terus ke dangau rumbia kat sec 7 tu..korang penah sampai sini..restoren ni kat area gulam mee tu, tapi kat hujung2 sana..kat sini pada aku masakan die best! die punye tomyam, masakan berlauk laa..then, sup2 kat gerai depan restoran ni pun best..apa yang paling best ialah kami boleh pilih pondok2 yang ada, untuk makan bersila..ala2 kat umah gitu..syok!

dangau rumbia pandangan dari tepi


qaisara makan yong tau fu sambil duduk atas meja..tak senonoh punye perangai...


balik umah, kami tunggu qaisara tido..sbb aku tak kasik die makan durian sbb die makan ubat batuk tu..cicah kat mulut je sikit,tu pun tercari2 sbb nak lagi..haahah..nnt la sayang dah sihat, ibu kasik makan durian ye? :) sebijik kami habiskan malam tu jugak, berdua..sbb buahnye besar..tak terabis la aku sorang makan..balancenye, aku kopek, masukkan dalam tupperware, then masuk dlm peti..kalau dibiarkan mcmtu, abis satu umah i bau durian! tak rela u...tgk la kalau rajin nnt aku nak masak kuah durian cicah roti..eh, silap..roti cicah kuah durian..hehehe..alhamdulillahh..

erkk..kesimpulannye...aku mengidam kah?
takkkk...tekak saje gatal nak makan durian tu haaa..lagipun, baru je kibar bendera merah ni haa..huhuhu..
nak mengidam, nanti2 lah..tunggu kawan2 aku setel dulu..ramai yg tgh menunggu due tu..insyaAllah, kalau ade rezeki..hujung tahun inii..yehaaa... :)

2 pengomen:

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. February 18, 2011 at 1:21 AM  

wah.. sedap nye diyannnnnnnnnn..

saya pun teringin.. saje teringin.. bukan ada pape pun! hahaha hr ahad baru ni, gi pasar malam, boleh pulak x de.. yg ada pulut durian tu, yg org utara suka mkn tu.. saya kureng pulut diyan.. :)
apa lagi.. buat la choc perisa durian pulak! heheheh

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. February 18, 2011 at 9:13 AM  

sedappp...
oo..yeke? setahu saya mmg utara tgh banyak skang ni eh? oooo..sy suke jugakla pulut durian tu..tapi xmo yg lemak2..nak yg mild2 aje..isk, buat sendiri ajelah!hehehe...
boleh aje buat coklat perisa durian..nnt lah musim banyak durian nnt sy nak promo..hehehe..