Wednesday, February 16, 2011

:: Minggu yang sangatttt sibuk! ::

Salam semua..
Alhamdulillah..berakhir sudah minggu yang sangat2 bz itu! tgklah, sampaikan blog ni pun mcm dah terbiar aje..padahal, banyak sangat mende nak diceritakan..hmm..tulah, org kata jgn tamak kan, kalau nak sesuatu tu, kita kene korbankan sesuatu..hmm..

Ape mende yang bz sangat tu eh? actually aku xde la bz ngan keje opis..keje opis mmg senantiasa ada, tak penah putus, so mmg siang just concentrate on keje2 kat opis je laa..tapi malam, aku sibuk dengan keje2 membuat coklat and baking! selalunye xdela bz sangat sbb order selang2 hari kan..tapi last week, tak menang tangan aku jadinye! kalau korang tgk schedule aku utk last week kat My Chocs For You, mmg full house ko! alhamdulillah, tu rezeki dari Allah..tapi yang membuatkan aku agak stress, bilamana sara tak berapa sihat, demam, batuk2 malam dan jugak selalu terjaga malam, pastu mengadu sakit sambil pegang area perut/dada..iskk, ibu mana yang tak risau bila anak mengadu mcm tu kan? ape sakitnya?

masa tu, hari khamis aku MC, sbb aku migrain - tetibe kan? dah lama aku tak kene migrain, sejak aku kawen sampai skang takde penah aku kene migrain, tetibe rabu malam tu aku kene migrain pulak..tapi most probably sebabnye adalah aku tak cukup tido..sbb sara demam, aku yg tak tido malam..then, aku ada order nak kene siapkan 50pcs cupcake tema hijau/pink, 50pcs oreo, 75 pcs cheese tart dan jugak a few coklat sample..masalahnye khamis tu aku mmg flat, then khamis malam tu baru nak terkial2 buat oreo..berlarutan sampai laaa ke jumaat malam, cupcake aku tak siap lagi, cheese tart separuh tak siap lagi..dapur mcm tongkang pecah! en.hubby ajak tido kat ruang tamu je memandangkan aku akan tido lambat malam tu..selalunye kalau kerja2 buat coklat, mmg en.hubby akan tolong..tapi malam tu kerja yang tinggal ialah mendekorasi cuppies, dan jugak cheese tart..tu semua keje aku..die just tolong aku kemas2 aje la..dah tgh malam tu, sara merengek..tak boleh tido..mengadu sakit..aku risaunyee lahai..aku sapu minyak panas kat perut, takut die kembung..tapi bila ketuk2 perut die, takdela pulak bunyi mcm kembung tu..die menangis sampai tergolek2..isk, haruslah segala mala mende kat dapur tu aku  tinggalkan, sbb nak concentrate kat my lil qaisara..bila dah nak masuk subuh, barulah die ok, dan aku sambung keje2 kat dapur tu..penatnye lahaiii...tapi dah org kata tanggungjawab tu kan..org dah amanahkan kita utk buat semua mende ni, haruslah aku setelkan..takkan nak cancel last minute pulak kan..

tema hijau - pink

comot di sana sini..tapi seb baik Azza dan dotter suke ngan cuppies ni..

antara order last week..

alhamdulillah, by 7.30 am hari sabtu, semua setel, tinggal lagi nak clearkan dapur dan kemas umah, memandangkan sabtu tu ade kelas membuat coklat kat umah aku..korang bayangkan laaa..2 hari aku tak tido..makanye, masa kelas tu, aku yg tersengguk2..tapi seb baik student paham..diorg pun tau yg sara tak sihat..tapi still, walaupun penat yang amat, tapi aku still boleh kasik yg the best utk student2 aku..dan yang paling best, bila Azza (yang order cuppies and oreo tu) sms aku bgtau yg die ngan anak die suke sangat dengan design tu, anak die kata kek sedap..kesian azza, tak sempat nak merasa sbb anak die bawak ke sekolah, utk celebrate birthday ngan kawan2..lega ko! sbb apa tau..aku ni xdela terer pun nak mendeko cuppies, tapi dah sbb azza mintak sangat..aku buat kan je laa..alhamdulillah, menjadi..mmg cake nye gebusss, cume hiasan die la kurang cun..aku kan amatur, jugak masalah ketidakcukupan masa disebabkan masalah2 diatas tu..

syukur, semuanye dah setel! huhuhu..minggu ni, hari isnin aritu banyak jugakla order yang aku nak kene antar/pos, tapi semua dah setel..tinggal lagi utk hujung minggu ni je..walaupun keje2 ni semua memenatkan, tapi aku puas! aku suka kerja2 mcm ni..aku enjoy baking/buat coklat, sambil2 boleh dapatkan side income..at least boleh lepas bayar duit kete/api/air tu kira ok la kan?huhuhu..ade sesapa nak join aku? meh la join kelas aku..ade 2, coklat dan tartlets..korang usha2 la blog biz aku tu eh.. My Chocs For You

daaaa...

1 pengomen:

Tihara February 17, 2011 at 5:32 PM  

salamsinggah sini..nice blog