Saturday, January 01, 2011

:: Tahun baru, azam baru.. ::

Selamat tahun baru ye kawan2..

2010 dah berlalu, cepat betul kan? sepanjang 2010 ni..aku rasa banyak pencapaian yang aku boleh banggakan..esp in my choc business..alhamdulillah..syukur atas rezeki yg Allah bagi..jugak rezeki dalam kerjaya, alhamdulillah..dari segi gaji, workload..semua nye ade peningkatan..eh,workload xde la seteruk company dulu..keje bagai nak gila, tapi satu benefit pun xde..haih! skang ni, syukur..semuanye dipermudahkan! :) dan satu mende yang palingg aku lega ialah, tahun ni kami berjaya dok umah sendiri..dan beli atas titik peluh sendiri..iskk..syukurr yg teramat!

tahun 2011?
azam eh? hehehe..aku tak berani nak azam lebih2..takut tak tercapai nnt..tapi xpelah, org kata, kita mesti ada cita2 utk berjaya dlm hidup..mehlah aku senaraikan kat sini..utk note aku jugak ni...

1. Nak majukan perniagaan
- Yes. ini azam aku yg pertama dan yang paling utama..nak daftar company, utk senangkan urusan business, nak banyakkan product baru..ade beberapa adik2 yang nak jadi agent..alhamdulillah..nak jadikan hasil drpd business ni sebagai saving, utk kegunaan dimasa hadapan..insyaAllah! semoga Allah permudahkan urusan ku yg satu ini!

2. Nak pergi bercuti jauhhhh dari negara sendiri
- Ada beberapa negara yang aku pikirkan..tapi yg ni masih dlm perancangan..sbb duit tak berapa cukup lagi..hmm..kalau xdapat gi jauh2, gi negara2 sekitar mesia pun jadilah! huhuhu..

3. Nak start pregnant!
- Oh, yang ni...akan aku realisasikan lepas impian ke 2 aku tercapai..ngeh ngeh ngeh..aku tak tipu! insyaAllah, by end of 2011 nnt..so nnt bila aku dah cecah 30, dan sara dah cecah 3 tahun, die akan dapat adik baru..insyaAllah... :)

4. Nak 'baby' baru
- Yang ni mmg impian aku..nak tukar keta baru..tapi aku rasa yg ni kalau ade rezeki lebih baru la akan ku pikirkan..sbb nye biarlah azam yang 1,2 dan 3 tu tercapai dulu..barulah aku start pikir utk azam yang ini..takpe, boleh letak tepi dulu..

haaa..tu jela kot buat masa ni..yg 3 tu adalah yang utama utk 2011 ni..insyaAllah aku akan cube realisasikan.. :) korang punye azam mesti lagi best kan? jom kita sesama usaha eh..agar apa yg diimpikan menjadi kenyataan..aminnnnn... :)

btw, korang celebrate ke malam tadi? kat mana? kami xde la terpikir nak celebrate,alah, buat ape nak celebrate ye ye pun kan..awal muharam pun aku sambut biasa2 aje..tapi kebetulan semalam kami kat shah alam, so dapat tgk la beberapa tempat yang sambut tahun baru..mercun sana sini..qaisara la yg paling suke..die main kat dataran sampai tak mo balik! huhuhu..aku tgk paper arini, kat dataran merdeka, org macam semuttt! aiskkk..tak koser la kan aku nak sesak2 kat sana..baik aku dok umah wat coklat..kekekee..


oklah..selamat tahun baru ye kawan2.. :)

4 pengomen:

Hezesuze January 2, 2011 at 10:59 AM  

oh bagus2...yang pasti kita akan selalu meet up sebab nak order cekelet huhu

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. January 2, 2011 at 9:37 PM  

yezzaa..tu yg ain nak dengar tu kak heze..jgn malu2..jgn segan2..kontek je ain ye..anytime.. :)

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. January 3, 2011 at 12:29 AM  

hepi new year ainie.. sy doakan azam awak tercapai ye.. :):):)

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. January 3, 2011 at 3:12 PM  

same to u lin..aminnn!! hehehehe..