Monday, January 03, 2011

:: Edisi 3 Jalan2 ke Utara - Toy Museum ::

Salam semuaa..
haaa..ni nak sambung cite jalan2 ke penang minggu lepas..haa..amik ko! dah masuk tahun 2011, tapi cite taun lepas tak abis2 lagi..hehehe..banyak nau keje sampai tak tercerita dah..ok2..jom kita layan cerita2 dan gamba2 di hari terakhir kami di Penang! :)

Pagi2 lagi kami dah bersiap2..sarap pagi tu makan jelah ape yg ada kat bilik..hehehe..kemas2, pulang kunci dan say gudbye kat GoodHope inn..insyaAllah, len kali kalo kami desperate dan cuti2 gamble2 lagi cmni, kami dtg lagi.ngeh ngeh ngeh..destinasi kami adalah ke Toy Museum..wah, teruja..serius aku tak penah sampai sini..tiket rm10 sorang buat pemegang kad..sesapa yg takde mykad, rm20..ha, amik ko..huhuhu..masuk situ..org yg paling excited, tentulah puteri kesayangan hamba tu..aiskkk..kejap kesana..kejap ke sini..excited sungguh die tgk toys yg ada kat situ..sebut jelah watak kartun ape..sume ade beb!jom layan gamba2 ni sume..

suke sangat die! :)

tgk la aksi budak kecik ni..nak tergelak pun ada.paling suke bila die jumpe watak kartun kegemaran die..terus berlari2 sambil jerit " Nannyy..nannyy.." maksudnye Barney..huhuhu..

ayah ngan ibu pun tak lepas peluang amik gamba ngan patung2 ni sume.ohh..hensem betul mamat belakang aku tu..ngeh ngeh ngeh..

antara toys yg ada..banyak sangat..sampai tak teramik gamba..

dan mcm biasa..sebelum pulang..mesti ada gamba kami beramai2.. :)

tgklah..muka bengang bila diajak pulang! heh!

kelakar tau..die tak nangis bila diajak keluar drpd toy museum ni, tapi muka benganggg aje..pada aku, mmg sesuai sangat utk bawak anak2 ke sini..jumpe dengan diorg punye watak kartun kegemaran..mesti excited punyelah! sedang sara pun excited, ini kan pulak yg dah besar2 sket kan..tapi, pada aku muzium ni nak kene upgred sket la dari segi kedudukan almari display kartun2 ni semua..lantai pun ada yg goyang2..takut aku..kang xpasal2 kene hempap ngan almari2 tu semua..almari die pun ada yg dah pecah cerminnye..patut kerajaan penang sediakan tempat yg luas dan selesa utk pengunjung2..sbb aku pasti, Toy Museum ni merupakan salah satu tarikan pelancong kat sini! :)

p/s : pasni ade satu lagi destanasi nak aku ceritakan..tunggu ye! :)

6 pengomen:

Hezesuze January 3, 2011 at 5:06 PM  

sukenye jenjalan kan...dah balik rumah siapkan tempahan cekelet tu mihahahaahha

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. January 3, 2011 at 5:09 PM  

suka la kak heze..sape tak suke jenjalan kan..hehehe..
coklat dah siap dah..cume akak punye tak start lagi laa..akak tak bgtau lagi in details nye nak cemana.. :)

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. January 3, 2011 at 11:56 PM  

best gak ye toy museum tu.. saya pun tak penah pegi bawa anak2 sy lagi awak.. hahaha biasa la.. sbb dah dekat..mula la malas kan.. kalau jauh2, rajin je.. haha
suka benar la si sara tu tgk toys bebyk ye.. ada dia mintak nak bawa balik tak..? :P

Moro For Tomorrow January 4, 2011 at 9:53 AM  

wuii..best nih! kat Penang kan ain? ade lg eh? kat mana eh skrg? roger-roger... :)

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. January 4, 2011 at 10:10 AM  

lin : ha'ah lah lin..syok g sana..yg syok nye anak2 laa..teruja! hehehe..ha, biasala tu lin..sama la ngan sy ni haa..kalau jauh2 tu nakk je pegi..hehehe..
sara xde la pulak mintak toys tu bawak balik,lagipun sumenye dlm almari kot..tapi buat muka benganggg je bila diajak balik..huhuu

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. January 4, 2011 at 10:13 AM  

Moro : yup apis..ade lagi..ko penah g sini? toy museum yg ni kat tanjung bungah..tepi jalan aje..haa..ko suke la mende2 cmni kan? hehehe..banyak sangat kartun2 dlm tu..smpai aku pun xkenal..huhuhu..kalau ko bawak si airyll datang sini mesti melompat die..hehehe..