Tuesday, January 25, 2011

:: Sara 1st time naik LRT! ::

Salam semua..
Ahad lepas aku ngan en.hubby decide nak jalan2 ke KL..tapi xmau naik kete..boring drive katanye..so pagi2 tu lepas sarapan kat Maisha sec 19 tu, kami menuju ke KTM utk naik komuter ke KL Sentral..kononnye nak ke KLCC lah..saje nak bawak sara jalan2 kat taman kat klcc tu..

dalam komuter..sara takmo duduk diam..

sampai je kat stesen komuter shah alam, tu..tgk manusia..mak ai! ramainye! lagi2 bila dah masuk dlm train..haihhh..sesak laaa..sara dah mcm tak berapa selesa, seb baik ade sorang adik ni kasik tempat kat kami..yelah, aku tgh dukung sara masa tu..dapatla die tgk ke luar tingkap train tu kan..tapi kalau tgk keliling..mak aii..sorry to say la..mcm aku ni berada di banglore pulak..hmm..dengan bau bauan yg tak mengancam nye..haih, korang paham2 la eh..

kembang semacam gambanye..hehhee..kat kl sentral..tgh tunggu lrt..

then, sampai kat kl sentral, kami tukar naik lrt putra pulak..destinasi nye ke stesen KLCC..masa ni sara dah excited, sbb tak ramai sangat orang, then die punye pengudaraan die bagus sket compared to komuter..seronok la die dok dalam lrt tu..sampai sana, kami terus tuju ke mcd dulu..bak kata sara "parapapapa.." (mcm dalam iklan mcdonalds kat tv tu kan..) mmg sampai waktu lunch, so en.hubby pekene set prosperity dulu, aku pulak mc chicken share ngan qaisara..lepas makan, jalan2 jap dalam klcc tu..then naik ke tingkat atas, utk check movie! muahaha..saje nak bawak sara tgk movie..ingat nak cari cite kartun, rupenye tak kuar lagi laaa..aku nak tgk yg cite bear tu..ntah ape ntah tajuk citenye..lupe pulak..disebabkan xde cite yg sesuai..so kami ke petrosains kat tingkat atas suria tu..yg ni nnt aku cite kat next entry eh..lembab benar lah internet ni haa..

pilig movie...

sara nak tgk cite bear ni..tapi rupenye february baru ditayangkan..pegang gamba pun jadilah..hehehe..

suke nau die tengok bunga gantung2 tu..CNY punye theme kan..

* cite pasal lrt/komuter..teringat2 zaman memula kerja dulu..pagi2 buta sesak2 naik lrt dari taman melati ke asia jaya..pastu naik bas pulak..siap kene ragut lagi..bila dah pindah ke usj, naik komuter pulak nak gi keje..isk isk iskk..kesian nye lahai..zaman susah dulu..huhuu..alhamdulillahh..bersyukur dengan apa yang ada skang ni.. :)

6 pengomen:

Aizura January 25, 2011 at 4:46 PM  

ingat ingat.. akak ingat 'zaman' itu.. best kan 'working life' masa tu.. :D
bersusah susah dahulu.. bersenang senang kemudian.. Alhamdulillah dengan rezeki yg ada.. :)

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. January 25, 2011 at 5:13 PM  

hehe masa zaman itu, bau2an penuh tak kat dlm train tu! hahaha alhamdulillah.. rezki mencurah2 kan skrg.. terlebih2 dah kot.. hehehe

yg penting, sara hepi .. lin pun penah bawa didi naik lrt and monorail.. tp adini x penah rasa lagi.. hehehe

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. January 25, 2011 at 5:28 PM  

kak zura :haa..mmg best kan time tu..tapi kalau nak ingat balik..aduhaii..patutla dulu kurus..dengan bawak beg laptop beratnye..naik lrt sana sini..skrg ni alhamdulillahh..walaupun kereta kebal aje, tapi boleh la gerak sana sini..hehehe..

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. January 25, 2011 at 5:30 PM  

lin : uiskk..time tu,klau nak g keje ok lagi..kalau balik keje, mcm2 bau ade!hahaha..mencurah2? isk, xde la mencurah2 lin..alhamdulillah..syukur dengan rezeki yang tuhan bagi.. :)

Hezesuze January 25, 2011 at 6:27 PM  

amboiii rajinnye uols nak lrt satu family huhu mesti meriah kan..tapi kalo pergi hari weken haruss ramai orang kan kan

2H Garden January 27, 2011 at 11:03 PM  

aunty fiza dah lama tak nek lrt sara comey... kt ipoh tak dak. hehe...