Thursday, December 23, 2010

:: Jom pekene Sekinchan Ikan Bakar! ::

Baru balik dr lunch..suke hati aku je balik pkul 2..ngeh ngeh ngeh..kalini destinasi lunch aku ngan kak melly adalah Ikan Bakar Sekinchan kat Kota Damansara..plan asalnye nak pi Ikan Bakar Fend kat kelana jaya, tapi mcm malas la pulak nak kene u turn banyak kali..leceh taw nak p kelana jaya tu..so disebabkan tak pernah pun cube sekinchan ikan bakar ni, selalu nye lalu2 je nak pegi - balik giant tu..so let's try..

sedapp..fresh!

sedap nau meratah ikan kembung neh..manis!

aku kuar opis awal, so xde la penuh lagi org..so sampai2 je, order air dan pilih ikan..kami pilih ikan kembung dan ikan pari..wahhh..perut tong tak hengat kan? gasaklah, perut mmg berdendang sayang sbb tak sarap pun tadi..xpe, belasah kan aje..ingat nak amik sotong, udang, ikan cencaru, ikan..bla bla blaa..tapi seb baik tersedar semula, terus istighfar..hahhaaa..tu lah die bila nafsu je lebih..tak sedar perut bukannye besar mana actually..

juadah kami..termasuk air epal dan jus oren..

harga boleh tahan laa..agak mahal, air buah pun RM3.50, ikan pari pun agak mahal..xingat dah bape hengget utk ikan2 tu semua..tapi total kami around RM 43 makan berdua..huhuhu..tapi still ok lagi..sbb ikan bakar die mabeles ah..sedap wey die punye bahan2 yg letak kat ikan tu..terangkat! habis nasik sepinggan, layan ratah ikan pulak..manissss..oh, pasni boleh ajak en.hubby dtg sini pulak..die pun sama jugak, hantu ikan bakar! heheheeh..

kedainye bebetul tepi jalan..

utk anda2 semua yang nak try, lokasinye di Dataran Sunway, kat sebelah Ice Room Kota Damansara..kalau korang nak pegi ke Giant, akan lalu betul2 depan kedai ni..senang aje.. kalau xsalah aku, kedai ni ade 3 cawangan setakat ni..Setiawangsa, Sri Gombak dan KD.. haaa, ape2 info..sila ke website ini : http://www.sekinchanikanbakar.com  

13 pengomen:

Hezesuze December 23, 2010 at 3:09 PM  

tak pernah terjah lgik kt situ...huhu

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. December 23, 2010 at 3:22 PM  

haa..boleh la terjah pasni kak Heze..sedap! tapi kat klang pun byk tempat ikan bakar kan..kat tanjung gila..sedapnye!

az rina a.k.a jaijina December 23, 2010 at 3:31 PM  

adeh, jgn kate ikan tu, dgn² daun pisang tu pon nmpk sedap..

Zur@ZaRi December 23, 2010 at 4:14 PM  

sedap nyer!!!
ni yg terliur ni=))
da la da 2 hari zura x makan nasi.
raser terliur sgt2=))

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. December 23, 2010 at 4:36 PM  

kak ina : hahahahaa..sabo je lahhh..dah ade terasa mengidam ke? harus pegi cari ni kak! :D

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. December 23, 2010 at 4:37 PM  

zura : laaa...awat tak makan nasik? diet ke? haaa..sila2..tak payah diet2..ikan je pun.. ;)

nani December 23, 2010 at 4:49 PM  

uikss..jahat !!
sedapnyer weh, kecur air liur aku..
satu hari akan mencuba makan disini pulaks..hehe

tq ! :)

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. December 23, 2010 at 4:54 PM  

nani : uiks! ko kata aku jahat?? :p
hahahaa..sila..sila..boleh pilih ikan sesuka hati dan sesuka wallet ko..muahaha...

Ya ALya December 23, 2010 at 5:08 PM  

alahai mahalnya.....tak pe la nasib sedap kan...apa2 pun sekinchan nama tempat ya n ya tinggal di sekinchan....

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. December 23, 2010 at 5:10 PM  

kan? agak mahal laa..tapi xpe, yg penting..sedap!hehehe..oh,yeke?kat sana mesti senang dapat ikan murah n segar kan? alahai..syoknye..

lydzar December 24, 2010 at 9:02 AM  

aku pon tak try lagi tempat ni..opismet aku kata kalau pegi time lunch, lambat siap..

dia kt The Strand lah, bukan Dataran Sunway :D

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. December 24, 2010 at 10:12 AM  

mmg agak lambat la liza..sbb style die, ko pilih ikan, pastu timbang, baru diorg bakar..dah tulis kat situ..masa penyediaan around 45 mins to 1 hour..kalau nak makan time lunch, kene kuar awal sket laa..ataupun balik opis lambat..hehehe..

yup, mmg kat the strand, tapi lebih glemer ngan nama dataran sunway..dataran sunway baru..huhuhu..

kakyong December 24, 2010 at 11:42 PM  

nampak menyelerakan...