Friday, December 24, 2010

:: Hari ini hari jumaat...yeay! ::

Huhuhu...
ntah mende2 tajuk.. suke, sbb harini dah hari jumaat..esok cuti, yeay! kejap je rasa minggu ni..xtau la sbb aku byk keje ke? sbb nak siapkan order coklat yg banyak tu ke? ntah laa..tak kisah lah tu semua..janji esok aku dapat rehat..dan jalan2 lagi..ngeh ngeh ngeh..minggu lepas dah pegi kedah, penang...malam ni, maybe..kami akan ke manjung, utk attend kenduri sepupu aku belah mama..tapi, ape ade kat manjung? hmm..xpelah..kita  jenjalan ke jeti lumut, cari ikan bilis ngan sotong kering pun ok jugak..hehehe...

arini ramai sangat kawan2 opis yg cuti..especially kawan2 cina laaa..semuanye pakat2 cuti sampai taun depan..ha, yelah..minggu ni kan krismas, then taun baru next week..so diorg cuti la sekali..termasuk laa project lead aku..yg best, harini xde pun emel pasal kerja masuk dlm inbox aku..heh,suke! so harini sempat la aku review beberapa CR yang nak kene buat testplan kejap, then tak lama pastu tutup terus dokumen2 tu..hehe..then aku terus sambung ngan keje2 umah..sambil2 kan..kemas2 umah yg agak sepah ni haaa..mainan si sara ni..merata2!

semalam, aku selamat deliver coklat2 yang kawan2 order..actually selasa aritu dah hantar 3, rabu anta 2, then semalam hantar lagi 3..tapi semua area shah alam laa..alhamdulillah, setel sudah order utk minggu ni..minggu depan ade lagi order yg menunggu..tapi tu nnt balik dr manjung la baru aku buat..so harini aku nak setelkan kemas2 dapur yg agak bersepah tu..bekas2 tempering coklat, mould2 tu semua nak kene bersihkan..kasik licin balik lantai dapur tuh..walaupun seminggu tak memasak, tapi still sepah2 sana sini..haih, teruk betul kan? aku kan, tak mo la nnt buatnye ade org datang mengejut, baru la hegeh nak kemas sana sini..even aku berniaga, tapi nak la umah nampak kemas sentiasa..especially aku punye tempat laa - dapur! harus kemas dan bersih sentiasaa..baru la seronok nak tengok..ceria aje kan..

oklah..nak sambung keje2 mengemas..actually aku nak update cerita aku kat penang..bercuti2 minggu lepas..tapi disebabkan internet mcm siput arini..susah nau nak upload gamba, makanye entry tu dok dlm draf dulu lah ye..nnt2 aku update..byk cite nak diceritakan ni..layan dulu gamba sekeping ni haa...

gambar kat depan Penang Butterfly Farm..cantik2 butterfly kat sini..nnt aku cite eh? :)
daaa~

7 pengomen:

Fieza79 December 24, 2010 at 1:32 PM  

kami pon ada g cuti2 kat penang...hehe tkde bercuti sgt sesaje nynggah sana sini lps balek dari sua rasa..penang pon best jgk kann..

Hezesuze December 24, 2010 at 1:33 PM  

wah baru nampak muka uols dengan jelas..malam tadi suram jek..huhu

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. December 24, 2010 at 1:57 PM  

kak fieza : oo..kak fieza pun ada kat penang eh? ha'ah..ade suarasa, tapi kami tak nyinggah pun,malas nak sesak2..hehehe..

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. December 24, 2010 at 1:58 PM  

kak heze : eh? alamak, semalam tu suram sebab malam ke..muka mmg suram? hehehe..

2H Garden December 24, 2010 at 8:06 PM  

pernah p jgk ms keja penang dulu... mmg cantikkkkk

Ya ALya December 24, 2010 at 8:55 PM  

best tu g lumut.....dapat beli produk laut yg kering2 tu

kakyong December 24, 2010 at 11:40 PM  

selamat datang ke Lumut... orang Ipoh ucapkan... ;) Alang2 ke Lumut., jengah le sampai ke Pulau Pangkor.. ;)