Wednesday, November 24, 2010

:: Salah siapa? ::

Kan semalam punye entry aku ade cite pasal aku dah dapat hadiah drpd Sararisa kan..tapi ade mende yang mengecewakan aku berlaku disitu..bukan kecewa pada sararisa..hadiah2 yg die bagi mmg tiptop.. cumenye..aku tak berpuas hati dengan servis drpd Pos Malaysia..mintak maaf la ye..bukan memandai2 nak ckp, tapinye mende ni betul2 jadi kat aku..

alkisahnye, barang yg aku dapat tu actually Sararisa dah pack elok dalam kotak, kotak die seakan kotak kasut, dlm die penuh lah dengan barang2 tu semua..utk item2 kecik mcm lipgloss, perfume miniature ape sume tu die letak dlm plastik kecik..tapi, masa sume item tu dapat kat tangan aku, kotaknye dah pun lembik dan basah..diorg bungkus parcel tu dengan plastik dengan 1 sticker tertulis BASAH. aku pelik laa..takkan kene hujan kot? takkan jugak terendam dlm banjir or sungai ke? dan kat sticker tu jugak bercop NMPC Shah Alam.. tak tau la pulak aku ape mende alah NMPC tu kan.. tapi maksudnye, barang2 yg aku dapat ni basah masa proses delivery drpd Melaka ke Shah Alam..

tertulis BASAH disitu..

aku pun  terus lah bukak plastik balutan tu, dan jugak kotak barang2 tu..yang pasti, kotak balutan tu dah pun lunyai, dengan bau yg semerbak harum! bukak lagi balutan dalam tu, makanye nampak lah aku segala kotak2 berisi deodoran, losen tangan, eyeshadow dan jugak Care Clean tu habis lunyai dan lembik! barang kecik2 mcm lipgloss ngan perfume tu seb baik Sararisa letak dlm plastik kecik..so xdelah basah..korang nak tau apa yg menyebabkan barang2 tu sume basah?

ni ha lah penyebabnye..satu botol Care Clean tu dah kosong, disebabkan botolnye dah pecah! cube korang perati gamba botol tu..kat ujung tu ade retak kan? bukan sikit tau..bawah botol tu retak gilaa..

cemana boleh jadi cenggitu eh?? masa aku dapat tu, aku marah betul! sbb apa..kalau korang nak tau, botol tu bukan kaca, dan jugak bukan plastik nipis ke ape..botol yg pada aku agak susah nak pecah tau..tapi cemana boleh pecah?? kat parcel Sararisa tu dah bertampal pun FRAGILE, tapi cemana boleh jadi jugak mende cenggini eh?? hmm..boleh aku kata yg ini adalah disebabkan ketidakprihatinan Pos Malaysia? barang2 ni agaknye di hempas2, dicampak2 masa delivery process tu.. dan bertindih2 dengan mende2 berat ape sume tu...tak pun jatuh terhempas ke..tapi mcm tak mungkin je kalau jatuh terhempas boleh pecah cenggini sekali....hmm..ntah lahhh..

xtau la nak ckp ape kan..sakit hati mmg lah sakit..aku bukannye terkilan sbb tak sempat nak guna pun Care Clean tu, dah mmg xde rezeki aku..tapi aku xsukelah bila jadi cmni..kita percayakan khidmat diorg, patutnye diorg kene la gunakan kepercayaan kite tu dengan deliver barang kita elok2..bukannye free2 kan.. aku cite jugak lah kat Sararisa..terkejutlah jugak die dengar cite aku..siap die offer lagi aku utk order barang drpd Sararisa Craft dan dia akan kasik aku gift lagi..buat susah je Sararisa ni..aku xpenah blame die.aku tau, bukan salah die pun..die pack barang tu dah elok dah..lagipun mende tu jadi masa diorg terima kat shah alam..so tau2 je lah salah siapa kan...

hmm..ntahlah..

4 pengomen:

cik puan akish November 24, 2010 at 3:38 PM  

alor..teroknyer servis pos mesia neh...=(

zue @ annaleeya November 24, 2010 at 4:46 PM  

sbb tu klu nak htr brg, akak suke guna courier nationwide atau citylink... dlu pnah pos brg kaca utk makcik kt kelantan pon takde yg pecah... elok jerk...

nak salahkan sape erk???? hrmmmm...

Cik Jue November 24, 2010 at 5:11 PM  

mak ai sedih gile kalau macam gini...teruk tue ...

"missrivebell mumun" November 25, 2010 at 12:58 PM  

aiseh pos malaysia nie..
byk kali dah dgr..