Tuesday, November 09, 2010

:: Pembukaan My Chocs For You.. ::

Alhamdulillah...
berhempas pulas aku menyiapkan blog utk bisnes coklat aku..actually, aku agak bz ngan keje opis..tu yg agak kelam kabut dibuatnye..seb baik sume keje opis dapat di deliver on time, so sisa2 masa yang ada, aku gunakan sebaiknya utk siapkan blog aku..yelah, pada aku, utk kita mulakan meniaga ni, mende yg penting sekali dan pertama yg perlu kita buat adalah set up blog/website..yelah, drpd situ lah org nak cari kite kan..instead kalau kita tak dapat cari customer, at least dengan adenye website/blog, dah tentu org boleh search je kat internet..kalau nasib baik, dapat customer tanpa kita susah2 cari,kan? sebelum tu aku dah siapkan price list/quotation harga utk sume coklat2 tu..so nnt senang..bila dah ade blog, klau ade yg bertanyakan harga, senang aku attachkan aje..


so semalam dengan rasminye lah aku mulakan bisnes online ni secara serius..jgan lupe la jenguk2 ape2 yg ada kat situ..tapi baru sangat bukak nye, entry pun ada 1 je..heh! ni harapan ngan semangat tgh berkobar2 ni..harapnye kawan2 aku kat sini kasikla aku support eh? hehehe..kalau ade yang nak order lagi bagus..mana la tau kan, nak bawak homemade chocolate balik kampung utk raya haji ni kan?

ape pun..aku harap bisnes aku ni berjalan dengan lancar, dan diberkati oleh Nya..amin.. :)

6 pengomen:

Jieda November 9, 2010 at 9:24 AM  

tahniah dengan bisnes baru ni

Y@nty November 9, 2010 at 10:12 AM  

congrats ain....semoga berjaya!!! :D

Hezesuze November 9, 2010 at 11:32 AM  

wah bagus2 ada bisnes sndiri...boleh ler weols tempah nie huhu

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. November 9, 2010 at 2:28 PM  

kak jieda : thanks kak..nnt try la order coklat dr ain ek.. :)

yanty : thanks!! ko kata nak order coklat raya weh?? :p

Hezesuze : alhamdulillah..boleh, boleh..no hal punye.. :)

Anne November 9, 2010 at 3:05 PM  

tahniah dan semoga maju jaya.

haszuraidah ishak November 9, 2010 at 10:46 PM  

waahhh..tahniah di atas pembukaan bizz blog..semoga sukses sokmo..

ain kena tag

http://myapeapeaje.blogspot.com/2010/11/1st-me-my-family-lucky-draw.html

yg ni has dah gitau ke..

http://myapeapeaje.blogspot.com/2010/10/25-hari-mencari-cinta.html