Monday, November 08, 2010

:: Jalan2 pusing kampung.. ::

Salam peeps..
Kejap sangatlah cuti 3 hari kan? rase mcm nak sambung cuti, rehat lelama kat kampung..layan qaisara kejar iti dan ayam..seronok! heheheh..

korang p mana ujung mgu lepas? choti2 mesia kah? tak berapa syok nak cuti2 skang ni memandang kan cuaca yang tak menentu..lagipun aku seriau sket ngan keadaan jalan yg licin..kereta yg banyak musim perayaan ni..isk, lebih baik dok umah je sebenanye..tapi memandangkan cuti raya haji cumelah sehari, dan mmg tak berkesempatan nak balik kampung, makanye, last weekend kami balik laa temerloh..umah mama n abah aku la tu...

kami balik jumaat pagi..plan asalnye nak balik khamis malam, tapi tak jadi lah..sbb takut jalan jem..journey pagi tu smooth je, seb baik la tak jem...seronok lah balik kampung..tenang, aman.damai..boleh tgk kera panjat pokok getah, ayam ngan itik ngan anak2 nye...lembu kene tambat bawah pokok..syok lah! kalini..yg paling best..aktiviti kami naik motor keliling kampung..hehehehe...

sbb ptg tu mama ngan abah ade meeting - mama ngan abah tu ajk kampung..maka bz lah sikit mereka ni..so kami bertiga pegi la jalan2 pusing kampung..memula qaisara agak takut..sbb selama ni die dok depan, orang pegang kan..kalini, die berdiri celah aku ngan en.hubby..tgkla muka die yg cuak tu..

memula cuak..

lepas tu kemain sukeee lagi die!

dah lelama tu..seronok la pulak kannn..jalan2 lalu bawah pokok2..tgk kolam ikan memancing..tgk keretapi..tgk lembu, itik, yg selama ni sara tau sebut je.. "cow" dengan "duck".. haa..skang ni ibu tunjuk live, tercengang2 die..yelah, selama ni die tgk buku, dan sebut satu2 ikut gamba dlm buku kan..sekali haaa, lembu tersadai bawah pokok kat umah jiran tok mama die ni...tak ke terkejut? jumpe itik, boleh pulak die mengajuk bunyi itik tu! quack, quack..uhuhu..lawak lah anak ibu neh! kalau kecik2 dulu aku paling takut mengajuk bunyi angsa..sbb nnt mesti angsa tu kejar balik..wahahaha..teringat memori kecik2 dulu! :)


3 pengomen:

akmafaizal November 8, 2010 at 10:20 AM  

seronok2..terasa nak balik kg gak..temerloh kat mana tu? kg saya pun kat pahang jg,rumpun makmur..pernah dgr tak?

Hezesuze November 8, 2010 at 2:30 PM  

mmg beshkan naik moto bersama2 anak2..tapi weols kalo naik moto haruss weols kene tinggal sbb dah penuh 1motor tiga anak yg naik...huhu

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. November 8, 2010 at 7:24 PM  

akmafaizal : yup, mmg tau sgt rumpun makmur tu.. :) kampung sy kat desa murni, kerdau.. pernah dengar?

Hezesuze : mmg best..lagi2 masuk kampung..syok, dengan suasana tenang dan damai tu kan..kalau nak naik motor kat kl tu, idok lerr..huhuhu..