Tuesday, November 16, 2010

:: Musim sakit kah? ::

Salam korang...lamanye lahai aku tak update blog kan? korg jgn ingat aku dah pupus pulak ye..masih lagi aktif..cume ade masa aku mmg xdapat langsung nak bw ke, update blog ke, eventho aku wfh..sbbnye, masa free yg ada (contoh qaisara tidur) time tu la aku nak concentrate ngan keje..xsempat wat keje lain dah..malam pulak, mmg masa utk kelek die lah..

skang ni kesihatan die dah beransur pulih..alhamdulillah..aku lega la sket..xde dah demam badan panas, xde dah selsema or batuk..cume satu je lagi yg tinggal ni..cirit birit! setiap kali die buang, mesti cair..yg boleh tembus seluar tu..aku dah 2 kali bawak p jumpe doc, tapi doc kata maybe sbb air..so skang ni tukar kekdah penyediaan susu or air minum die..sebelum ni kan, kami akan pakai air tapis direct utk air masak die..tak masak pun..so skang ni doc advice kitorg, masak dulu air tu..yelah, eventho air tapis, mana la tau penapis tu bermasalah ke..ataupun, heater kat umah kami ni bermasalah ke..so skang ni masak air, tukar heater...

muke lemau budak sakit..

tgk 2 hari ni ceber dah kurang..means kuantiti die tu..drpd 7-8 kali sehari..menjadi 3-4 kali je sehari..hope makin berkurang lah pasni..sedih woo tgk keadaan die skang ni..kurusss ya amat..betis dah jadi cekeding gile..muka pun dah cengkung..dah nampak die semakin tinggi..disebabkan die dah kurus..kesian tau..tu yg aku tak sanggup ah nak antar die p taska..biarlah aku jaga die siang malam..dahla memula demam dulu asyik muntah2 aje..sambung pulak ngan ceber..pastu kurang makan pulak tu..mana la tak cekeding kan..sian anak ibu tu...

yang sadisnye lagi..lepas sara dah ok sket, ayah die pulak kene ceber dan demam panas! aiyaa..seb baik la time tu ibu sihat walafiat..jadi super mom la kejap kan..bila sara tido, tolong picit kepala ayah die pulak..kesian tau..makan sikit, muntah..pastu ceber..isk..tak sanggup betul aku menengoknye..

bila sara dah ok sket..ayah die pun dah ok sket, arini aku anta sara p taska, and ayah die pun dah masuk office..aku pulak rasa tak sedap badan..malam tadi, muntah2..pastu sakit perut memulas2..dan pagi ni..melepek lah aku, xleh nak makan ape2 sbb loya lahai tekak aku neh..pastu asyikla ceberr...dalam perut ni terdengar2 keriuk2 bunyi angin pusing2 dlm ni..adehhh..bukannye aku langsung xmakan..pagi tadi dah bahan  2 keping roti tau..tadi waktu lunch hour aku bantai tido 2 jam..seb baik aku kerja dr umah kan..boleh la aku kerja sambil letak kepala atas mejaa..hehehe..bukannye taknak MC, tapinye aku still boleh wat keje, kepala xdelah sakit, cume badan je lemau sket..dan jugak bukannye byk sangat keje pun..so aku boleh la wat keje sambil lunjur2 kaki ke kan..sambil letak kepala atas meje ke..huhuhu...

sepanjang sara tak sihat ni, seb baik lah parents aku ada..tujuan diorg dtg sini, sbb nak ambik adik aku yg belajar kat MCKK tu..die dah start cuti dah..then, semalam baru balik ke temerloh..itu pun sbb akak aku ngan adik pompuan aku balik beraya..cis..kalau x, mama abah aku plan nak beraya kat umah aku je, since kami pun tak balik raya..kebetulan la pulak kan..tempahan coklat n cookies utk raya ni banyak nye lahai..so abah ngan mama aku pun sama2 turun padang tolong aku..abah siap tolong packing kan coklat utk doorgift, mama tolong gentelkan cookies..masuk dlm oven..hai, sian kat mama n abah tau..tapi diorg tak kisah..drpd duduk je, boring la pulak kan..so ada baiknye diorg tolong aku..hik!

hmm..tu jelah kisah kami sepanjang beberapa hari ni..mintak maap pada semua.tak sempat langsung lahai nak blogwalking..nak jenjalan tgk kisah korang..insyaAllah..doakan kami semua cepat sembuh ye..dan aktiviti aku akan berjalan seperti baisa bila semuanye dah ok.. :)

blog coklat aku dah pun berupdate..silalah lawat ye..utk tgk perkembangan terkini.. :) http://mychocs4u.blogspot.com/

p/s : en.hubby ckp..Allah duga kita satu family..ape lah agaknye hikmah atas semua ni ye? ntah2 sara nak dapat adik kot? aku : GULP!
daa~

2 pengomen:

Jieda November 16, 2010 at 3:26 PM  

Alhamdulillah kalau sara nak dapat adik he3.Skang ni memang tengah musim,sabtu lepas,anak akak tiba2 demam + batuk.Hisshh.. risau kalau anak2 tak sihat

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. November 18, 2010 at 11:03 AM  

uisk..jgn la kak..tak ready lagi ni..hehehe..tapi kalau Allah nak bagi..kami terima.. :)

yelah kak, kalau anak tak sihat ni, mmg la tak senang duduk kite dibuatnye kan?