Thursday, November 18, 2010

:: Lega rasenye bila anak dah sihat.. ::

Tak tau nak kata apa bila tgk keletah si kecik yang semakin nakal ni..lega dan syukur yang teramat..Alhamdulillah, skang ni Qaisara dah semakin sihat, dan jugak semakin aktif! selera  makannye mencanak2 naik, menjadikan aku bertambah2 lega! hope bertambah2 lah lagi berat badannye yang semakin susut tu..betul tau, sepanjang die demam ni kan asyikla muntah2 dan ceber2 yg tak berenti2 sampai 7-8 kali sehari! nak tanye u all, ibu bapak mana yg tak risau kalau dah cenggitu keadaan anak? risau tau.. lagi pulak selera makan nan ado..minum susu pun kurang..asyiklah nak nenen plus air sirap..tu je lah yang die nak hari2..

tgkla aksi manja dan ceria die tu..buat hati ibu senang!
alhamdulilah..
skang ni die dah fully recovered! dah takde ceber2 lagi dah..poo poo die dah semakin normal keadaannye.. selera makan die, ya rabbi..kasikla ape sahaja, semua die telan! huhuhu..xpe, janji die sihat semula..aku nak tgk semula betis mungil die yang hilang tu..dah tinggal sekeping je tau! pakai legging pun dah tak lawa..huhuhu..pipi pun dah cengkung, kalau tgk muka die dah makin panjang..takde lagi dah pipi die yg cheeky tuh..iskk..rindu! xpe..slow2 ye nak..hope pasni dah takde demam teruk2 dah mcm yg lepas2 tu..

skang ni ibu nye je yg masih lagi dizzy2..ntah nape ntah..selera makan ke laut..asyik nak minum soya aje hari2..makan pun pilih2 aje..tapi xpe..mcm en.hubby ckp, die rela tanggung sume sakit, asal anak tak sakit..oh, same goes to me..aku jugak doa mcm tu..aku rela tuhan alihkan penyakit sara tu kat aku..tak sanggup nak tgk die tanggung sorang2..dan akhirnye, en.hubby dan aku sama2 kene demam, ceber dan muntah2 di saat qaisara dah nak beransur sembuh aritu..huhuhu..

gambar terpaksa di cropkan demi menutup muka ibu yang interprem..huhuhu.. tgklah muka sara yang makin panjang tu..makin kurus die tau..

hope anak ibu terus sihat dan ceria ye sayang!

p/s : oh, 21hb ni qaisara genap 18 bulan, mgu depan nak bawak die p amik jab..alahai..risau kalau die demam lagi! :(

6 pengomen:

cik puan akish November 18, 2010 at 12:15 PM  

syukran2!!!!udah pulih=)

mamalieyna November 18, 2010 at 12:53 PM  

Alhamdulillah..bila anak sihat, si ibu oun ceria!

Salam aidiladha!

kakyong November 18, 2010 at 9:31 PM  

Alahai sian nya sara... setiap ibu ayah pun akan riso bila anak2 tak sihat..
Alhamdulillah.. semoga terus sihat & aktif...

Aleyn November 18, 2010 at 11:47 PM  

Memangkan..selagi anak tak sihat,,..selagi tu lah kita tak keruan dibuatnyer kan....

Semoga Sara kekal sihat sampai biler2

haszuraidah ishak November 19, 2010 at 8:44 AM  

ha'ah agak kurus..tapi takper, dah sihat ni, leh makan banyak2 kasik lagik tembam, lagik comel..hehehe

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. November 19, 2010 at 8:58 AM  

cik puan akish : alhamdulillah.. :)

kak eina : yup, semestinye..ibu pun sama2 ceria..hehehe..

kak yong : betul la kak..risau betul kalau anak demam ni..nak keje pun xtentu arah..

aleyn : thanks aunty..insyaAllah..heehhe..

has : ha'ah kan has? dah kurus sket die skang ni..hohoho..mmg!selera die makin bertambah skang ni..