Sunday, October 24, 2010

:: Used item for sale!! ::

Entry ini adalah melekat buat sementara waktu ye..utk updates, sila scroll ke bawah nun...thanks! :)

Semalam petang, sempatla aku ngemas2 barang2 si qaisara ni..lepas lipat baju yg bertimbun, nak susun dlm drawer die, tapi mcm dah tak muat..so aku kumbah semua kuar..then pilih2 mana yg tak pakai lagi dah, aku letakkan dlm box container tu..byk lah! since ayah die tak keje, so boleh lah aku buat keje2 cenggini..kalau aku sorang dengan qaisara, jgn harap lerr...

then, masa pilih2 baju tu kan..banyakk lahai baju yg elok2, tapi dah tak muat..pikir2..sape lagi nak pakai baju2 tu semua? adik qaisara? i don't think lah qaisara akan ade adik buat masa terdekat ni kan..huhuhu..lagipun nnt dah ade adik baru,  beli baru je lahhh..anak sedara? ohh no no noo..baju2 mereka lagi canggih drpd sara punye..dahla sume dah besar2..silap2 baju diorg nnt yg akan diperturunkan kat qaisara..soo..drpd baju elok2 ni dokkk je dlm box tu, aku pikir, lebih baik aku let it go je kan? kang terperuk dlm box tu, lama2 pun xelok jugak..

so..aku nak jual la used item ni sume..korang nak beli tak? xpelah..aku letak je kat sini..korang tgk2..sesapa nak, bgtau je lah..aku ikut 1st come 1st serve basis ye? harga mmg murahlah..sbb used item kan...tapi korang jgn ingat baju2 ni semua dilenjan sampai lunyai..taklahh..ni mostly baju jalan2..so pakai pun jarang2..tetibe nak pakai semula,dah tak muat! adehhh..biasa lah kan..anak2 ni cepat membesar..ok..korang tgklah satu2..aku siap kasik kod, sesapa nak, just inform code ye?

baju ni sekali je qaisara pakai, iaitu raya taun lepas..kalo korang godek2 balik entry raya taun lepas, mesti ade gamba sara pakai baju ni..hik!

Code Q001
Gown pink brand Lydia Jane
3 months (tapi qaisara pakai masa umur die 5 bulan lebih)
RM 20

baju ni comel sangat..actually yg ni tok mama die bagi utk pakai raya jugak..tapi dah tak muat kan..simpan pun nnt buruk je..xpelah, tok mama tak baca blog ni...die pun lupe dah yg die penah bagi baju ni..hehehe..actually, die ade inner die..tapi xtau mana pegi dah..sesuai je pakai ngan tshirt putih or pink..

Q002
Brand Tiny Ted
Umur 0 - 3 bulan (yg ni pun qaisara pakai masa umur die 5 bulan lebih)
RM 15

yg ni pun pakai sekali je..isk, rugi betul kan..actually dah lama aku xjumpe baju ni..hilang ntah selit kat mana..sekali jumpe, acu kat badan sara..tgk2 dah tak muat daaa...

Q003
Brand Baby Kiko
Umur 0 - 6 bulan 
RM 15

Suar ni pun sekali 2 je pakai..dibeli masa sara belum lahir..sekali pakai, pastu badan die naik ngan mendadak..nak pakai lagi dah tak muat dah..ceh..

Q004
Brand Baby Poney
Umur 3 - 6 bulan
RM 10

sama seperti diatas..kejap je pakai nye..tak lama tu dah tak muat..sabo je lah..

Q005
Brand Baby Poney
Umur 3 - 6 bulan
RM 10

Skirt ni sangat comel, esp kalau dipadankan dengan legging or baby tight tu...cute!

Q006
Brand Baby Poney
Umur 3 - 6 bulan
RM 10

Baju kuning yg kiut! ohh..kalau qaisara pakai, sudah nampak pusat!

Q007
Brand Baby Poney
Umur 0 - 6 bulan
RM 5


Yg ni pun pakai xlama..sbb skang ni aku mcm tak berapa suke pulak nak pakaikan die jumper or romper..

Q008
Brand Baby Gap
Umur 6- 12 bulan
RM 10

dulu beli ni ingat kot qaisara nak laa pakai topi kan..sekali tu, jd perhiasan daaa..xingin die...dtg sekali ngn bib

Q009
Brand Carter's 
Umur 0 - 3 bulan (tapi topinye agak besar...nak pakai sampai umur 12 bulan pun boleh ni..)
RM 5

yg ni samalah mcm kt atas tu..xpenahnye pakai..termasukla bib tu..org bg ni..hehehe..

Q010
Brand unknown, tapi gambar tigger kawan pooh tu..
umur xde inform, tapi boleh pakai since newborn smpai setahun
RM 5

yg set ni..nk kata qaisara selalu pakai, idak juga..tp satu helai tu adala 2-3 kali je...sbbnye dtg dengan 7 helai dlm satu set..baju2 die elok2 lagi..sayang aaa..

Q011
Brand Mothercare - material cotton
Umur 0 - 3 bulan, tapi boleh je pakai sampai 9 bulan or lebih.. 
RM 25 utk 7 helai tu..kalau beli selai, RM 5..pilih je la corak mana nak ye..

Ok..tu je yg ade buat masa ni..actually byk lagi baju2 yg elok2..tapi brand biasa2 je la..mcm anakku, pureen ape sume tu..tapi aku rasa yg tu xyah lah kot kan..huhuhu..aku let go dulu yg ni..nnt aku kemas2 lagi..kalau jumpe lagi aku bgtau eh..

ok, utk kos pos, mcm biasa la ye..rm6..dan tambahan singgit utk setiap item..xpe, nnt korang bgtau la code mana yg korang nak, then aku calculate kan..kalau ade yg berkenan, korg email aku kat ain.rusli@gmail.com ..aku check email dulu tau..nak komen kat sini pun boleh, bgtau yg korg dah cop mana2 code, senang org lain nak check..ohh..kalau korang nak amik sendiri drpd aku, boleh jumpe kat memana area kota damansara ye..opis aku kat tropicana..

oklah..nak layan si qaisara ni kejap..merengek je die neh..adehhh..

4 pengomen:

Anne October 21, 2010 at 3:57 PM  

comel-comel baju gegirl kan.but mine is 2 little boboy.(^^o)

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 21, 2010 at 7:54 PM  

tulaa..mmg kiut2 baju gegirl neh..kadang tu rambang mata kalau pegi shopping complex tu..oo..boboy eh..it's ok laa tu..mesti yg ke 3 nnt gegirl pulak..huhuhu

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 21, 2010 at 7:54 PM  

tulaa..mmg kiut2 baju gegirl neh..kadang tu rambang mata kalau pegi shopping complex tu..oo..boboy eh..it's ok laa tu..mesti yg ke 3 nnt gegirl pulak..huhuhu

Y@nty October 22, 2010 at 5:42 PM  

kalau la aku ada anak pompuan...sure aku borong semua tu Ain ! tomey je baju tu