Monday, October 25, 2010

:: Alya Qaisara dah sehat...yeayy!! ::

Alhamdulillah.....
ibu dah boleh tido ngan nyenyak skang ni, sbb budak kecik yg selalu tido bawah ketiak ibu tu dah tak demam lagi dah..bangun malam nak susu pun sekali je, sbb die minum satu botol 6oz sekali minum..cume sesekali je die bukak baju mintak nenen..bila tanye nak susu botol x? nanak katanye..

selera makan die dah kembali normal..semalam aku masakkan die ayam masak lemak, ngan sayur campur..laju je die makan! oh,memula aku taknak lagi kasi makan ayam, takut gatal..tapi try ari sabtu aritu, tgk ok je,xde gatal2..so aku kasik jelah..doktor pun ckp, try..kalau nampak die garu2..takyah kasi lagi..tapi nengok ok je die belasah..selera betul die makan..yelah, sepanjang die demam, die taknak makan langsung..selera makan tu ada, tapi disebabkan ulser kat tekak tu menyebabkan die takmo makan..everytime kasik makan je, die telan je, menangis meraung..kesiann sangat..die cume nak nenen je..susu botol pun tak mau..seb baik laa dah ok dah skang ni..lega sangat aku rasa!

skang ni demam dah ok, chicken pox pun dah kering dan dah baik dah pun..yg best, krim yg doktor kasik tu membuatkan chicken pox tu langsung tak tinggalkan parut! ade sikit2 je lagi kesan die, tinggal nak tanggal keluping tu..org kata, time tu la die boleh berjangkit kan? tapi kak masni kata aku dah bole anta sara once chicken pox die dah kering, so aku anta je lah ke nursery..lagipun pagi ni ade keje..kalau ade sara, xde maknenye la kan keje tu nak siap..

pagi tadi anta g nursery, boleh pulak die taknak turun dari dukung..kalau selalu, die yg nak bukak pintu pagar sendiri, die nak masuk pintu sendiri, siap salam and babai2..tapi pagi ni nangis pulak...alahai anak ibu..biasalah kan..dah seminggu dok ngan ibu..haruslah die nangis..xpe, pandaila kak masni tu pujuk die nnt..aku tau, mesti kejap je nangis nye tu..

oklah..meh kita layan gamba si qaisara ni main kat playground petang semalam..saje bawak die berpeluh sket..seronok nye die..tak hengat!!

 sara dah sihat...thanks ye aunty2 yg doakan sara supaya cepat sembuh.. :)

seronoknyeee.... :)


 naik jongkang jongkit ngan ayah..tapi nape belah ibu lebih berat? *kompius..*

tempat sara main..Alam Budiman..my dream house suatu ketika dahulu..huhuhu..

8 pengomen:

Fieza79 October 25, 2010 at 2:11 PM  

alahamdulillah dh sihat sara...
besa la bdk dh lama stay dgn kita di umah pyh la nk berenggang...sayu je nk tinggalkan..

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 25, 2010 at 4:01 PM  

tu lah..lega rasenye tau kak fieza..anak2 demam ni, ibu nye yg tak senang duduk, kan?hehehe..
mmg pagi tadi terasa betul..sedih je nak tinggalkan die kat taska..tapi nk wat cemana kan..dah kite pun bekerja..

zurazari October 25, 2010 at 4:19 PM  

alhamdulillah...
hopefully adam pun akan sihat gak cam kakak dier nie ha...=))

mama rifQy October 25, 2010 at 10:20 PM  

yeay..da sihatt!!!!!!!!!

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 26, 2010 at 10:14 AM  

zura : insyaAllah..adam kuat!!

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 26, 2010 at 10:14 AM  

mama iqy : yeay!! :)

haszuraidah ishak October 26, 2010 at 8:04 PM  

alhamdulillah..semakin ceria sara..

Tihara October 27, 2010 at 8:10 PM  

hepi nye dia :)