Thursday, October 14, 2010

:: Proton INSPIRA ::

Adakah korang pengguna kereta Proton?hehehe..ntah ape motif aku tanye soklan cenggitu...aku, yes..masih pengguna setia kereta tempatan sbb tak mampu lagi nak beli kereta import.. kalau korangg nak tau, kereta aku adalah 'kereta kebal' kaler oren dan alhamdulillah..masih kebal sehingga sekarang..hehehe..mesti korang tau ape itu kereta kebal kan?huhuhu...iskk..ape cite pasal kereta aku pulak..aku nak cite pasal INSPIRA lahh..

aritu masa sembang2 ngan en.hubby dlm kete, tetibe ade satu kereta Lancer melintas kami..tapi design die lain sket..

en.hubby : eh, takkan kereta baru proton yg baru tu dah kuar kot?
me : kereta proton? nak kuarkan kete baru? (mmg blurr..)
en.hubby : yelah, proton nak kuarkan kereta yg mcm Lancer tu..diinspirasikan drpd Lancer lah..
me : uiskk..biar betul proton nak kuarkan Lancer...Lancer mampu milik kot kan....
en.hubby : agaknyelah kan..tapi katanye design die mcm Waja..

hmm..aku mmg blurr wehh..mmg tak tau menahu dan tak amik tau pun pasal kete neh..huhuhu..en.hubby update sket pasal kete, tapi masa tu tak tau lagi ape nama kete neh..en.hubby kalau cite pasal kereta, die mmg minat betul..dulu die keje kat proton..so ape2 cerita pasal proton, cepat aje die update. sejak bertukar bidang ni, die dah kurang sket tau perkembangan pasal kereta2 neh....

Proton INSPIRA.. cantik ahh kete nehhh..putih lak tuh!

dan skang ni... Proton Inspira ataupun Waja Lancer ni dah pun release dan jugak dah dibuka untuk tempahan harini!! Harga di pasaran bagi model terbaru ini antara RM79,888 hingga RM95,000 dan pelancarannya sepenuhnya dijadualkan pada 10 November ini.Ini adalah model terbaik hasil perkongsian bijak Proton dan Mitsubishi Motors Corp. Mmg bijaklah kan..design die cantik..lagipun ianya datang dengan 2 kapasiti enjin iaitu 1.8 liter dan 2.0 liter..wahhh..berdesuppp peginye kalo cmtu..huhuhu...

ko nak tukar kete ke ain?
taklah...aku just share kan cite kat sini je..minat jugak dengan Mitsubishi Lancer..tapi mahal..bila kuar yg proton punye ni..mcm menarik kan? tapi idok le aku nak membelinyaa..aku masih setia dengan kete kebal aku tuhh..sbb sebenanye kereta idaman aku adalah MPV..senang nak angkut family kalo kuar p mana2..dan impian aku adalah Grand Livinaaa...ohhhhh....

2 pengomen:

SYaMiLa October 14, 2010 at 5:26 PM  

mmg cantik la...

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. October 14, 2010 at 10:24 PM  

cantek nyaa... nyesal takk tunggu!! hahaha sbb saya and abg nik mmg peminat tegar lancer.. saya suka merah and abg nik suka hitam!! sy envy gila ada sorg kakak ni hari2 bawa lancer hitam! hubby dia bawa myvi merah je.. huhu jeles you! :P

aduhh.. cantek nye inspira ni.. beli la ainie..huhu tp sbb saya ni 'ramai', sbb tu amik MPV.. bole angkut skali jalan! hehehe

p/s : famili MIL takde transport..susah masa keta waja tu dulu diorg nak tumpang :P