Tuesday, October 05, 2010

:: Lagi-lagi cerita pasal BE!! ::

Korang boring tak bila asyikla cerita pasal BE?hahaa...aku xkira..nak cerita jugak! pagi semalam baru aku dapat on laptop sebenanye..sbb sakit badan pasal program hari ahad aritu..nnt lah aku cerita program ape..
so semalam aku terpaksa amik EL..lagipun budak kecik tu demam..
bukak je laptop..aku bw jap..aku xde taip ape2 2-3 hari ni sbb dah ready kan entry auto publish utk sabtu ahad dan isnin juga..tetibe terpikir nak check uv utk weekend lepas sbb aku langsung xjenguk blog kawan2 kan..dah aku dah agak dah..mmg graf nye menurun dgn mendadak..lagipun weekend tak ramai yg online kan? then bukak pulak Earnings..tokojut aku..ade 2 lagi BE yg menempek kat situ..ini bermakna BE tersebut adalah yg ke 6 & 7 kat blog ni..alhamdulillah...terima kasih yg tak terhingga utk Nuffnang sbb sudi kasi iklan2 kat aku..adela jugak pasif income kat situ kan.. :)

iklan2 itu adalah :
- Sunway Velocity
- Digi Promise

walaupun kedua-duanya dok kat LB..tapi harus lah aku bersyukur utk itu...Alhamdulillahhh...thanks again Nuffnang!! :)

12 pengomen:

zurazari October 5, 2010 at 3:58 PM  

bolet tak roger kat my blog caner nak cek BE? sy budak baru blajar=)

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 5, 2010 at 4:14 PM  

zura, utk BE tu, Nuffnang akan kasik kat kite once kita punye blog dah capai ape2 yg diorg nak..mcm Unique Visitor mencapai had yg diorg nak..ain pun xtau berapa..yg pasti,cube utk upkan UV kita tu..then status haruslah Glitterati, dan jugak kedudukan iklan kat blog kita tu haruslah sesuai supaya advertiser berkenan nak tepekkan iklan kat blog kita..mcm ain, setahun blogging baru dapat BE..ade jugak antara kawan2 yg 2-3 bulan reg nuff, dah dapat BE..terpulang pada rezeki blog masing2.. :) nak check BE, cume klik kat Earnings kat nuffnang punye website tu..kalau ade BE,akan ade dlm satu table mcm ain tepekkan gamb akat entry tu..kalau x, ade kempen biase tu je lah.. :)

zurazari October 5, 2010 at 4:46 PM  

unique visitor macam maner plak?

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 5, 2010 at 5:31 PM  

UV tu ade kat Analytics dlm web nuffnang tu..yg ni, utk kita check visitor kita hari2 or minggu2..bila dah dapat BE, kene upkan visitor mengikut kreativiti sendiri..yg penting haruslah rajin update blog..agar visitor kite terus up..kalau dah dapat BE, earning akan dikira berdasarkan unique visitor yh visit blog time iklan tgh running..lagi ramai yg masuk,lagi tinggilah earning kita.. :)

mama zharfan October 5, 2010 at 5:31 PM  

bestnya dpy byk BE :) me cuma ada satu jer BE tgh ongoing...tak d BE yg baru :(

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 5, 2010 at 5:33 PM  

xpe kak suzie..nnt2 ade la tu..insyaAllah.. sbb bila dah sekali dapat, insyaAllah akan berduyunnn kat blog tu nnt..tunggu... :)

SYaMiLa October 5, 2010 at 5:48 PM  

ramai yg cakap pasal BE...sya nye BE tk tambah2 pun..hmmm...

haszuraidah ishak October 5, 2010 at 7:01 PM  

tahniah ain..brape ainnyer uv sehari? hihihi..

nak bagitau yg ain ditag utk http://myapeapeaje.blogspot.com/2010/10/just-for-fun.html

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 5, 2010 at 8:58 PM  

syamila : insyaAllah..nanti2 ade la tu..teruskan berblogging ye.. :)

has : thanks has..uv? tak ramai pun..sehari dlm 120-150 cmtu je..tapi try utk maintainkan hari2 laa..
ohh..tag? apekah itu?nnt ain check eh.. :)

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. October 6, 2010 at 1:16 AM  

amboi ainie!!! tokey BE dah ye skrg...bleh wat GA lagi ni.. hehehe tak pun, belanje jela kawan awak ni once dah cash out nanti ye...hehehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ October 7, 2010 at 1:46 PM  

tahniah ibu Qaisara..
huhuhu, ai lom pernah merasa lg ape tu BE.. hihihi, kena mintak petua ni.. :P

kakyong October 7, 2010 at 9:41 PM  

tahniah... byk BE tu...
kakyong la ni ade 2 jer.. tu pun cam suam2 kuku.. jrg2 plak nampak naik...