Monday, September 20, 2010

:: Tepi umah aku ada air terjun semulajadi..umah korang ado?? ::

Hahaha..entry ini bukanlah entry riak tau..jauh sekali la wehh..actually entry ni ditulis ketika hujan yg amat lebat tadi..ketika aku sedang asyik setelkan Test Plan aku yg nak kene siapkan sebelum khamis (2 more to go..gulp!) tetibe hujan turun mencurah2..dengan angin ribut yg kuat gilaaaa..dengan langit yg gelap gemat..(ade ke word gelap gemat eh? belasah...) takut aku, hokey!! seb baik je la xde petir dan kilat sabung menyabung..kalo ade 2 mende ni, kompem aku tutup laptop dan dok diam2 dalam bilik..mmg dasar penakut..

tapiii...dalam takut2 tu..mmg syok la kerja camni weh..korang bayangkan eh..dengan hujan yg dah tak berapa lebat skang ni..dengan angin sejuk yg sepoi2 bahasa ditambah dengan bunyi deruan air terjun yg menuruni bukit dan terhempas ke batu....(wahahaha...ayat tak hengattt!!) yess, betul!! aku tak tipu..kat tepi umah aku mmg ada air terjun..semula jadi, okey! tapi akan ada time hujan lebat sahaja..hehehee..tak caya tgk gamba neh..

see?nampak tak air terjun yg mencurah2 turun dr bukit tu?

pandangan dari sliding door tepi umah tempat dimana aku menyetelkan keje2 sekolah opis..so nice!

umah aku letaknye di hujunggg sekali..di tepi bukit..mmg hillview lah org putih kata..tenang, aman, dan damai..tapi kalau time2 ujan lebat..takut jugaklah..yelaa..tepi bukit,kan..mcm2 boleh jadi..nauzubillah!!

2 pengomen:

umialya September 20, 2010 at 7:48 PM  

cantikkan permandangan tu..

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 20, 2010 at 8:28 PM  

betul tu umialya..betul2 kat tepi umah je ni..mmg cantik kalau waktu ujan..