Monday, September 20, 2010

:: Hanya Kerana Cinta - layan laa lagu nih! ::

Banyaknye lahai lagu2 raya skang ni..tapi ape2 pun lagu2 lama evergreen zaman p.ramlee n saloma jugak yg best kan? jugak..aku suke lagu2 raya TokTi (siti nurhaliza ler.. ) sedap je telinga ni nak mendengar..instead of lagu yg penyanyi2 muda skang ni, asyik dok nyanyikan semula lagu2 lama..xtau la nape cam geli lak telinga aku mendengar nye..isk! tak best lah! (cehhh...cube ko nyanyi ainnnn..sedap ke tak? :p )

tapi kan, taun ni aku rasa mcm ada jugak sikit2 lagu raya yg mcm best, dan 'menangkap' telinga aku..esp lagu kolaborasi dari artis2 monkeybone (eh,betul ke eh?) mcm budak2 AF, budak2 OIAM, pastu ganding ngan penyampai2 Hot.fm.. aku rasa mcm ade menariknya disitu..diorg ni siap bukan konsert jalanan lagi kan? kelas gitu..huhuhu..tapi aku heran sket..kan ade penyampai2 hot.fm, dah sah2 lah dr Media Prima, tapi kenapa vclip sume tu diterbitkan oleh Astro eh? ade org Astro kat sini boleh jawabkan? cehh..mcmla besar sangat persoalan aku tu..xdelaa..mcm pelik je kan..

salah satu lagu yg pada aku best, ialah lagu Hanya Kerana Cinta gandingan Aril, Hafiz, Ayu OIAM, Anne ngan Tini..walaupun ni sebenanye lagu raya, tapi xmcm lagu raya lah..aku suke lirik die lah..then,suara si Aril ni mcm best la pulak dlm lagu ni..dulu masa dlm AF aku rasa die ni mcm biase2 aje..Hafiz,xyahla ckp la kan..tapi kalau mula2 dengar, aku susah nak recognize suara si Hafiz..jugak, suara Ayu tu..sedap je la telinga nak dengar..suara2 Anne ngan Tini tak dengar sangat..cume sahut2 je kat belakang tu..oklah..acceptable la kan..diorg pun bukannye penyanyi..anyway, suke tgk Anne pakai tudung lepas kawen ni..sweet sangat!

Korang layan lah lagu ni eh..ptg2 ni nak release tension..nak hilangkan rasa ngantuk pas makan tghari tadi kan....layannnnn...



Keadaan kita memang sukar
Bukan kerna cinta yang menghalang
Walaupun terpaksa kita terpisah
Namun hanya untuk seketika saja

Tak pernah lepas dari cobaan
Dalam perjalanan percintaan
Tapi ku relakan cintaku untuk mu
Yakin pada tulusnya kasihmu

Hanya kerana cinta ku melangkah jauh
Sanggup menyepi mencari ilham ku
Tak ada yang lebih dari itu

Hanya kerana cinta ku bersujud pasrah
Mengharapkan belas maaf dari mu
Tak ada yang lebih
Tak ada yang lebih dari itu

Bawalah aku ke dalam mimpi mu
Agar ku dapat bersama mu
Walaupun hanya sementara
Sentuhanmu indah


3 pengomen:

Aizura September 20, 2010 at 5:05 PM  

sama la pulak citarasa telinga kita kan.. sejak mula2 lagu ni main kt radio, akak leh dok layan karok sorg2 dlm keta masa drive.. blk umah, layan dpn laptop lak.. sib baik 'suara sedap'.. hahahaha.. kalo x, muntah laki den dongar.. hihi

Diyana Zulkifli September 20, 2010 at 5:23 PM  

lor.lagu raya ke neh?langsung tak mcm lagu raya..hehe

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 20, 2010 at 6:34 PM  

kak zura : sama eh?akak pun suke? syok kan dengar.. :)