Sunday, September 19, 2010

:: My 1st & 2nd Buffered Earnings dah datanggg!!! thanks En.Nuffnang!! ::

Malam khamis yg lepas..sampai je umah from pahang, terus on laptop..mana tahan, dah dekat seminggu tak berhapdet blog ni kan..bukan umah je yg bersawang kalau ditinggalkan lama..blog ni pun sama..org pun xmo dtg jenguk dah..aku tgk UV aku minggu lepas ade beberapa kerat je..maybe sume tak online, sebok beraya gamaknye kan?..eehhh..kembali ke topik asal pleaseee..
mmg boring bila g blog kengkawan pun ramai yg tak berupdate ..tetibe terasa nak tgk nuffnang..ape cite ntah..dah lama tak bukak..sekali bukak..aku pelik, kat ikon 'Earnings' tu...apesal bertambah2 nilainye? terus click kat situ utkcheck details nye...apa yg aku nampak??

apesal la buruk nau gamba ni..dah 2-3 kali aku upload, gitu jugak gambanye..alah, bukan byk mana pun nilainye nak tunjuk kat korang kan..huhuhu..

yeeeehhaaaa...terjojol bijik mata aku tau dik nonn!! gila..gila..tu diaaa..buffered earnings dah mari..bukan satu tau, tapi DUA!! gonyoh mata berkali2..aku rabun kah? tak..aku tak rabun..tu mmg mende alah yg aku tunggu...alhamdulillah..syukur yg tak terhingga...mesti ada yg ckp.."kecoh aa ain neh..baru 2 BE dah kecoh satu dunia..nak beli KFC pun tak lepas lagi daaa.." haaa..betul tu..mmglaa..tapi aku happy la weh..happy sangat2 neh! first time! aku penah la baca2 kat blog kengkawan lain..pasal BE..especially blog GTO..saje nak baca2 pasal BE neh...mmg betapa susahnye nak dapat n betapa berharganye diriku ini BE neh..

hmm..kalau nak cite pasal BE neh,hmm..susah jugak nak tau apa kriteria yg wajib ada pada satu2 blog utk dapatkannye. ape yg penting, kerjaaasama! berbloglah selalu..dan pastikan traffic up la day by day kan..cam blog picisan aku ni..yg aku dapat tgk, seminggu ada dlm 4-500 UV je pun..takde la byk mana..tapi ok la kan..aku puas hati..dan ape yg aku tau jugak, survey pun kene update selalu..jgn lupe tu..

Yang aku tau lagi, blog kite dipilih oleh advertiser  yang enganged ngan Nuff untuk iklankan kat blog kita. Maksudnye, pengiklan yang join Nuffnang akan pilih daripada ramai-ramai bloggers yg guna Nuffnang, yang mana website/blog diorang ada potential untuk beri pulangan pada company diorang. yang ni melalui pembacaan aku laa..apa yg aku paham lepas baca blog kawan2 bloggers yg lain..

aritu kan cam meroyan sket nak kan mende alah ni..alhamdulillah..skang da dapat..hope terus mencurah2 la BE aku pasni..baru la aku dapat anjurkan contest yg mahal2..huhuhu..

ape2 pun..thanks to :

1. Nokia Messaging E5 LB
2. STB GPSS LB (Singapore Grand Prix)

sbb sudi jadikan blog i yg tak seberapa ni utk iklankan product u all..dan yg paling penting..thanks to Nuffnang..sbb sudi pilih blog i..eh, lurveee u much lah! muahs!

8 pengomen:

SYaMiLa September 19, 2010 at 9:11 PM  

tahniah....sya lak bila la nk dpt BE ni..huhuhu

kakyong September 19, 2010 at 10:13 PM  

1 hari dpt 4-500 UV... huhuu.. byk tu.. blog kakyong nak dpt uv 200 pun sakit... :p

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 19, 2010 at 10:32 PM  

thanks syamila..insyaAllah your turn akan tiba juaaa...

haszuraidah ishak September 20, 2010 at 6:01 AM  

waaa..tahniah dah dapat be..mesti seoronk sangat kan..ain doa2kan utk has pulak..hihihi

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 20, 2010 at 8:06 AM  

kak yong : eh,tak kakyong..tu typo error..ain dah betulkan..takde maknenye la kan.blog picisan cmni boleh dapat UV 4-500..huhuhu..yg sebenar-benarnye 4-500 seminggu..hahahaha

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 20, 2010 at 8:06 AM  

has : thanks has..ok, insyaAllah..your turn pulak pasni..sabar eh.. :)

Fieza79 September 20, 2010 at 9:28 AM  

wahh sonok sgt tu..tahniah...kena rajen2 lg update la ye...hehee

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 20, 2010 at 9:44 AM  

kak fieza : ohhh..mesti..mesti.. hehehe..thanks!