Saturday, September 04, 2010

:: Santai di Dataran Shah Alam ::

Korang yg dok area2 Shah Alam, penah x berbuka ramai2 kat dataran kat masjid tu? aku ade la 2-3 kali dah pegi..happening la jugak kat situ..seronok buke ramai2..mcm kat oversea pun ada..kan diorg suke lepak2 kat padang ngan kawan2 or family?hikhik..

dulu,sebelum kawen aku selalu jugak makan2 kat sini ngan en.tunang..bila dah kawen pun selalu lepak2 sini,bawak bekal,bawak tikar..seronok,sembang2 sambil tgk gelagat org..bila dah ade anak ni lagi laaa selalunye..lagipun si sara ni masa tu baru nak pandai menapak..bawak die punye basikal..die tolak la basikal tu sambil jalan2..huhuhu..

then,bulan puasa pun ramai org amik kesempatan bukak pose reramai kat sini..happening gak laa..ramai yg bawak lauk dr umah,siap ade yg bawak periuk pinggan mangkuk bagai..tapi mcm kami just beli je la kat param..sbb weekend adalah off day memasak utk aku..(en.hubby yg isytiharkan!) ramai jugak student uitm kat situ..siap bentang tikar punye la besau, dok ramai..buke sama2..seronok kan? haa..ni ha gamba2 kami berbuka kt dataran..dah beberapa kali gak laaa..korang yg takpenah join tu, try laa..seronok,.anak2 pun seronok nak berlari-larian..


cube tgk yg dok tgh2 gamba tu sape....

ohh...qaisara ngan ayah rupenye...

sara tak kacau ibu n ayah makan,janji ade bawak mainan die..

masjid s.alam diwaktu malam..



yg ni pulak masa berbuke skali ngan mama,abah ngan una..tgkla si kecik ni..ibu lupe bawak mainan,tupperware ngan sudu jadi mainan die pulak..adehhh..

seb baik gak ade belon terbang die tu..tgklah, siap merangkak atas padang!

mama ngan abah, sedondon kuning gitu..rehat sementara tunggu waktu buke..

org yg semakin ramai...syoklah berbuka dibawah sinaran bulan purnama neh..trylah!

p/s harini punye plan xtau lagi nak buke mana..rasa mcm nk makan seafood lg lahh..hik! korang buke ape arini?

5 pengomen:

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. September 5, 2010 at 9:31 AM  

best nya buka posa kat pdg~ dpt anak lari2 kan..kalau air tumpah ke..nasi tumpah ke..tak yah heboh2 nak kemas! hahaha tu yang sebenar nya :P:P:P

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 5, 2010 at 3:28 PM  

ye betul tu lin..time ni,lantakla anak nak buat apa, nk g mana..seronok betul diorg berlari2an kat padang..yg mak bapakne seronok la dapat buke dengan tenang dan aman...huhuhu

Sharinginfoz September 5, 2010 at 4:10 PM  

mesti meriah sakan kan

mamalieyna September 6, 2010 at 7:46 AM  

kite tak dok s.alam tp pernah la singgh skali solat situ..herm..nmpak best jer kan..ramai2 berbuka tmpt terbuka gitu ^_^

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 6, 2010 at 8:59 AM  

sharinginfoz : wahh..sharinginfoz kasik komen kat sini..huhuhu.. yup, mmg meriah..syok.. :)

mamlieyna : ha'ah la mamalieyna..syok berbuka ramai2..tempat terbuka cmtu..