Tuesday, September 07, 2010

:: Lagi cerita pasal raya... ::

Sume org pun tgh cerita psal raya, duit raya, kuih raya, baju raya...huhuhu..yelah, sume pun excited nak sambut raya kan..aku harini working from home, dan kononnye niat tu nak kemas umah..tapi tak start2 lagi ni..sbb ade kerja opis yg nak disiapkan..almost finished! jap lagi nak start kemas umah sket, pastu nak susun baju masuk beg! yehaaa...

tadi bila susun2 biskut raya, rasa mcm seronok lak tgk hasil kerja tangan sendiri..yg ni 7 bekas kecik nak bawak umah mertua balik esok..total biskut yg berjaya dibuat 7 jenis..huhuhu..alhamdulillah..

7 bekas ready utk dibawa pulang..

almond london yg mmg sangat menjadi! suke!

tart gulung nenas..

sarang semut..

semalam masa kemas umah sket2..si kecik ni pun sibuk nak mengemas sama..tgklah gelagat die..

abis satu umah di sapunye! bagus anak ibu!lepas tu die 'tolong' ibu lipat kain pulak..haishhh..

ibu sibuk cari baju raya, die pun sibuk sama nak kesana sini..

eh,umah kami dah ada lampu lip lap..dah seminggu sebenarnye..satu kat depan, satu lagi kat sliding door tepi..huhuhu..meriah!

oklah..buat auntie2 and uncle2 yg nak memulakan perjalanan utk balik kampung ptg/malam ni..hati2 di jalan raya ye! semoga selamat sampai ke destinasi..nnt lepas raya kita bertukar2 cerita kisah raya pulak ye! ohh..jgn lupe duit raya utk sara tau..tolong klik nuffnang ibu pun jadi lee..hahahaha..oklah..bye.. :) 


6 pengomen:

azzamoro September 7, 2010 at 2:34 PM  

hebatnyer ain buat kuih raye. nnti boleh ajar aku lahhh

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 7, 2010 at 2:36 PM  

uisk..mana ade hebat la azza..biase2 je pun..nak aku ajar?no prob..nnt aku bukak kelas utk ko..hahaha..
nnt raya dtg umah aku eh!

haszuraidah ishak September 7, 2010 at 7:59 PM  

bnyknyer wat kuih raya..rajin btol ain ni..bgs2..hihi..

aNa d'sKoDenG September 7, 2010 at 8:07 PM  

wah..anak beranak rajin niiii

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 8, 2010 at 12:16 AM  

haszuraidah : tgh mood nak buat kuih raya..huhuhu..tapi xde yg special pun..sume pun bikut biase2 je..

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 8, 2010 at 12:16 AM  

ana : hahaha...tu lah pasal...tapi yg sikecik tu rajinnye,menambah kerja ibu adalahhhh..