Thursday, September 23, 2010

:: Korang penah makan Tutti Frutti? ::

Penah rasa Tutti Frutti x? ape die Tutti Frutti tuh? mende alah ni adalah yogurt yg di frozen kan..rupe dan bentuknye mcm ais krim, mempunyai berbagai perisa termasuk buah2han,coklat dan vanilla..dan rasenye pastinyelah rasa yogurt! sedap?? kalau penggemar yogurt tegar mcm aku, mmg ianya adalah sangat2 best, apetah lagi ianya difrozenkan...phewww...sedap je sejuk2 masuk ke tekak..

gambar ehsan Kosmo

yg paling aku suke adalah perasa epal, mangga dan jugak of kos coklat..yg lagi best, ianya boleh di hias dengan pelbagai bahan tambahan yg berwarna warni mcm buah-buahan, choc chips, wafer, kacang2, dan jugak coloured rice..pilih je la mana nak..

pilih je mengikut selera anda..

kat sini semuanye self service..ko pilih nak cup saiz ape, ko pam la sendiri yogurt tu (mcm slurpee kat 7e), ko pilih la hiasan tambahan yg ko nak..tepuk dada tanye selera..harganye..aku tak ingat 100 gram samada rm 5.30 or rm 5.80..mahal kan? mmg agak tak berapa economical laa..tapi..mmg yogurt kan agak mahal..lagila dah mcm2 amik..mmg la mahal..kalau nak murah, wat sendiri la kan? hah,boleh try neh!hahaha..

ini adalah lokasi terdekat dr opis aku..iaitu di Sunway Giza, Kota Damansara..

yang aku tau, Tutti Frutti ni adalah kepunyaan Naza Group, dan bos besar die, setahu aku adalah anak pompuan Nasaruddin tu..wahh..best kan? cawangan kat mesia ni baru bukak taun lepas, dan yg kat Kota Damansara ni baru je bukak bulan 5-6 aritu..masa tu diorg kasik yogurt free pada sesiapa yg lalu depan kedai die tu..memula aku pelik gak..sekali tu, g rasa ikut opismate, rupenye..not bad! makanye, Tutti Frutti telah menjadi salah satu my favourite place utk pegi..kalau aku ke Sunway Giza.. :)

ape2 pun..nak merasa sesekali ape salahnye kan..kalau selalu2..boleh kopak la jawapnye..tapi xkisah la, since yogurt kan makanan berkhasiat..aku kalau sesekali lalu kat tepi Sunway Giza ni, mesti aku stop jap, cari tutti frutti neh..sedap! lagi2 waktu panas terik..yummeh...cubelah!

oh ya..utk details, sila ke http://www.tuttifruttimalaysia.com.my utk keterangan lanjut!

** takde ape2 yg aku dapat drpd review ni tau! yg ni cume pandangan peribadi aku sahaja... :)

6 pengomen:

eiNa September 23, 2010 at 3:21 PM  

ain, k.ina baru jek bedal tutti fruity ni time lunch td kat IOI Puchong.. boss blanjek apa lagik.. pam sesuke hati.. tabur sesuka rasa..muahahaha.. tp memang marbelles.. nnt k.ina upload pics..:P

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 23, 2010 at 3:25 PM  

wahh..kebetulan la kak ina..ain pun lunch tadi bedal tutti frutti jugak..tapi bayar sendiri aaa..hehehe..

bos banje? wahh..heaven! kalau ain la dapat peluang mcm tu..haruss la pilih bekas paling besar,pam penuh2 dgn pelbagai perasa, tabur sesuka hati jugak..seronoknye..hehehe..

lydzar September 23, 2010 at 4:05 PM  

hari2 aku lalu depan tuti fruti ni, tapi tak penahnya menyinggah. Giza tu pon ntah bila tahun aku nk pi, padahal dekatnye lah ngn opis. ko yg jauh sket pon aku rasa mcm pengunjung setia giza tu kan

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 23, 2010 at 4:10 PM  

ohh..area situ opis ko eh?hmm..nak kata pengunjung setia,takde la sangat..tapi aku suke g cammy babyland tu..kompem tiap bulan mesti g situ utk beli diaper huggies sara..situ paling murah setakat ni..dan jugak byk baju comel2..cume skang ni xde promotion..satu lagi ade farmasi yg murah utk 'ubat' aku kat situ..tu yg kerap jugak dtg, alang2..melencong la ke tutti frutti tuh..ngeh!

Aleyn September 23, 2010 at 10:12 PM  

Nak try lah

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 24, 2010 at 9:36 AM  

sila lah puan aleyn..pasti anda menyukainye..hehehe..