Friday, September 24, 2010

:: Apply 3 hari, dapat 11 hari cuti! bestnye! ::

ape mende yg ain merepek tu?huhuhu..eh,mana ade merepek laaa..org ckp bebetul laaa..tgk ni..

cube tgk deretan hari itu..seronok betul..boleh cuti panjang!

tapi ini adalah utk tahun 2011..nak kata lambat lagi..xde la lambat sangat.skang ni pun dah nak masuk bulan 10..so, sesapa yg nak merancang percutian ke..nak merancang family day..boleh la plan sekarang kan..xlama dah sebenanye ni..

tapi..kalau korg tgk betul2...tak semua boleh apply 3 hari cuti sahaja..mcm 1 Feb setiap tahun adalah hari Wilayah..makanye, cume KL, Putrajaya ngan Labuan sahaja lah yg bercuti..so, mcm aku yg dok Selangor terchenta ni nak kene apply cuti jugaklah kalau nak cuti panjang kan...jugakk..aku check dlm kalendar tadi..on 4th Feb which is 2nd of CNY, yg ni tak semua cuti..Kelantan & Terengganu tak cuti jumaat ni..tapi hari jumaat mmg diorg punye weekend kan?eh,kira cuti la jugak.. satu lagi..on 8th Feb tu kan..Thaipusam..tak semua pun cuti..applies untuk Johor,N9, Perak, Penang, Selangor dan KL sahaja..(yeay!selangor termasuk korum!)

so..apekah plan anda? aku rasa mcm nak ajak en.hubby cuti2 mesia laa..or nak ke Indon..bila lagi AirAsia nak buat tiket murah tu eh..bole book neh..bole la pegi jalan2 sbb ujung taun ni ada bonus, yeay! plus insyaAllah bulan 1 ade increment, yeay! yeay! hope dapat byk sket laa utk increment tu..aminnnn... :)

7 pengomen:

nani September 24, 2010 at 8:21 AM  

wah..tiba2 terasa seronoknye bekerja di Kay to the elll..
bole r cuti lama camni,hehe

xbahaya ke g Indon skang beb? dengan kes ganyang Malaysia ni..
baik ko g Vietnam ke..sane ok gak nak shopping2 baju ;)

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 24, 2010 at 9:35 AM  

kan? tu laaa..aku dok selangor..kene amik 4 hari la utk dpaat straight 11 hari tu..

haha, baru semalam en.hubby ku ckp mende yg sama lepas aku suarakan nak g indon..lupe la bebbbb!! xde maknenye la aku nak p sana kot..ha'ah kan, vietnam pun byk kain pasang,telekung lawa2..huhuhu..ape pun, kite check budget duluuuu...

Diyana Zulkifli September 24, 2010 at 11:01 AM  

ain,brdsrkan pglmn aku yg slalo naik flight masa cuti sek,cuti raya neh..aku cdgkn ko tgk mas nye tiket ke hape..time sesak2 org ramai cam neh..air asia bkn pilihan trbaik utk kita yg ada anak2 kecik ni..service slow siut.huh. aku still trasa bengang lg neh dgn sorg FA air asia ritu..dah le aku dh beli seat.suka2 ja dia suruh pindah..buduh btul.nasib uncle cina sblah aku baik hati gi pindah sbb siankan aku n laki aku yg tk cukup tgn tuh..:(

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 24, 2010 at 11:31 AM  

hmm..actually ni bukan 1st time aku dengar pasal service airasia yg agak lembbss..tapi, nak beli tiket mas, agak mahal kan?hmm..

last2 ntah2 aku p choti2 mesia je..hmm..shopping kat langkawi ke..syok jugak tuh! huhuhu

lydzar September 24, 2010 at 12:42 PM  

indon?? anda pasti ngn destinasi tu?

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 24, 2010 at 3:27 PM  

ohh..tidaakkk..lupe laa masa taip entry tuh..hukhuk..lupekan indon..baik jalan2 negara sendiri.sepp bajet

anak bashir September 27, 2010 at 11:45 AM  

eh ain..aku check thaipusam 2011 falls on 20/01/2011..

check these...

http://www.onestopmalaysia.com/holidays-2011.html
http://www.malaysian-explorer.com/malaysian-public-holidays2011.html
http://go2travelmalaysia.com/tour_malaysia/holidays.htm