Thursday, August 26, 2010

:: Jawatan Kosong!! ::

Salamm....
opis aku baru kuarkan list of open position few days ago..banyak gak la kerja2 yg open nye..tapi mostly more on technical..developer..dan jugak banyak jugak yg nak kan experience SAP..bagus kan kalau ade pengalaman SAP ni..gaji pun tinggi..korang tgk la list yg aku bagi..kalau rasa ade yg berminat nak tukar keje ke kan..then ade pulak jawatan yg sesuai, do contact me..saje nk tolong kawan2.. :)

ok,kat sini aku nak inform kawan2..kalau2 sapa yg tgh keje Software Tester skang ni, dan penah ade experience dengan SAP..dan berhajat nak tukar keje, haaa..meh laa cube mintak kat company aku keje skang ni..location kat Tropicana, PJ, benefitnye mmg banyak..bonus ada, increment ada, medical card ada (under Great Eastern), gaji on time,kerja pun lek2 aje..hehehe..ikut projek la kan..dan bila dah confirm nnt boleh work from home..syok tau!biasenye company akan email to all staff, dan lepas tu baru masuk ke jobstreet or monster.com..so kalau korang apply, kirenye antara yg terawal laa..ni ha list nye..

nampak ke eh?

so sesapa berminat, bole contact aku kat ain[dot]rusli@gmail[dot]com.. yelaa..korang tgk nama jawatan je kan..detailnye takkan aku nak tepekkan kat situ kan..banyak gileee..makanye aku akan emailkan kat sape2 yg berminat..ohh..lupe..utk tester tadi kan..ni requirementnye..

Functional Tester :
Requirements:


1. Bachelor’s degree/technical certification in Computer Science, Information System or equivalent
2. Minimum 2 to 4 years experience developing and implementing test scripts, and test cases in EITHER of below software development environment.

i. SAP HR (Configuration or ABAP programming or Basis)
ii. Peoplesoft HR (PeopleTools or People Technical)
iii. Mainframe (MVS/TSO/ISPF, JCL and CICS), with knowledge of DB2 database or IMS is added advantage
iv. Java (J2EE, JSP, Javascript, servlets), Structs, XML, with knowledge of web server and application server is preferred (Sunone web server or TOMCAT or JBOSS or Iplanet or Websphere etc).
v. Oracle (Database, SQL Statement, PL/SQL, SQL Loader), with knowledge of UNIX shell scripting is an added advantage

3. Effective communication, interpersonal, and planning skills.
4. Ability to interact and communicate effectively with all levels of project team, users and vendors.
5. Basic understanding of code is required.
6. With Software Development and Test Automation experiences is a plus.
7. In depth knowledge and understanding of Software Development methodologies.

haaa..sape berminat, cepat2 anta resume ye!dan kalau nak detail pasal keje2 yg dilistkan tu..silah email ye..

* aku nak start projek ni..projek buat biskut raya..kalau menjadi..aku kabo kan kat sini..kalau aku diammm je..paham2je la eh..hehehe..

7 pengomen:

Jieda August 26, 2010 at 1:50 PM  

Bagus la ainie ni.Sape2 yang tgh cari kerja tu boleh cari kat sini.

p/s:jom baca dan komen entri baru saya.thanks

azzamoro August 26, 2010 at 3:44 PM  

implementation consultant tu buat ape?

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. August 26, 2010 at 3:52 PM  

Jieda : alhamdulillah..boleh share ngan kawan2..jugak nk tolong kengkawan yg tgh nak cari keje.. :)

Azza : Implementation consultant tu,sefaham aku laa..die akan liaise ngan user,sepanjang project tu punye timeframe..mcm perantara antara dev,tester dengan user..tapi yg ni kontrak je la za..aku emailkan ko req die..

lydzar August 30, 2010 at 9:57 AM  

kalau tengah peknen ni, kompeni ko consider tak hehehe!

kalau consider, teringin gak nk apply

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. August 30, 2010 at 10:10 AM  

yes,boleh aje!sbb aku dulu masa masuk sini kan tgh peknen yg ke 2..mmg la ade checkup bagai..n diorg tau yg kite peknen, tapi accept je..kawan aku lagi laa..dah 7 bulan peknen masa die join company tu..nk try?anta resume kat aku..

bubblymummy September 2, 2010 at 12:53 PM  

wahh...aini..
bole ke saya try ni..mmg nak stat carikkeje ni..tp berkarat dah otak..huwaaaa... ada due date tak opening ni?

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 2, 2010 at 1:12 PM  

boleh!boleh!
takde due date..akan closed bile jawatan tu dah terisi..
hehehe..yela kan..dah lama tak keje..takpelaa..kalau awak nak try,just send your cv..eceh,ckp matsaleh lak!