Friday, August 13, 2010

:: Buang Bayi Kini Kes Bunuh!! - padan muke!! ::

Cis,hangin lagi aku di dalam bulan Ramadhan neh..korang tgk tak berita semalam? aisehh..aku tepuk tangan siap joget2 depan tv bila dengar pengumuman dari Datuk Shahrizat..katanye.."lepas ni..tiada maaf bagimu..(utk sape2 yg buang anak..). ada saje kes selepas ini, akan diklasifikasikan sebagai kes bunuh" full stop!

wah..siap "tiada maaf bagimu.." cayalah Datuk! biarkan or yg buat kerja2 terkutuk ni di hukum seberat2nye..selama ni aku dok terpikir jugak..diorg ni xserik2 ke?lepas satu..satu.. apa hukuman utk diorg? takat penjara..denda..patutla diorg tak serik..so lepas ni menggeletar la kepala lutut mereka2 yg tgh peknen secara haram n plan utk buang anak tu..gila! kalau hukum sebat ngan rejam kat dataran merdeka tu ok gak kan? biar jadi pengajaran kat org lain..huh!

yg aku tak puas ati kan..nape laaaa ramai sangat mangkuk2 ni yg suka2 buang bayi yg masih hidup? diorg xde perasaan ke bila letak kat dlm tong sampah ke..kat dlm longkang ke..tak terpikir ke yg bayi2 ni 50-50 je hidup dirg lepas tu? samada terbakar dlm bekas sampah tu (mmg ada kes cmni kan?)..kene makan ngan hanjing ke..kene urung ngan semut ke..(seksenye la baby tu kannn..)..ataupun mati lemas ke..masyaAllah..nak kembali ke zaman Jahiliyah ke sume2 ni?

diorg ni kan..cemana bole senangg sangat peknen eh? dah sbb byk sangat kejadian2 cmni kan..of kos la aku pikir diorg ni sume kandungkan anak luar nikah..senang betul..pastu senang pulak nak beranak! aku dulu masa nk bersalinkan sara..sampai skang ni pun aku terasa2 lagi sakitnye..jugak masa aku kene induce abortion aritu..sakitnye..tuhan je yg tau..cemana boleh diorg senang2 je bersalin kat mana2 eh? pastu kan..masa diorg bersalin..tgk mata baby tu..tgk badan die..diorg takde perasaan ke eh? isk,xde sifat keibuan betul la diorg ni..buat anak amatla hebatnye..tapi xde hati nak jadi ibu..ntah hape2..

pastu kan..nape diorg buang kat tempat2 mcm kat longkang eh?..baru2 ni yg baby still hidup kat dlm longkang besar tu..kalau ujan,selamat la baby tu mati lemas..nauzubillah..pastu campak dlm laut laa..pastu buang dlm tong sampah laa..ade la beberapa kes yg ok sket..buang depan masjid..buang depan umah org..at least (aku tak ckp perbuatan tu baik..) tapi setidak2 nya..ade tempat perlindungan utk baby tu..die pun ada hak utk hidup..xpun,kasi la kat mereka2 yg teringin nak anak..tapi belum ada rezeki tu..kompem2 baby tu akan dijaga sepenuh hati! yg lagi kesian bila baby yg dijumpai tu dah xde lengan,kaki or kepala..sbb dah selamat masuk perut hanjing..ntah2 banyak lagi kes2 yg tak diketahui..sbb dah selamat satu badan baby tu dilahap hanjing ramai2..open table katanye..gila!

aku takut tau..serius aku takut..skang ni bykk sangat masalah cmni terjadi...aku takut disebabkan sekelompok manusia ni, kita semua akan ditimpa bala..korang takut tak? manala tau kan..sampai masa Allah turunkan bala..dtg penyakit berjangkit yg sangat teruk ke..ribut taufan ke..banjir besar/tsunami yg sangat kuat sampai kan KL yg jauh dr laut pun bole tenggelam ke..(tinggi betul imiginasi aku neh..tapi Allah punye kuasa..sapa boleh duga kan?) hah,tak pasal2..yg tak berdosa turut sama terkorban..yg pembunuh2 tu lantak depa lah..takut kan?

Ahh..lege dah..dah lepaskan sumenye kat sini..kalo tak, asyik en.hubby je tempat aku lepaskan geram..tiap hari ada je berita buang bayi..samada hidup ataupun mati..kalau mati masa lahir ke,mati dlm perut ke, aku ok lagi..kalau yg masa dibuang tu masih hidup, then dijumpai dah mati..yg tu aku memang tak boleh tahan laaa..nangis!

so buat mereka2 yg ade plan nak buang anak tu..gigil la kepala lutut diorg tu..haa..siapla..siap nk buat ujian DNA bagai..nak lari mana?? korang jangan ingat idup kat dunia ko ngan kekasih ko je..banyak mata2 yg boleh perati..ohh..satu lagi..yg lelaki2 tu jgn ingat korang terlepas eh. tak kira laki ke pompuan, sama je balasan nye..di dunia ni je tau..kat akhirat ade lagi..

ni baca kat sini kalo korang nak baca koleksi2 cerita buang bayi neh

http://inijalanku.wordpress.com/berita-baru/mayat-bayi-ditemui/

http://emadhisto.blogspot.com/2010/03/koleksi-berita-buang-bayi_16.html

huh!geram!

8 pengomen:

nusha August 13, 2010 at 4:01 PM  

yg buang tu sume xder otak..
br pdn muke,biaq hukum gantung kalau buang baby,br ade akai skit pasni smblm wat sesuatu yg bdoh mcm tu..
astgfirullah haladzim,pose3x..
heheheh...

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. August 13, 2010 at 4:11 PM  

yes,betul tu nusha..xde otak mereka2 ni..
hukuman gantung tu,baru kene buku ngan ruasnye..hah,rasakan!
hahaha..tu lah nusha,dibulan pose ni..sabar byk2 eh.. :)

PuPeL August 13, 2010 at 4:34 PM  

setuju dengan hukuman ni..bunuh balas bunuh..haha..geram!!

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. August 13, 2010 at 4:59 PM  

diorg mmg bengong!lin pun marah gile kat org otak kat lutut ni..yg lin geram yg buang dlm tong sampah..bakar la..tanam la..sakit jiwa apa.. buat anak je pandai..tak de perasaan langsung.. bagi kita bela pun tak pe kan ainie..tp sewajib nya, jgnla buat benda x elok kalau belum kawen..lin pun pikir yg sama, diorg tak nikah, tp mengandung..yg lelaki pun sama..kurang ajar! tp pompuan pun kena la tegas jaga diri memasing..ni kena raba, dah suka!gilaaaaaaaaa!

Aniza August 15, 2010 at 12:25 AM  

betul! hukuman tu sangat bagus tapi masih ada yang buang/bunuh bayi mereka walaupun amaran dan hukuman sudah diumumkan. inilah manusia akhir zaman, manusia tanpa sifat kemanusiaan...

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. August 16, 2010 at 8:55 AM  

Pupel : ya betul tu..bunuh balas bunuh!baru la die tau cemana rasenye!

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. August 16, 2010 at 8:57 AM  

Lin : kan lin kan?mmg..buat anak pandai..yes,betul tu..kasik kat kite pun xpe..dah la comel2 je anaknye..sama je laki ngan pompuan..xde beza..

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. August 16, 2010 at 8:59 AM  

Aniza : tu la..kan aniza?semalam pun still ada berita org buang anak kat tepi sungai kat kota damansara..sian baby tu..betul,xde sifat kemanusiaan..dah jadi mcm haiwan dah ni..