Friday, June 11, 2010

:: Cerita best - She Wolf - The last sentinel... ::

Lebat nye hujannn...aku skang ni dok ngadap dinding kaca kat tingkat 16 opis aku..mengadap highway NKVE skang ni yg tgh jem..pergh..hujan sangat lebat..rasanye nak bawak kete pun kompem xnampak jalan tu..dengan kilat yg sabung menyabung..betul2 depan mata aku..isk..seram!!
time2 cmni..kalau aku kat umah mesti aku tgh layan cite tagalog - She Wolf - The Last Sentinal kat TV3 setiap isnin - khamis pkul 3-4 ptg..eh,harini jumaat laaa..hahhaa..tapi xkisah laa..since skang ni aku boleh wfh - working from home, so aku amikla kesempatan sejam tu utk tgk cite kegemaran aku nihhh..sambil wat keje la kan.. :p tapi..yg sedehnye..3 hari aku wfh mgu ni..isnin - rabu..xde pulak ditayangkan cite nih..kenapa ehh?nape tv3 stopkan cite nih..?adehh..sakitnye hati aku bile ditukarkan pulak ngan cite indon..cis!sangat geram..aku search kat youtube,mmg ada cite neh..tapinye tak paham la pulak die ckp ape kan.. :( aku start jadi follower cite ni dr 1st episod tau..time tu aku menjadi penganggur terhormat bulan 3/4 yg lepas,sebelum aku masuk company baru neh..1st episod lagi dah ade tarikan yg menyebabkan aku melekat kat tv hari2 pkul 3..huhuhu..


ok..sedikit preview pasal cite neh..ok,she wolf ni mengisahkan cinta yang menyayatkan hati antara Lyka lakonan Angel Locsin (aktress paling sexy kat philiphine tuh..chanteekk!!) dan jugak  Noah lakonan Piolo Pascual (arghh..sangat hensem mamat nih..die buatla memek muke cemana pun, tetap hensem!muahaha..)
Apa yg menjadi penghalang cinta mereka adalah, Lyka merupakan keturunan serigala jadian (Lobo) yang akan menjadi pengawal dan penyelamat kepada keturunan serigala jadian (sentri terakhir..) Manakala Noah merupakan ketua kepada satu petugas khas yg akan menghapuskan keturunan serigala jadian nih..

Mcm2 yg mereka lalui dr kecik mereka terpisah, then bila dah dewasa berjumpa semula..bekerja di tempat yg sama..(House of Elle) mereka bercinta..tapi terhalang oleh keluarga dan juga tugas Noah..dan skang ni stage yg mana Lyka dlm persediaan nak bgtau Noah siapa diri die yg sebenar selepas Noah melamar dirinya..tapi saat Lyka nak tukarkan dirinya kepada serigala jadian, Noah mendapat panggilan telefon yg mengatakan ayahnye telah mati dibunuh oleh serigala jadian..makanye..bertambah2 marah lah Noah kepada keturunan serigala jadian ni..dan Lyka tak sempat nk bgtau siapa yg sebenar..

smpai tu je! pastu minggu ni dah takde pulakk..adoiii..rasa mcm nak call je tv3 nak tanye nape diorg stopkan cite nehhh..adakah nak ditukarkan waktu siarannya? aku tak kisah, as long as jgn la stop terus..cite ni menarik,lain drpada yg lain..tolonglahhh..aku dah addicted ngan cite neh dan jugak Noah yg hensem ituuu..pleaseeeeeeeee!

sangat padan kan?

model jam tangan TIMEX..adehh..cair nengok Piolo nehh!!

4 pengomen:

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. June 11, 2010 at 11:50 PM  

suka suki tgk tv sambil keje..n sara ade tak di sisi..?ke solo..?hehehe sy x layan citer tu..x sempat..didi dah pandai sorok remote..bila sy tanya, dia gelak2 je..sudahnya, sy tidoooo..hehehe

.: Ain Rusli :. June 14, 2010 at 1:05 PM  

hahaha..mengambik kesempatan tu namanye lin..hehhe..of kos sara xde,die kt umah pengasuh..
oh,didi sorok remote?hahaha..die xkasi mama die rilex tgk tv..die nk mama die masakkk je..

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. June 15, 2010 at 1:01 AM  

bukan masak la ainie..suruh sy menembam je...hahahah

Pendeko Laut November 21, 2010 at 3:28 PM  

Tak best pasal setiap kali Lyka bertuko jadik serigala puteh, dia tuko camtu aje! Takde adengan close-up saat2 perubahan dia bertukar menjadik serigala yang mana pastinya baju seksi yang dia pakai tu akan koyak rabak macam citer Serigala Jadian Amerika di London atau Paris. Tunjuk la t-shirt, singlet, dress atau spaghetti top dia koyak kat tepi atau bahagian belakang pun jadik laa kalau tak leh koyak kat depan (yelah, nanti tak sesuai pulak ditayangkan di Malaya). Kalau direktor dia buat selingan tu, memang ngancammsss!