Thursday, June 24, 2010

:: Alya Qaisara - 1 tahun 1 bulan ::

Terlambat lagi nak update pasal anak ibu sorg neh..21st june, anak ibu genap 13 bulan..alhamdulillah.. masuk setahun, mcm2 la pulak penyakit dtg..demam, sambung ngan batuk..sambung pulak ngan selsema..adehh..penyudahnye,sampai skang pun still xcucuk setahun lagi..hmm..maybe weekend ni..sbb weekend lepas anak ibu still selsema..antibodi xkuat lagi..so extend lagi..

dah 1tahun + ni, mcm2 ragam die yg buatkan aku geli hati, tergelak sorg2, geram, marah, cuak..sume ada lah..yg palinggggg aku cuak skang ni, die tgh giat memanjat..katil dan jugak sofa..yg aku takut,time die kat atas sofa,die akan menjerit excited,kat hujungg sofa tuh..cemana kalau terlentang ke belakang? kepala terhempas atas lantai?masya Allahhh..setakat tangga umah tu,pantang terlepas pandang..mmg ke tingkat atas la jawapnye..kalau tergolek ke bawah?isk,mau gila kejap aku neh nnt..aku tau, die tgh nk praktiskan sume skill die tu..tapi aku tak sanggup betul kalau apa yg buruk jadi kat die..

eksyen...

yg buat aku selalu geli hati..bila die bercakap..dah agak byk jugak word die yg aku paham..tapi yg paling byk, die akan membebel using her own words..lawak hokey!!berpintal2 lidah die mengomel..alahhh..sweet betul..yg best bila die paham apa yg aku arahkan..cth : kemaskan mainan..masukkan dlm bakul.. then ambikkan botol susu ke..die akan automatically stop apa yg die buat bila dengar aku ckp 'NO!'..terkedip2 matanye..hahaha..lawak..

berjalan? still belum boleh lagi..perkembangan terbaru..mlm tadi die menapak 3 tapak!alhamdulillah..tapi masih tergigil2 je kepala lutut tuh nk menapak..xpe..slow2 ye sayang..for info, aku tak guna pun walker..doc.priya pun pernah ingtkan aku..xyah guna walker..sbb sampai masa die pandai berjalan, die pasti boleh berjalan..xyah dipaksa2 pakai walker..lagipun byk bahayanye..hmm..actually tu depends on masing2 punye pandangan kan..aku skang ni lebih pentingkan die punye keselamatan..esp kepala..sbb kes die yg lepas tu..

lihat gg ku....cantik kan...

gigi? ade la 5 batang..hahaha..masa nak tumbuh gg, demam  2 kali,ok..adehh..dahla yg kuar tu gg kapak!hahaha..lawak betul..xpela ek sayang..senang nk menggigit!jgn gigit ibu ngan ayah sudah laaaa..


so...ape pun..hopefully anak ibu sihat sentiasa eh..semoga Allah sentiasa jauh kan dr segala yg tak baik..luv u so much la sayang!!

7 pengomen:

lydzar June 24, 2010 at 4:59 PM  

hadif punya gigi pon, masa ada 2 bijik je tu dulu siyes besar..mmg kompom gigi kapak.si kakak pon boleh ejek dia gigi besar. lawak gila..

sama la, tak pi lagi cucuk setahun. tunggu papa balik lah

.: Ain Rusli :. June 24, 2010 at 5:12 PM  

tula..lawak kan?muke kecik..gg besauu..oo..hadif pun still belum cucuk eh..hmm..lagipun aritu g klinik,tanye pasal doc syikin kat annisa' tu..rupenye die jarang dah g klinik tu kan?malas nk g doc lain..dah biasa ngan doc tu..

bubblymummy June 24, 2010 at 5:33 PM  

huhu..dah setahun sebulan pon auntie blom tgk lagi sara nihh.. yg pasti auntie tau, part suka mengomel tu..datang dari sapa..! hhahaha..kompom dari ibu..mustahil datang dari ayah..hihihihi...

.: Ain Rusli :. June 24, 2010 at 5:45 PM  

sama je la ngan ibu ni haa..mika dah boleh dapat adik dah pun,tapi xjumpe2 pun lagi..aunty nuris tu bukannye nak roger2 bila balik kl!hehehe..
erk..chaissss...sempat lagi die eh?? yelahh..mana nak tumpahnye kuah kalau tak kat atas meja kan..hehehe..

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. June 24, 2010 at 11:26 PM  

kejap je dah besar sara..takpe ainie..anak bujang sy memang cepat semua..6 bln setgh dah ade gigi..10 bln dah boleh lari dah..so, bila adini lambat, sy agak risau la..heheh tp budak2 mana sama kan..org kata gegirl mmg mcm tu, slow n steady!hahaha adini jln masa dia dah setahun 4 bln!!!tak ke cuak mama di buat nye..heheheh sara dah bole panjat, kira ok sgt la tu..and sara, pls dun stop membebel..pompuan mmg kena pandai membebel!tak caya, tanya ibu!heheheh

.: Ain Rusli :. June 25, 2010 at 9:32 AM  

lin pun..didi tu..kejap sangat dah besarnye..dah skolah pun kan..wah,mmg sangat pantas lah!10 bulan da boleh lari..tapi,mama sy cite,dulu sy pun cmtu.10 bulan dah boleh jalan..btul tu,budak2 xsama development die kan..

membebel?hahaha..sabo je lah..terkena lagi ibunye nehh..tak tahan telinga dengarnye..asyik nak gelakk je dengar die membebel..

.: Ain Rusli :. June 25, 2010 at 9:32 AM  
This comment has been removed by the author.