Tuesday, June 22, 2010

:: Ada Apa Dengan Shahir?? ::

Siapa Shahir? huhuhu..satu seantero dah tau sape mamat neh..siapa lagi kalau bukan juara af8 aritu kan.. actually aku post pasal mamat neh,bukannye nk review pasal die ke hape..tapi sikit aa pasal lagu die.. "Kebahagiaan Dalam Perpisahan". Dulu masa final af8 aritu, aku sikit pun xde perasaan nak nengok..dahla hari yg sama dengan majlis besday my lil qaisara..then malam tu pulak astro byond ni mcm hampeh pulak, channel RIA xdapat pulak..sian kat tetamu aku malam tu yg nak nengok af8..sorry la ye mek feyah!hahaha..

ok, back to shahir..actually 1st time aku dengar lagu ni,kat astro gak la..die punye video clip..time tu aku work from home, so that bole la aku bukak tv kan..tetibe tgh sodap mengadap laptop..tetibe dengar satu lagu yg 'menangkap' telinga aku..aku tgk la video clip tu sampai abis..isk,boleh tahan gak si shahir nehh!! serius la aku ckp,aku tak layan af sejak af4 lagi..selepas mawi la kan,of kos..tapi kenal la a few peserta2 die tuh..mcm af8 ni la..aku cume kenal shahir dan jugak adira..sbb adira ni pada aku mcm 'boleh tahan' la die punye suara..then aku tau one of peserta tu nama die ain..huhuhu..itu sahajorr..

oh,back to shahir again..haha! lepas aku tgk vclip die kat astro tuh, aku terrr dengar lagi kat radio masa amik sara dr umah pengasuh..then,after that..asyiklaaaa hai lagu ni dok terngiang2 kat telinga haku!! nape eh? aku xtau laa..sbb suara shahir kah? sbb mmg lagu die best kah?? ataupun sbb die comel?hahah...comel kah?? ape sahaja yg aku buat..mesti mulut aku dok nanyi lagu tuh..sampai sara pun dah boring nak dengar..muahahaha... tapi serius aa..bukan aku je rupenye..si as ni pun asyik dok nyanyi je lagu neh.. hm..aku rasa sbb suara die kot..aku suke suara2 ala2 jantan mcm neh..mcm mawi ke kan..then ade a few penyanyi nasyid tuh..ohh..sbb pasal nasyid..baru ku tahu yg shahir ni adalah bekas penyanyi kumpulan nasyid Saujana eh? baru ku tahuu..maka bertambahlah ahli nasyid menjadi penyanyi solo lepas ni.. jadi fofular mcm Faizal Tahir,maybe??

oklah kengkawan..layanlah video shahir lirik nye sekali aku tepek kat sini neh.. time kasih kat enchek youtube.com ye..

catatan penulis : oh.lagu ni xde kaitan ngan hidup/kisah aku ye..huhuhu..

Kebahagiaan Dalam Perpisahan

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka

Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang


Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih

Chorus
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti



layannnnn....

5 pengomen:

nani June 22, 2010 at 4:54 PM  

ahaaa...
bes bes..ade geng minat shahir lagi, welkam beb welkam..

shahir mmg sedap suara dia..
plus comel hehe

aku sejak dr konsert minggu ketiga (masa dia nyanyi lagi Derita Cinta, hebat!)smpai skang sentiasa bergema2 je suara dia nyanyi lagu2 di konsert mingguan juga minggu final..
kita ni kategori angau ke? hahaha

.: Ain Rusli :. June 22, 2010 at 5:13 PM  

hahaha..
nak kata minat sangat tu idak ler..
tapi aku mcm addict nak dengar lagu die..yes,die mmg comel..huhu

haaa..kalo dah layan tiap minggu..mmg patut la ko minat kat die nani..tapi mcm aku ni,lagu final tu je kot..
erk,angau?oh,tidakkk..hahaha..

fyh June 23, 2010 at 4:46 PM  

ade jugak terselit namaku dlm catatanmu..haha
tp mlm tu aku nk tgk adira, bkn shahir!

.: Ain Rusli :. June 23, 2010 at 5:09 PM  

hahhaa..
aku tau..bebila mesti ko akan baca jugak blog aku yg tak seberapa ini kan?huhuhu..
oh,eh? aku ingtkan ko gile shahir..dapat tgk tak siaran ulangan?

fyh June 24, 2010 at 10:29 AM  

tgk la babe..itu sudah pasti! :)