Tuesday, March 23, 2010

:: Alya Qaisara - 10 bulan ::

Rasenye baru je wat entry utk update sara 9 bulan..tup tup dah 10 bulan anak ibu nih..mmg cepat betul masa berlalu..rasa mcm tak puas pulak kelek si sara ni..yelah..skang die dah makin cergas dan aktif..letak je,mula la die merayau2 satu umah..panjat ape yg bole dipanjat..serius aku xbole lepas pandang dah minah ni..bahaya! teringat masa die baru pandai main2..agah2..dulu..syok betul..skang ni..sangat la mencabar keimanan dan kesabaran..(hahahaha..baru anak sorg tuhhh!!)

Perkembangan terbaru sara 10 bulan

- die da pandai merangkak sepenuhnye! dah jarang dah nampak die merayap ala2 rambo tu..dulu ade gak jatuh2..skang tak dah..dah agak pro aaa...
- duduk pun stabil, xde goyang2 lagi dah..mcm2 pesen gaya duduk die..kadang ala2 katak, kadang bersimpuh, kadang macam tahiyat akhir pun ada..huhuhu..
- suke memanjat..sume mende die nak panjat..badan ibu/ayah, sofa, meja makan,kabinet tv..pastu lepas tangan mcm la awak tu terer sangatt..huhuhu..tangga pun dah dipanjatnye..ohh..part panjat tangga mmg takut betul aku..die dah berjaya panjat sampai tingkat atas!!
- semakin suke ambik gamba..die akan tersengih menampakkan gusinye bila nampak flash..pantang nampak flash tau..lawak betul..
- pantang nampak org makan, sume die nak..even aku tgh mkn kari sekali pun..nak sangat, aku cicah ke mulut die..dah tu, terkerut2 dahi menahan pedas..rasakan!hahahahaa.. jahatnye ibu nihhh..
- sekarang ni perkataan fav die adalah "tak", "nak" dan jugak "dah"...kadang apa yg ditanye, pastu betul pulak jawapannye..kadang aku tanye die, "adik nak susu?" nnt die jawap "nak" sambik terangguk2 kepala...sweet kan? penah sekali tu aku tanye die.."adik yak ke? (poo poo)" nnt die ckp "tak" sambil terus main block lego die..bila aku check, mmg tak pun..hmmm..kebetulan kah?
- suke sangat main cak-cak. selalu die menyorok belakang langsir sliding door..then die cak sorang2, gelak sorang2..lawak minah nii..kadang tu, aku tido bawah selimut, die tarik selimut tu,die sendiri yg sebut "cak" sambil tergelak2..hehehehe..kelako..serius!

hmm..so far itu je la yg aku nampak setakat ni..tapi bab merangkak+duduk+memanjat tu agak drastik aa pada aku..serentak semuanya...tapi xpe, aku suke ngan development die sekarang..alhamdulillah..berbeza dengan apa yg dr.priya ckp kan pada aku masa die kene tahan kat wad aritu..kata doktor, kalau otak die tercedera dan pendarahan dlm kepala die teruk, development die akan slow kalau nak banding ngan budak2 sebaya die..tapi aku tgk so far alhamdulillahhh..syukurr..xde apa yang nak dirisaukan..

semoga anak ibu ni sentiasa sihat dan ceria..ibu ngan ayah sayanggg sangat kat sara tau!! muahhh!!

bersama basikal barunye..hari2 mesti nak kene layan tolak die satu umah..


tgh tunggu order makanan..


dengan tok mama nye...


punye la gembira bila dapat laptop..haishh..kene cari 1 utk die ni..


tgk tu..sibuk nak berdiri..

7 pengomen:

Aizura March 23, 2010 at 9:20 PM  

wah.. sara ada beskal baru.. dah pandai kayuh ker??

penahatiku83 March 24, 2010 at 12:09 AM  

cute sara, kecik2 dah main laptop...

penahatiku83 March 24, 2010 at 12:09 AM  

cute sara, kecik2 dah main laptop...

Anonymous March 25, 2010 at 10:05 AM  

suka la tgh sara nih....gembira je dia...adik aku dulu suka sgt panjant tangga,mak aku bwk g bt caves merangkak smpi atas

penahatiku83 April 3, 2010 at 8:25 PM  

sara sudah pandai men komputer eh?? ehehhee.....

Anonymous April 5, 2010 at 3:46 PM  

hehehe..ain..cantiknyer umah. Bila nk ajak k.ita g umah ain nie?..sara dh ada gigi berapa btg eik?

LynnLyana April 8, 2010 at 10:12 AM  

wei ain..anak copy paste muke ko le..ekekekek