Friday, October 16, 2009

:: sakit mata ::

salam semua..
aduhh..almost 2 weeks tak update blog ni..
dengan kisah raya yang tergendalanye..
hmm..actually,ade kisah kenapa aku dah lama tak online..
bukan setakat tak online..tapi tak masuk keje pun..dah 2 minggu..
sebabnye..my lil qaisara kene admit kat ppum..kisahnye,nnt lah aku bukak entry khas utk dia..
kesian..tak boleh aku ingat balik kisah die ni..mesti nak mengalir je air mata ni.. :(

hah,arini,genap 2 minggu aku cuti..bukan bersenang lenang tau..aku cuti sakit mata!
haiyaaa..bukan setakat sebelah mata tau..tapi 2-2!! tuhan je yang tau cemana sakitnye..mcm nak terkeluar bijik mata nih! 2 kali aku g klinik..then, aku dapat mc seminggu..ni pun,skang ni mata tgh merah menyala..bak kata doktor.."dah mcm hantu raya dah saya tgk nih!!" iskk..doktor nih biar benarr...hahaha..aku takut minggu depan tak bole masuk keje lagi je..dah bape lama pending keje kat opis tu..seb baik aku ada team mate yang sangat laa memahami...thanks ye kak mell ngan kak liza..luv u!huhuhu..

so,sape2 ada petua penawar sakit mata ni..tolong share ye..tak larat dah! :(

4 pengomen:

azzamoro October 20, 2009 at 12:47 AM  

giler lame ko cuti. mcm mane leh sakit mate lak neh..

lydzar October 23, 2009 at 11:15 AM  

aini, bby warded sbb ada pendarahan dlm kepala??? aku baca kt shoutmix tu ler..
ermm sbb jatuh katil aritu ke???is it?
ciannyer dia

.: Ain Rusli :. October 27, 2009 at 4:44 PM  

ye..betul liza..
tapi..bukan sbb jatuh katil tu..
doctor buat scan, ada kesan jatuh yang dah lama..mcm darah beku tapi tak byk la kat dlm kepala tu..doc kata,mcm kes SBS - shaking baby syndrom..and kes baby aku dah termasuk dlm kes penderaan, under jabatan kebajikan masyarakat..nnt aku update blog aku..

.: Ain Rusli :. October 27, 2009 at 4:50 PM  

za,mmg aku cuti lama..start dr anak aku masuk spital,seminggu sambung ngan aku sakit mata..total 3minggu++..gile kan?tapi nak wat cemana..mata aku tu dah dijangkiti bakteria..sampaikan kalo picit kelopak mata bawah tu,mengalir darah..haa..pecaye tak???huhu